Suomen suurin matkablogiyhteisö

Wroclaw – Japanilainen puutarha

Wroclawista löytyy vaikka mitä jännää, mutta yllättävin löytö oli ehkä pala Japania Szcyzytnickin puiston alueella. Puisto on seissyt paikallaan jo vuodesta 1913, jolloin se rakennettiin näyttelyä varten. Reilussa sadassa vuodessa ja historiaa katsoessa voi kuitenkin tajuta, että puisto on kokenut melkoisia muodonmuutoksa ja korjauksia nuista ajoista.

Puistoon pääsee sisälle 4 zlotyn (euron) pääsymaksua vastaan, josta opiskelijakorttia vilauttamalla pääsee vielä puolet halvemmalla. Sisäänkäynti löytyy aivan Wroclawin tanssivien suihkulähteiden kupeesta, joten nämä kannattaa vierailulla ehdottomasti yhdistää.

Puiston sisällä vallitsi rauha. Alue oli passelin kokoinen iltaisiin kävelyihin ja silmät kiittivät kauniista maisemista. Tämä oli toinen kokemukseni Japanilaisesta puutarhasta ja erityisesti täällä Wroclawin versiossa pidin todella paljon siisteydestä ja siitä, että puistoon panostamisen pystyi todella näkemään. Kasvit olivat omilla paikoillaan, kaikki oli harkittua ja vartiointi oli kova. Yritettiin kaverin kanssa kuvata puita lähempää ja vartija tuli heti näyttämään ettei polulta saa poiketa.

Kauneinta maisemaa oli pieni paviljonki keskellä puistoa jonka edestä meni tunnelmallinen pääsilta. Sillalla oli mukava seisoskella, kuvailla ja ihan vain kuunnella luonnonrauhaa. Täysin rahansa arvoinen paikka!

Kaupungin keskellä olevat pienet puistot iskee kyllä tähän tyttöön ihan täysillä, eikä tämäkään tehnyt poikkeusta. Näitä Japanilaisia puutarhoja pitäisi päästä maailmalla tiirailemaan enemmänkin.

Mikä? Ogród Japonski – Japanilainen puutarha
Missä? ul. Wystawowa:  4km pääaukiolta länteen 
Milloin? klo 9-19 
Miten? Ratikat 1,2,4,10 eläintarhan eteen pysäkille ZOO

psssst. Wroclaw on tämän vuoden (2016) toinen Euroopan kulttuuripääkaupungeista, joten nyt jos koskaan kaupunki antaa varmasti kesällä parastaan! 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anssi tiistai, 23 helmikuun, 2016 at 15:45

  Haa, täällä en käynytkään Wroclawissa piipahtaessani! Olisihan se pääsymaksunsa puolesta kyllä tosin syöstänyt konkurssiinkin… Hienolta näyttää!

  • Reply Katja tiistai, 23 helmikuun, 2016 at 17:05

   Wroclawissa olikin niin paljon näkemistä ettei ihme, jos ei kaikkialle kerinnykkään! Tää oli silti kiva sellainen iltakohde ennen kuin pimeä laskeutu aivan niitten suihkulähteiden vieressä, joitten esitystä pystyi sitten mennä kattomaan. 🙂

 • Reply Menninkäinen tiistai, 23 helmikuun, 2016 at 23:14

  Oi miten kaunis paikka! Oletko käynyt Kotkassa Sapokan puistossa? Ei kai puhtaasti japanilainen, mutta muuten aivan ihastuttava puisto! Suosittelen!

  • Reply Katja keskiviikko, 24 helmikuun, 2016 at 07:49

   Tää oli kyllä hieno!
   Suomimatkailu on niin kurjalla mallilla, että en ole käynyt Kotkassa(kaan). Täytyypäs pistää muistiin!

  Leave a Reply