Suomen suurin matkablogiyhteisö

Fuerteventura – Pääkaupungin maisemia

Puerto del Rosario, reilu 35 000 asukkaan kaupunki johon Fuerteventuralle tulevat lentokoneet laskeutuu. Muuta ei ollut tietoa tästäkään länsirannikolla keskellä saarta sijaitsevasta kaupungista ja niinpä sitä tietoa piti mennä hakemaan puolipäiväretkellä kaupungin kaduilta.

Puerto del Rosario rukousnauhojen satama oli ehkä vaatimattomin pääkaupunki ikinä. Ei sillä, että tuohon asukasmäärään voisi edes mitään metropolia odottaa, mutta kun kaupunki oli suorastaan kuollut ja autio! Kaupunkia halkoi hienosti laitettu kävelykatu. Kävelykadun aukiolta löytyi kirkko, jonkinsortin kaupungintalo ja muutama patsas. Muuten tämä hieno ja suhteellisen pitkä katu loisti tyhjyyttään. Katutasosta ei löytynyt yhden yhtä myymälää ellei kiinalaisten pitämää sekamarkettia lasketa ja kahviloita ja ravintoloita oli ihan vain muutama, jos senkään vertaa.

PuertodelRosario_1

PuertodelRosario_9

PuertodelRosario_2

PuertodelRosario_3

Kävelykatu laskeutuu kohti rantaa, josta löytyy siisti hienosti laitettu rantabulevardi. Kaikki istutukset ovat juuri eikä melkein ja rantabulevardia halkoo hienohiekkainen uimaranta, melkein tyhjänä sekin. Jottei tässä olisi kaikki aallonmurtaja on laitettu viimeisen päälle ja sen päästä on hyvä katsella rantaan paiskautuvia aaltoja, toisella puolella näkyvää satamaa ja muutamia kalastajia. PuertodelRosario_4

PuertodelRosario_5

PuertodelRosario_7

PuertodelRosario_8

PuertodelRosario_9

Tässä vaiheessa olo alkoi olla hämmentynyt ”tässäkö tämä pääkaupunki nyt sitten oli”. Sinnikkäästi sitä tuli käveltyä vielä hetkisen kerrostalojen väleissä etsien jonkinlaista elämää ja kaupungin ydintä sitä yhtään mistään löytämättä. Kovin oli hiljaista ja vaisua joka paikassa.

Lopulta eteen mutkan takaa tuli uuden karhea saaren suurin ostoskeskus Las Rotondas, se kaupungin vetonaula ja oikeastaan ainoa syy miksi joku muu turisti ehkä kaupunkiin eksyy. Tämä suuri halli pitää sisällään espanjalaiseen tyyliin kaiken mitä ostospäivältä vain voi toivoa. Suurin osa itselle tärkeistä kaupoista löytyi kuitenkin jo Corralejostakin, joten tämänkään koluamisessa ei saanut kovin kauaa aikaa kulumaan.  Teinpäs silti muutamia hyviä ja edullisia löytöjä!

PuertodelRosario_10

Bussissa takaisin kohti Corralejoa mietin ja pohdin ja tulin siihen tulokseen, että tästä kaupungista en ollut aiemmin kuullut taikka lukenut ihan siitä syystä, että täällä ei yksinkertaisesti ole mitään ainutlaatuista rantabulevardia ja uudenkarheaa ostoskeskusta lukuunottamatta. Liekö off season tehnyt tehtävänsä vai mikä, mutta kovin olisi mielenkiintoista palata tänne erityisesti karnevaalien aikaan.

Mutta hei, tulipahan tämäkin nyt tältä istumalta nähtyä! Siistiä ja nättiä, hieman hiljaista vain.

Corralejosta hurauttaa 3,40 euron hintaan bussilla numero 6 väkimäärästä riippuen tunnissa pääkaupungin bussiasemalle, josta kaupungin keskustan saavuttaa ihan muutamassa minuutissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Menninkäinen keskiviikko, 27 tammikuun, 2016 at 22:20

  Pienen korjauksen saanen tehdä. ”Rosario” tarkoittaa suomeksi rukousnauhaa.

  Aika jännä, että siellä on ollut noinkin hiljaista… Ei noissa kuvissa tosiaan paljon porukkaa ole.

  • Reply Katja torstai, 28 tammikuun, 2016 at 08:33

   Eikä niinpä näyttää! Mää oon aina ajatellut että se on sellainen tietynlainen ruusupensas 😀 ! Ehkä nää ois aina hyvä kattoa sanakirjasta ennekö alkaa kirjottelemaan. Hyvä kun sanoit! Korjaanpas heti.

 • Reply Anssi torstai, 28 tammikuun, 2016 at 02:59

  eikä edes mitään vanhoja raunioita!? menee varmaan sarjaan ”mitäänsanomattomat kaupungit”? liettuan šiauliaissakin tärkein nähtävyys taisi olla maailmanlopun ostoskeskus :/

  • Reply Katja torstai, 28 tammikuun, 2016 at 08:36

   Täältä ei tosiaan niitä vanhoja raunioita löytynyt. Pieni ja tiivis uusi keskusta vain kävelykatuneen ja rantabulevardineen. 😀
   Tää uusi ostoskeskus oli vielä aivan voimissaan, tosin ihmettelen kyllä sitä miksi rakentaa hirvittävä halli, kun kävelykatu on sitten jäänyt ihan käyttämättömäksi.

  Leave a Reply