Suomen suurin matkablogiyhteisö

Fuerteventura: Valkoista hiekkaa, turkoosia merta

Nyt päästään homman ytimeen eli oikeastaan siihen miksi Fuerteventuralle kannattaa ylipäänsä matkustaa nimittäin rantoihin. Vaikka Fuerteventura jää jälkeen kuivalla ja karulla luonnollaan muista Kanariansaarista rannoillaan se päihittää kaikki muut ylivoimaisesti. Tarkemmassa esittelyssä Corralejosta mainitsin jo kaupungin valkoiset rannat, tässä keskityn tarkemmin kilometrejä jatkuvaan Grandes Playasiin dyynien toisella puolella 5 kilometrin päässä kaupungista. Eteläosan rannat itsellä on vielä kokonaan näkemättä.

Suuret rannat jatkuvat kilometrien pituisena ketjuna Fuerteventuran länsirannikolla ja jakautuvat eri nimisiin ranta-alueisiin Los Matokseen, Largaan, Viejoon, Pozoon ja Caseróniin. Oli nimi mikä tahansa kaikkia yhdistää sama tekijä nimittäin valkoisena jatkuva hiekkaranta ja turkoosina hohtava meri. Vain ihmisten vaatetus voi vaihdella, sillä erityisesti Larga, Viejo ja Caserón ovat nudistien suosimia. Mekin pölähdimme tien toiselta puolelta löytyviltä dyyneiltä sattumanvaraisesti kohti rantaa ja saatiin todistaa joitain näistä rannoista.

grandesplayas_6

grandesplayas_1 grandesplayas_3

grandesplayas_8

Oli ihmisten vaatetus mikä tahansa tämä ranta oli kerrassaan paratiisinomainen. Sellainen, mitä en kuvitellut Kanariansaarilta löytyvän. Leveä rantakaistale oli täynnä valkoista pitävää hiekkaa, tuuli tuiversi hiuksissa ja kirpsakka meri virkisti jalkoja pitkän kävelypäivän päätteeksi. Rohkeimmat sukelsivat aaltojen sekaan ottamaan ilon irti turkoosista vesistä. Siinä tuulessa itselle suurin ilo oli kuitenkin pyyhkeiden kaivaminen repusta rantahietikolle ja pieni levähdystauko hengittäen meri-ilmaa samalla katsellen maisemaa.

Täällä rannalla tuulee luultavasti aina (niin kuin muillakin Fuerteventuran rannoilla) ja parhaimpia aktiviteetteja ovatkin surffaus kauempana grandes playasin keskuksesta, leijan lennätys, sekä yksinkertaisesti rento rantaelämä ja hiekkalinnojen rakentaminen. Uimaan en lähtisi kovin kauas, mutta mikä jottei sekin olisi mahdollista.

Tarpeeksi kauan istuskellessa oli aika aloittaa kotimatka takaisin Corralejoa ja se tuli tehtyä rantaa pitkin jalkapatikalla. Ranta näyttää loppuvan Riu hotelleihin, mutta mitä vielä maisema sen kuin parani poukaman toiselle puolelle päästyä! Sieltähän löytyi uusi samanlainen parin kilometrin ranta ilman ainoatakaan ihmistä. Sillä hetkellä kohti kaupunkia kävellessä sitä tunsi olevansa autiolla saarella ja etuoikeutettu, kun sai nauttia näistä maisemista. Tiedättekö, sitä paratiisimaista tunnetta ei voi vain sanoin kuvailla. Ei tällaista maisemaa vain voi löytyä Kanariansaarilta!

grandesplayas_7 grandesplayas_8

grandesplayas_9

grandesplayas_9

grandesplayas_11

grandesplayas_12

Matkan edetessä ranta alkoi muuttua kivisemmäksi, Loboksen saari näkyi aivan kiven heiton päässä ja ihmismäärä pienissä kopeissa hietikon laidalla alkoi lisääntyä. Tajusimme saavuttaneemme Corralejon nudistihotellin ja sen kivirannan, jonka kohdalla koimme paremmaksi siirtyä taittamaan viimeisen kilometrin autoteiden kautta kohti hotellia. Tähän loppuu myös kaupungin ulkopuolella oleva valkoisten hiekkaketjujen muodostelma.

Tuolla rannalla olisi voinut viettää useammankin päivän ihan vain kuunnellen aaltojen kohinaa, katsellen elämää ympärillä, maistellen suolaista ilmaa ja tuntien onnea siitä, että välillä saa vain olla. Tähän ei kuitenkaan viikon lomalla aika riittänyt, mutta Fuerteventuran rannoille tulen vielä palaamaan, ihan vain ottamaan rennosti.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Menninkäinen sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 12:11

  Olen kuullut useammankin kanarion toteavan, että miksihän monet haluaa matkustaa Karibialle, kun samat – ellei paremmat – valkoiset hiekkarannat ja turkoosin meren löytää Fuerteventuralta!

  • Reply Katja sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 18:00

   No en yhtään ihmettele. 😀
   Tiesin kyllä itsekin etukäteen, että Fuerteventura on rantojen saari, mutta että ihan näin häikäisevää! Ei tätä vain voinut uskoa löytävänsä kanarialta.

 • Reply Reason for a Season sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 16:52

  Ihana! Haluan tuonne turkoosin veden äärelle.

  • Reply Katja sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 18:01

   Määki haluan ! <3

 • Reply Annika maanantai, 4 tammikuun, 2016 at 14:01

  Näyttääpä kauniilta rannoilta! Olen joskus pienenä ollut Fuerteventurassa, mutta tuollaiset maisemat ei ainakaan ole jääneet mun mieleen 🙂

  • Reply Katja keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 10:04

   Oli todella kaunista! Ei sitä olisi uskonut, että Kanariansaarilta löytyy tällaista. Mulle jäi kyllä tältä reissulta eniten mieleen dyynit ja tämä rantaketju. 😀
   En sitten tiedä millaisia ne eteläpuolen rannat ovat. Kovasti niitäkin kyllä kehutaan.

  Leave a Reply