Suomen suurin matkablogiyhteisö

Corralejon dyynit – Fuerteventura

Monille lienee tuttuja kuvat Gran Canarialta hiekkakasojen päältä aavikon keskeltä. Nämä Gran Canarian hiekkavuoret oli itsellenikin tutut ja odotin jotain saman tyyppistä myös naapurisaarelta. Fuerteventurapa teki kuitenkin yllätyksen ja esitteli paljon mahtipontisemmat ja laajemmat dyynit 2600 hehtaarillaan kuin olin osannut odottaakkaan. Jos aavikkofiilis ei aivan irronnut Gran Canarialla täällä se irtosi heti.

Luonnonsuojelualueenakin tunnetut dyynit saavuttaa kätevästi 5 kilometrin päästä Corralejosta paikallisbussilla numero 6. Lähin pysäkki löytyy kätevästi kahden riu hotellin edestä. Vasemmalle puolelle jää meri ja suuret rannat ja oikealta puolelta alkaa valtavat hiekkavuoret, jotka suorastaan odottaa valloittamista.

Corralejon dyynit_7

Corralejon dyynit_4

Corralejon dyynit_8

dyynit

Mukaan hiekkaseikkailulle ei tarvitse kuin tarpeeksi juotavaa, tarpeeksi voimakasta aurinkorasvaa, hyvät kengät suhteellisen jykevällä hiekalla hyppimiseen ja kasoittain lapsen mielisyyttä, jotta maisemasta saa kaiken irti. Fiiliksen saavuttaminen ei henkisen iän ollessa lähempänä kymppiä ollut ongelma ja virtaa riitti juosta ja hyppiä hiekkavuoria ylös alas.

Kaikkein parasta oli kuitenkin ehkä se vapauden tunne, se että näistä maisemista sai nauttia aivan omassa rauhassaan, pystyi katselemaan hiekan vaihtuvaa väriä eri tuulensuunnilla ja kun väsy iski pystyi vain laittamaan istualleen ja kaivamaan repusta maailman maukkainta mangomehua ja nauttimaan kiireettömyydestä hiekkamaisemassa.

Corralejon dyynit_1

Corralejon dyynit_2

Corralejon dyynit_9

Corralejon dyynit_11

Mihinkään ei ollut kiire ja hiekkaa riitti horisontissa niin pitkään kuin vain jaksoi kävellä ja hyppiä<3

Hypi seuraamaan blogiani Bloglovinissa, BlogipolussaFacebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Anssi perjantai, 25 joulukuun, 2015 at 19:27

  Haha, paikallisbussilla dyyneille! Noh, kai se on todellisuutta Kanarialla! 😀

  Ei tarvitse välttämättä näemmä Saharaan matkustaa, jos isoja dyynimeriä tahtoo nähdä!

  • Reply Katja lauantai, 26 joulukuun, 2015 at 09:40

   Se on todellisuutta ainakin Fuerteventuralla. Tosin tuo 5 kilometrin matka oli ihana myös kävellä valkoista rantaa pitkin ja meni ihan hurauksessa.
   Saharan hiekkaahan tämäkin on ja koko ajan sitä pukkaa mantereelta lisää. Fuerteventurahan on tunnetusti näistä saarista lähimpänä rannikkoa ja sen kyllä näkee karusta luonnosta.

 • Reply Susanna perjantai, 25 joulukuun, 2015 at 19:46

  Kivalta näyttää!
  olen nähnyt ne Inglesin dyynit ja se oli aika erikoinen kokemus kun dyynejä pystyi juoksemaan ja laskemaan kuin lumihangessa! tätä en olisi tiennyt ellen olisi itse kokenut. Se myös yllätti miten korkeat dyynit ovat, odotain kai jotain pieniä hiekkakasoja..
  Kanarialla pidin eniten Puerto Ricosta, Moganista ja Playa de los Amadores rannan maisemasta. Onnistuin myös näkemään kolibrin Puerto Ricossa.
  Hyvää Joulua ja hyvä matkailuvuotta!

  • Reply Katja lauantai, 26 joulukuun, 2015 at 09:49

   Minullakin on jo jokunen vuosi vierähtänyt Gran Canarian dyyneistä. Nämä hiekkavuoret on tosiaan paljon suurempia kuin osaa vain kuvitellakaan! Jos ne Gran Canarian dyynit iski niin suosittelen kyllä ehdottomasti näitä Fuerteventuran vastaaviakin, tämä on alueena paljon suurempi ja aavikkomaisempi.

   Munkin yksi ran Canarian lemppareista on muuten tuo Puerto Rico. Siellä on jotenkin ihanan unelias ja rauhallinen ilmapiiri ja Amadoreksen ranta on kyllä ehdottomasti saaren paras. Mun muistaakseni sinne on tuotu se valkoinen hiekka juurikin täältä naapurista. (Joku paremmin tietävä korjatkoon!!! 😀 )

 • Reply Maarit Johanna lauantai, 26 joulukuun, 2015 at 13:19

  Aaa!! Lapsuuteni maisemat! Tuolla samalla hiekalla on pomppinut myös Maarit 8v. jolla on ollut uusi hieno oranssi pilkullinen uimapuku ja siihen ommeltu uimataitomerkki. Saharafiilikset oli käsinkosketeltavia. Muistaakseni tuolla oli myös jonkin sortin nakuranta, koska sellaiselle muistan meidän eksyneen Corralejossa 😀

  • Reply Katja maanantai, 28 joulukuun, 2015 at 20:37

   Voi mää niin nään pikku Maaritin tuolla pomppimassa nuo uikkarit päällä!

   Joo näitä alastipomppijoita näki rannan puoleisilla dyyneillä, ei siinä kun pysyisivät niillä omilla rannoillaan, mutta jotkut oikeasti kehtaa tulla siihen grandes playasin rantakeskittymäänkin pomppimaan… Heillehän on myös oma hotelli rakennettu corralejon ja grades playasin välille.

  Leave a Reply