Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lomalle Fuerteventuralle; paketilla vaiko omatoimisesti?

Kaukana on ne ajat, kun lomakohteisiin pääsi vain ostamalla pakettimatkan tai kalliit lomalennot suoraan matkan järjestäjältä. Finnairin lennot ovat nykyään kaikki lomareittejä ja yhteistyölentoja matkanjärjestäjien kanssa, Norwegian toimii samalla periaatteella, mikä tarkoittaa sitä, että matkan ostajalla on aika vapaat kädet sen suhteen miten haluaa lomansa varata ja suunnitella myös kuumimpiin pakettikohteisiin.

Itse ostan matkani sieltä, mistä sen saa halvimmalla. Paketillinen etu toukokuisella Montenegron matkalla oli suuri ja itse pääseminen ilman vuokra-autoa Dubrovnikista Budvaan olisi ollut haastavaa, näin ollen paketti oli paras ja kokonaisuudessaan edullisin vaihtoehto. Marraskuisella Fuerteventuran reissulla tarkoitus oli viimeiseen asti taktikoida niin, että matkanjärjestäjät alentavat hintansa puoliin ja sitten napata edullinen paketti ja säästää rahaa. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä hinnat olivat ja pysyivät pilvissä, joten kustannusystävällisempi vaihtoehto oli tällä kertaa ostaa lennot suoraan Finnairilta ja varata hotelli itse.

Nyt menopaluu lento maksoi noin 260 euroa ilman ruumalaukkua ja ruokaa (mikä tuntui allekirjoittaneesta riistohinnalta) ja hotellivalinnalle Alisios Playalle jäi hintaa seitsemältä yöltä 130 eur per nenä. Näin ollen viikon reissun pulitti 390 euroa hengeltä. Kohteessa huomasimme hotellin olevan Finnmatkojen valikoimassa ja samaiseen hotelliin heidän kyydillään olisi päässyt maksamalla noin 600 euroa hengeltä. (Ota huomioon, että pakettimatkojen hinnat muuttuvat kokoajan, tämä on vain tuolloinen esimerkki.)

Alisios Playa oli perus huoneistohotelli aivan Corralejon keskustassa hyvällä paikalla. Huoneistossa oli makuuhuone, kylpyhuone, olohuone ja pieni keittiö. Lisämaksusta olisi saanut aamupalan ja all inclusiven. Netti toimi pätkien ja heikosti aulatiloissa, muualla ei ollenkaan ja yhteisellä alueella oli uima-allas, joka jäi itseltä testaamatta. Illalla riesana oli allasbaarin all inclusive väki. Altaalta kaikui siis ölinä ja musiikin pauke 23 asti, jolloin baari meni kiinni. Jos haluat nukkua jo aiemmin (niin kuin minä) en suosittele hotellia, muuten hintaan nähden (alle 40eur) yö ei mitään valitettavaa.

Alisiosplaya Alisios Playa Alisiosplaya

Täytyy vielä muistuttaa siitä, että paketin ottamalla ei nykyään saa oikeastaan mitään etuja. Ruoka ja kuljetukset lentokentältä ovat lisämaksullisia, jotka lisäävät paketin hintaa entisestään. Yksi Slovenialaismies voivotteli bussiasemalla poislähtiessä oman matkatoimistonsa nyhtäneen 20 euroa kuljetuksesta hotellille. Paikallisbussilla sama pulitti alle 6 euroa hengeltä ja matkantekeminen oli helppoa (Bussi nro 3 lentokentältä Rosarion bussiasemalle, josta nro 6 Corralejoon). Edes oppaan oleminen bussissa ei ole nykyään varmaa. Finnmatkojen kirjaa selatessa aulassa vain yksi retkistä olisi sisältänyt suomenkielisen opastuksen kaikki muut olivat kansainvälisiä tai omatoimisia ja Finnmatkalaisten (ja monien muiden) kanssahan mekin olimme Lanzarotella ostaessa reissun paikallisesta matkatoimistosta. Näin ollen paketista tulevat edut jäävät nykyään melko pieniksi. Matkaa varatessa kannattaakin ottaa huomioon kokonaisuus, se mitä matkapaketti kattaa, tarjoaako matkatoimisto mielenkiintoisia suomeksi opastettuja retkiä, jotka antavat enemmän ja onko kohteeseen ylipäänsä mahdollisuutta päästä yhtä helposti ja vaivattomasti, jos varaisi kokonaisuuden omatoimisesti.

grandes playas

Tästä eteenpäinkin omat valintani tulen siis tekemään katsoen kokonaisuutta, kulkemista, hotellivalikoimaa ja retkitarjontaa. Kanariansaarille on helppoa ja turvallista lähteä myös omatoimisesti eikä Fuerteventura tehnyt tässä minkäänlaista poikkeusta. Monesti valmispaketti on paras vaihtoehto, toisinaan saman kokonaisuuden saa vain yksinkertaisesti itse eri sivustoilta varaamalla edullisemmin.

Onkos muilla kokemuksia paketti- ja omatoimimatkojen valinnasta?

Voit seurata blogiani Bloglovinissa, BlogipolussaFacebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Menninkäinen tiistai, 22 joulukuun, 2015 at 21:13

  Toi on kyllä niin totta, että tarkkana saa olla, mikä loppupelissä on halvempi vaihtoehto. Ymmärrän pakettien olevan helpompi nettisivuja (tai netin käyttöä) huonommin tunteville, esim. vanhemmalle väelle, kun taas nuoret osaavat etsiä lentoja ja hotelleja netin kautta. Yksi, mitä moni ei hoksaa lentoja etsiessä kurkata, on matkanjärjestäjien yhdensuuntaiset lennot. Ne kun eivät näy hakukoneissa…

  Pakettimatkoissakin on huimia eroja matkanjärjestäjästä riippuen. Toisilla joutuu tosiaan lentokenttäkuljetuksistakin maksamaan, toisilla ne sentään kuuluu vielä hintaan. Ruoasta koneessa sen sijaan joutuu nykyään lähes aina maksamaan.

  • Reply Katja torstai, 24 joulukuun, 2015 at 20:43

   Totta on, että pakettia pidetään ns ”helppona ratkaisuna”. Toki siinä on ongelmien vastaan tullessa myös tietynlainen matkatoimiston tuki kohteessa, mutta muuten palvelu onkin mennyt niin olemattomaksi, että jos pitää satasia enemmän maksaa niin aivan turha on sitä valita.

   Enpäs ole minäkään hoksannut katsoa heidän yhdensuuntaisia lentojaan! Tämä olikin hyvä, koska nykyään on niin mahtavat mahdollisuudet muutenkin ostella lentoja yhteensuuntaan. Kiitos siis loistavasta vinkistä! : )

 • Reply Helen keskiviikko, 23 joulukuun, 2015 at 00:15

  Matkustan itsekseni ja kyllä meiltä solotravellereilta otetaan aikamoiset lisähinnat useilla pakettimatkoilla. Onneksi matkanjärjestäjät ovat heränneet huomaamaan meidät.

  Itse räätälöidyssä matkassa on sekin hyvä puoli, että voi valita hotellin, joka ei ole täynnä suomalaisia! En välitä kuulla suomen kieltä ulkomailla, muuten turistit eivät haittaa. 🙂

  • Reply Katja torstai, 24 joulukuun, 2015 at 20:46

   Olen itsekin katsonut soolo matkoille näitä paketteja ja valitettavan usein kahden hinnanhan siinä saisi maksaa. 🙁 Onneksi tähän niin kuin kaikkeen muuhunkin huomiointiin on tullut pieniä muutoksia.
   Eniten kyllä odotan sitä, että kotikentän pakettimatkakohteet voisivat joskus vaihtua kerta uusia reittilentoja tänne Ouluun ei saada.

   Itse räätälöidyn etuja on nimenomaan, että kaiken alusta loppuun saa suunnitella itse! Erityisesti tykkään siitä, että lomalla voi vaihdella paikkoja ja hotelleja sen mukaan missä liikkuu. 🙂

 • Reply Anssi keskiviikko, 23 joulukuun, 2015 at 01:17

  Tässä olisi nyt saumat perustaa täyden palvelun ”oikea” matkatoimisto ja ”oikea” lentoyhtiö. Varmasti olisi kysyntää. Tämä nykymeno lähinnä huvittaa, kun aivan kaikesta pitää maksaa ja maksua vastaan saa periaatteessa ei-mitään. No joo, onhan näitä pakettimatkoja tullut koettua vanhempien kanssa. Nyt kun yksin matkustaa, en ikimaailmassa ostaisi pakettia. Ei sovi alistua matkanjärjestäjän armoille, vaan pidettävä oma pää, sillä kyseessä on kuitenkin oma loma! 😀

  Mutta hetkinen, et testannut uima-allasta?!? ;D

  • Reply Katja torstai, 24 joulukuun, 2015 at 20:49

   Siinä olisi oikeasti saumaa! Mielellään sitä maksaisi paketista johon kuuluisi kaikki. Enitenhän se ärsyttää, kun ensin edulliselta näyttänyt hinta koko ajan nousee ja lopulta kun kaikki on saanut valmiiksi valittua tajuaa, että ei tämä nyt ollutkaan omalle budjetille sopiva vaihtoehto.
   Kyllä kaipaa niitä aikoja kun lennollakin sai pahan aterian ihan ilmaiseksi eikä siitä joutunut pulittamaan kymppiä (jota en maksaisi vaikka vuorokauden matkustaisin, ihan vaan periaatteesta…)

 • Reply Heidi / Auringon alla lauantai, 26 joulukuun, 2015 at 13:41

  Olen itse ihan samalla linjalla, että otan sieltä mistä edullisemmin saa (huomioiden hinnassa kuitenkin lentoajat yms mukavuuteen vaikuttavat tekijät). Edellisen kerran oli pakettimatkalla Pargassa (äkkilähtö), jonne emme olisi millään saaneet omatoimista matkaa yhtä edullisesti. Sitä edellinen oli Dubaissa, mihin myös saimme pakettimatkan edullisemmin kuin omatoimisesti samassa hotellissa ja olennaisesti huonompien lentojen kera. Muut reissut onkin sitten menneet omatoimisesti, sillä ollaan haluttu pomppia eri paikkoihin ihan oman suunnitelmamme mukaisesti. Ja rahaakin on varmasti säästetty pitkä penni. Ja ”työtunteja” käytetty lukemattomia, mutta onneksi tämä onkin mieluinen harrastus 😀 Taidanpa taas mennä selaamaan lentohintoja Momondosta 😉

 • Leave a Reply