Suomen suurin matkablogiyhteisö

Fuerteventura ja pohjoisen lomakylä Corralejo

Aikoinaan Fuerteventuran pohjoisosissa uinui pieni ja hiljainen kalastajakylä, jossa ihmiset elivät autenttista elämää saaden leivän pöytään kalastaen tietämättä sen kummemmin muun maailman menoista. Kun Kanariansaaret löydettiin matkailullisessa mielessä viitisenkymmentä vuotta sitten, ei Corralejokaan säästynyt uudelta alulta ja kehitykseltä ja siitä se sitten lähti.

Tämä päivänä Corralejo on kasvanut Fuerteventuran suurimmaksi lomakohteeksi monipuolisin ravintolatarjontoineen, lukuisine hotelleineen, sekä aktiviteetteineen. Silti lomakaupungissa on edelleen aistittavissa aitoa väriä ja meininkiä, sekä löydettävissä vanhaa tunnelmaa, kun sukeltaa vanhankaupungin kujille. Tätä lomakylää ei voi verrata naapurisaarten vastaaviin, tämä on aivan omanlaisensa.

 Corralejo sopii toki lomakohteeksi niille, jotka hakevat matkaltaan aurinkoa, hiekkaa ja merta, mutta tässä kaupungissa ei kannata pelkästään jäädä makoilemaan tuulen vietäväksi, sillä aivan lähietäisyydellä ja itse Corralejon alueella on niin paljon nähtävää!

Corralejo_1

Vanhakaupunki

Ensinnäkin poistuessa uudenkarhealta hotellialueelta ja pääkadulta pienen vanhankaupungin kujille voi tuntea samalla poistuvansa Euroopasta ja matkaavansa meren toiselle puolelle Länsi-Afrikan rannikolle. Kaikki on niin matalaa ja niin valkoista pienine kirkkaine yksityiskohtineen. Kaikki on vähän sinnepäin ja maalin tarpeessa, mutta silti juuri eikä melkein. Uuden ja vanhankeskustan välissä on kuin muuri, kumpikin elää aivan omaa elämäänsä ja tänne sitä tuli iltaisin suunnattua istuskelemaan ison puiston laidalle ja katselemaan paikallisten perheiden kokoontumista ja kuulumisten vaihtoa.

Vanhankaupungin satamakaan ei ole enää ihan niin kuin voisi luulla olleen ennen vanhaa. Nyt risteilijät suhaavat viemään ja tuomaan päiväretkeläisiä ja tyhjän tilan täyttävät yksityisveneilijät purtioillaan. Ei toki hassumpi maisema tämäkään.

Corralejo_2

Corralejo_3

Corralejo_4

Corralejo_6

Corralejo_5

Uusi puoli

Corralejo_7

Corralejo_8

Uusi puoli kaupungista koostuu jo aiemmin mainituista lukuisista ravintoloista ja liikerakennuksista eikä tarjoa sen kummempaa nähtävää. Sitä halkoo pitkä suora pääkatu, jonka varrelle kannattaa kuitenkin suunnata tekemään ostoksia. Tunnetusti oli kuinka pieni kylä tahansa Espanjalaiset ymmärtävät muodin päälle ja niin täältäkin löytyy kutakuinkin jokainen Espanjan vaateketjumyymälä, joissa uusia vaatekaapin sisältö.

Ravintoloiden hintataso oli muun Espanjan hintatasoon verrattain kallis. Menu del diat loistivat poissaolollaan ja listat oli muutenkin suunnattu matkailijoita miellyttäväksi tarjoten lähinnä pitsa-pasta-pihvi linjaa. Jos siis haluat syödä ulkona ja vastinetta rahoillesi, syö jossain muualla!

Vaikkei hotellikujille mennessä olekaan oikeastaan mitään yksi mutka kannattaa poiketa lopun edellä olevassa El Campanario ostoskeskuksessa, sillä täältä löytyy se ilmaistorni, josta ihailla juuri vastaantulleita paikkoja yläilmoista.

Campanarion näkymät_2 Campanarion näkymät_1

Rannat

Kun sitten kaupungin kujat on kierretty ja maisemia ihailtu yläilmoista kannattaa käydä myös vilasemassa rannikkoa rantoineen. Aivan pohjoisin kärki koostuu mustasta laavakivestä, joihin aallot paiskautuvat voimalla. Täällä en menisi lähellekään merta, mutta sen sijaan mukavaa rantatietä lenkkeillessä suurten aaltojen takaa voi nähdä Lanzaroten saaren ja huiskutella sinne terveisiä.

Corralejo_9 Corralejo_11 Corralejo_10

Jos uimaan tekee mieli ne oikeat hiukan suojaisammat valkohiekkaiset uimarannat löytyvät kaupungin länsirannikolta ja niitä löytää aivan kaupungin ytimestä kaksin kappalein pienestä vanhankaupungin poukamasta suurempaan uuden puolen rantaan. Ei kannata myöskään unohtaa noin 5 kilometrin päässä sijaitsevaa kilometrien mittaisena jatkuvaa ”suurta rantaa” grandes playasia, jota pitkin kävellessä ajatukset viilsivät kaukaisilla etelän meren saarilla eikä niinkään Kanarialla.

Corralejo_rannat_1

Corralejo_rannat_2

Corralejo_rannat_3

Vanhankaupungin ranta 

Corralejo_rannat_5

Uuden puolen ranta

Corralejo_rannat_5

Grandes Playas

Dyynit

Corralejon alueen suurin nähtävyys on kuitenkin ehdottomasti sen takamailla sijaitsevat valtavat dyynit ja karu ja kuiva maisema. Tarpeeksi pitkälle hiekkavuoria kävellessä pääsee melko helposti aavikkotunnelmiin ja hiekkavuoria juoksennellessa on helppoa päästää sisäinen lapsi valloilleen.

Corralejo_dyynit

Yksyhteen kannattaa viettää aikaa ainakin vanhassakaupungissa, tehdä ostoksia uudella puolella, käydä katselemassa Corralejoa yläilmoista, sekä pomppia dyyneillä ja laskeutua rannikolle päin ihailemaan tuulessa keinuvia turkooseja aaltoja ja valkoista hiekkaa!

Voit seurata blogiani Bloglovinissa, BlogipolussaFacebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply