Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lomalla Helsingin ytimessä – Original Sokos Hotel Vaakuna

*Yhteistyössä Original Sokos Hotel Vaakuna Helsingin kanssa 

 Matkablogimaailmassa on käyty kiivasta keskustelua Suomen reittiyhteyksistä ja Helsinki keskeisyydestä Pää Pilvissä blogin Maaritin aloitteesta. Vaikka en itse ihan syrjäseuduilla asukaan ja Oulun lentokenttä on Suomen toiseksi vilkkain oli Fuerteventuran lentoja varatessa taas todettava se tosiasia, että Helsinkiin on lennettävä jo edellisenä päivänä. Koska Fuerteventuran lentoa sattui kuitenkin kätevästi edeltämään viikonloppu ajateltiin kääntää tappio voitoksi ja suorittaa kaksi lomaa yhdellä iskulla ja viettää kaupunkilomaa myös Helsingissä. Viime kerrasta olikin kulunut jo muutama vuosi eikä sitä ennenkään ole turhan montaa kertaa tullut poikettua keskustassa asti.

Aikaa ei ollut tälläkään kertaa ihan turhan paljoa hukattavaksi asti, joten niinpä hommaa helpottaakseen ja turreiluajan maksimoimiseksi paikan päällä päädyttiin yöpymään Helsingin keskeisimmälle paikalle aivan rautatieasemaa vastapäätä sijaitsevaan Original Sokos Hotel Vaakuna Helsinkiin. Äitini mukaan täällä on kuulemma tullut yövyttyä ennenkin samantapaisella reissulla ennen matkaa kohti Kreikkaa, mutta siitä kymmenenvuoden takaisesta vierailusta en kyllä muista enää yhtään mitään. Mielenkiinnolla odotin siis uudelleenpaluuta ja sitä herättääkö vierailu mitään muistoja viimekertaisesta.

Niinpä siis matka alkoi ottamalla aamu yhdeksän kone Oulunsalosta pelipaikoille, puksuttamalla bussilla keskustaan ja heittämällä matkalaukut säilöön hotellille. Sitten olikin aika aloittaa päämäärätön turistikierros Helsingin kaduilla. Ainoa valmiiksi paikannettu kohde päivälle oli keskustaan ilmestynyt Friends ans Brgrs, jonka hamppareita oli vaan ihan pakko päästä maistamaan. Kannatti ja suosittelen!

SAM_0985

Helsinki

Illan alkaessa hämärtää ja askeleen painaa palattiin lähtöpisteeseen Vaakunaan, jossa meitä palveltiin ystävällisesti ja toivotettiin tervetulleeksi. Huone löytyi yhdeksännestä kerroksesta helposti ja se tunne kun saat kävelypäivän päätteeksi heittää kengät nurkkaan oli ihan sanoinkuvaamattoman mahtava.

Huone vastasi Original hotellien perustasoa mukavine sänkyineen, pöytineen, tuolineen ja kaikkineen, mutta tässä oli muutakin nimittäin verhon takaa löytyi aivan supermahtava yllätys nimeltään parveke! Siinä hetkessä ei ehtinyt enää vetää takkia uudelleen päälle kun maisemat oli pakko päästä katsomaan heti, tässä ja nyt.

Originalsokoshotelvaakunahelsinki

Originalsokoshotelvaakunahelsinki_1

Originalsokoshotelvaakunahelsinki_2

Originalsokoshotelvaakunahelsinki_3

Se olikin sitten rakkautta ensisilmäyksellä. Ulkona paiskasi järkyttävän kylmä syystuuli, mutta sekään ei tuntunut missään kun tuijotti omalta suurelta parvekkeelta Kamppia ja Forumia ja näki auringon painuvan pikkuhiljaa talojen taakse samaa vauhtia kaupungin valojen syttyessä jalkojen alla. Kun pihalla olisi ollut edes hitusen lämpimämpi olisin istunut tuijottaen maisemaa ihan koko illan. Jossain vaiheessa sitä tuli kuitenkin havahduttua syväjäätymisestä ja oli ihan pakko painua takaisin sisälle.

Originalsokoshotelvaakunahelsinki_4

Originalsokoshotelvaakunahelsinki_5

Originalsokoshotelvaakunahelsinki_7

Vaikka partsin ovi olikin niin kiinni kuin voi olla parvekkeella hyppimisen ajan, silti kylmä ilma oli painunut sisällekin ja lämpenemiseen ei auttanut muu kuin laittaa kuuma kylpyvesi laskeutumaan ammeeseen ja vetää huoneen lämmitys täysille. Kylpyamme oli juuri sopivan kokoinen, vesi ihanan kuumaa ja pöydältä löytyi raikasta appelsiinin tuoksuista kylpyvaahtoa ilostuttamaan rentoa hetkeä.

Originalsokoshotelvaakunahelsinki_8

Kuuman kylvyn jälkeen tuli todettua, että huone oli todella ihan umpikylmä. Ilmastointilaitteen säätelyillä ei ollut mitään vaikutusta (tai sitten ei osattu) ja ainoa keino oli vain pukata itsensä samantien lämpimän peiton alle. Kaveri harmitteli vedenkeittimen puuttumista, sillä tuulen tuiverrusten jälkeen viileässä huoneessa kuuma kuppi teetä olisi ollut poikaa,

Sängyssä maittoi uni villatakki päällä ja peittoon käpertyneenä aina varhaiseen aamuun asti, kunnes herätyskello ilmoitti, että on aika jatkaa matkaa lentokentälle. Varhaisesta aamusta johtuen (klo 5) Vaakunan kuuluisa monipuolinen aamiainen (klikkaa ja katso) ja ne parhaat näköalat jäivät nyt näkemättä. Aulassa oli tarjolla miniaamupala, jonka varaan pieni tankkaus ennen lentoa oli jätetty. Tarjolla oli valmiiksi tehtyjä ruisleipiä, pieni kori hedelmiä, sekä appelsiinimehua. Pullamössö tyttö joutui siis tyytymään kohtaloonsa ja matkustamaan ilman purtavaa aina vaalean leivän kotikonnuille asti. Nirso mikä nirso.

Aulasta olikin siis hyvä astua tien toiselle puolelle lentokenttäbussiin ja jatkaa matkaa eteenpäin. Näillä eväin Helsinki visiitti oli siis varsin onnistunut ja Vaakuna tarjosi luotettavaa laatua, ystävällistä palvelua ja erinomaisen sijainnin turistimatkaan, että siirtymiseen lentokentälle. Toivottavasti talven koittaessa huoneet vielä lämpenevät, ettei ihan kaikki vierailevat vilukissat joutuisi nukkumaan villatakki päällä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Heidi / Auringon alla maanantai, 14 joulukuun, 2015 at 19:59

  Vaikka yritänkin aina poikkeuksetta löytää mahdollisimmat nopeat jatkoyhteydet, niin viimeksi kävi syysloma-aikaan niin, että en kuitenkaan viitsinyt pulittaa kaksista Oul-Hel-Oul lennoista 600e. Siispä päätimme aloittaa loman jo päivää aikaisemmin, jolloin pääsimme lentämään halvemmalla. Yövyimme lentokentän Hiltonissa, nukuimme pitkään ja söimme pitkän kaavan mukaan aamupalaa. Voiko lomaa enää aloittaa rennommin? Se oli ehdottomasti hyvä valinta myös siksi, että kammoan lentokoneruokaa (siinä kohtaa olen todella nirso) ja nyt päästiin tankkaamaan hyvää ruokaa oikein kunnolla 🙂

  • Reply Katja tiistai, 15 joulukuun, 2015 at 20:59

   Hotelli on aina silloin kyllä ehdoton valinta, jos parhaimmista jatkolennoista joutuu pulittamaan lähemmäs hotelliyön verran. Teidän lomanaloitus ja rentoutuminen kuulostaa kyllä paremmalle kuin hyvälle! Hotellin aamupaloja ei vaan voita mikään. <3

 • Reply Menninkäinen maanantai, 14 joulukuun, 2015 at 20:36

  Kuulostaapa kivalta! Kivan näköinen huone ja on tosiaan komeat maisemat tuolta partsilta. Oliko yö kuitenkin rauhallinen keskeisestä sijainnista huolimatta?

  • Reply Katja tiistai, 15 joulukuun, 2015 at 21:01

   Tuo partsi veti niin jalat alta ! En oo koskaan nähnyt vastaavaa kaupunkihotelleissa ja vielä näin mahtipaikalla ja ihan perustason huoneessa.

   Ja Vaakuna on kyllä siitäkin ihmeellinen, että ainakaan ylös ei kantautunut minkäänlaista ääntä. Toki tämä oli sunnuntai-maanantai välinen yö, mutta en usko että ulkoa kantautuisi sen enempää mitään vaikka olisi viikonloppukin.

 • Reply Maarit Johanna maanantai, 14 joulukuun, 2015 at 20:55

  Ihanaa, että teillä oli hyvä visiitti! Kyllä Helsingin Vaakunassa on parasta Loisteen aamiainen ja nuo maisemat. Aivan jotaki käsittämätöntä. Ihana tuo viimeinenkin kuva. Pitäs joskus taas käyttää hyödyksi noita hotellihuoneiden kylpyjä ^^

  • Reply Katja tiistai, 15 joulukuun, 2015 at 21:04

   Oli niin onnistunut visiitti. Oli kiva käydä tosi pitkästä aikaa keskustassakin.

   Mua harmittaa kun ei ehditty käydä ruokaövereillä siellä aamupalalla, mutta toivottavasti siihenkin tulis tilaisuus mahdollisimman pian. Ja kylpyammeet <3 hotelli ei mene silloin pieleen kun se amme vaahtoineen löytyy. Olen aivan myyty. 😀

 • Reply Kthetraveller maanantai, 14 joulukuun, 2015 at 21:25

  Voi ei. Tuosta kylmästä huoneesta olisi kyllä kannattanut soittaa/käydä sanomassa, asia olisi varmasti hoidettu. Harmi, että huippubrekkarikin jäi testaamatta, mutta onneksi positiivistakin yöpymisestänne löytyi. Ja tuo parveke, olishan sellainen messevä kesäiltana 🙂

  • Reply Katja tiistai, 15 joulukuun, 2015 at 21:08

   Joo en epäile hetkeäkään etteikö kylmyyttä olisi heti hoidettu Vaakunan hyvällä asiakaspalvelulla, mutta tosiaan koska kyse oli vain yhdestä yöstä, aamulla oli aikainen lähtö ja kylvyt sun muut oli ehditty jo ottaa ei kehdattu nähdä enää vaivaa.

   Ja sanoppa muuta tuosta aamupalasta! Voi juku mää haluan käydä tuolla aamupalalla heti seuraavalla Helsinkivisiitillä ja nauttia tuosta parvekkeesta juurikin tuollaisena ihanana lämpimänä kesäiltana katsellen vilkkaan kaupungin menoja omasta rauhasta. Aaah <3.

  Leave a Reply