Suomen suurin matkablogiyhteisö

Nallikarin kauniit kesäillat

Lämpimänä kesäpäivänä rantatie täyttyy rullailijoista. Ihmiset istuu porukoissa rannoilla reippaimmat pelaten rantalentopalloa. Jäätelökioskille on jäätävä jono, mutta kellään ei ole kiire mihinkään ja niinpä sitä itsekin päättää mennä jonon jatkoksi. Jäätelön valuen suupielistä on mukavaa mennä istumaan rannan reunamille ja katsoen vettä läikyttäviä lapsia. Laiskottelun alkaessa väsyttää kerään voimia kävelläkseni toisessa päässä siintävään majakkaan ja päästän hetkeksi mielikuvituksen valloilleen. Katselen maisemia, hymyilen ja elän hetkessä. Sellaisia ovat parhaat kesäiset Nallikaripäivät.

Nallikarin majakka

Mutta entäs ne illat, erityisesti kauniit kesäillat elokuussa koulujen jo alkaessa. Ne ovat käsittämättömän hiljaisia. Jäätelökopit ovat jo sulkeneet ovensa. Pyörätelineestä ei tarvitse etsiä paikkaa vaan jätän sen parhaimmalle paikalle. Ilma on tyyni ja lämmin. Pysähdyn istumaan samaiselle reunalle, jossa hyvinä päivinä nautin jäätelöä. Laitan silmät kiinni ja kuulen vain lokkien kiljunnan. Ilma on niin tyyni että aaltojen äänen kuuleminenkin on lähes mahdotonta. Monet kerrat olen Nallikarissa pyörinyt, mutta tätä kokee harvoin. Se on jotain, mikä jää mieleen. Oulu on tuulinen kaupunki, aina tuulee ja jokapaikassa. Meri ei ole koskaan näin tyyni ja matala ja vielä monta päivää putkeen. Fiilistelyjen jälkeen on pakko kaivaa kamera repusta ja ikuistaa hetki valokuvin.

Nämä hetket on niitä, mitkä vain tekevät niin onnelliseksi
Nallikari1
Nallikarin auringonlasku

Nallikari on Oulun tunnetuimpia paikkoja. Parin kilometrin päästä keskustasta löytää kylpylän, vasta kunnostetun rantabulevardin, kauniin hiekkarannan, majakan ja luontopolkuja. Helpoiten Nallikarin saavuttaa tällä hetkellä (talvi 2015) keskustasta pyörällä, bussilla numero 15 tai kesäisin minijuna Potnapekalla.

Katsele samanmoinen kuvapläjäytys mun lemppari paikasta tyynestä Pateniemenrannasta täältä.

Kourallisen ja vähän enemmän kuvapläjäyksiä voi löytää mun Instagram tililtä @kaksuli nimimerkin takaa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anssi tiistai, 15 syyskuun, 2015 at 11:05

  On se Nallikarikin vaan aika hieno, vaikkei mikään Mauritius tai Malediivit olekaan. Kävitkö uimassa? 😀

  • Reply Katja lauantai, 19 syyskuun, 2015 at 09:36

   Kyllä se on ja varsinkin kun sattuu tollanen uskomattoman tyyni keli!
   Jätin uimiset suosiolla muille. 😉

 • Reply Menninkäinen tiistai, 15 syyskuun, 2015 at 16:32

  Nallikarissa ollaan monesti suunniteltu käyvämme, mutta eipä vieläkään ole saatu aikaan. Meidän reissuilla Oulu osuu monesti iltaan ja silloin sinne lähettyville pitäisi jäädä yöksi, vaan vielä ei ole löydetty mukavaa, edullista ja koiraystävällistä majoitusta Oulun seudulta.

  • Reply Katja lauantai, 19 syyskuun, 2015 at 09:38

   Oon muuten miettinyt samaa, että Oulusta puuttuu kokonaan semmonen edullinen majoitusvaihtoehto/hostelli.
   Koirien kanssa matkustaminen tekee varmaan vielä oman haasteensa. Original Sokos Hotel Arinalla oli ainakin lemmikkihuoneita ja luultavasti leirintäalueet ottaa kans. Tosin esim. Nallikari Campingin hinnoittelusta mulla ei oo mitään käsitystä. Tollanen samanlainen Camping alue löytyy myös Haukiputaalta Virpiniemestä 15kmn päässä keskustasta. Onkohan sekään yhtään halvempi? 😀

  Leave a Reply