Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pikkuinen Piran kirkontornista ja kaupungin muureilta

Pikkuinen Piran Slovenian oma rannikon aarre tarjosi paljon mukavaa aktiviteettia korkeiden paikkojen prinsessalle. Jo kotona instaa selaillessa tuli selväksi, että Piran on mahdollista nähdä korkealta kirkontornista, mutta mahdollisuus on vieläkin korkeampiin maisemiin, jos vain puhti riittää kipuamiseen. Ei siinä muu sitten auttanut kun kaverin nyökytellä mun suunnitelmille ja seurata perässä ja loppujen lopuksi tuo aamupäivä tarjosikin koko reissun parhaat maisemat.

Kipuaminen oli hyvä aloittaa Tartinin aukiolta, josta lähtee opastetusti reitit kohti rinteellä näkyvää Pyhän Yrjön kirkkoa. Vielä aamulla kujat olivat autioita ja melko viileitä, joten kävelyä hiljokselleen rinnettä ylös oli varsin hyvä taittaa.

Piraninkirkko_1 Piraninkirkko_2

Kirkon saavuttamiseen ei loppuviimein mennyt kauaa aikaa ja muutaman kuvan jälkeen olikin aika antaa kauniisti hymyilevälle mummulle euro ja lähteä kipuamaan kohti huippua. Portaikko oli uudistettu ja erittäin hyvä kävellä. Kuilun näkeminenkin oli peitetty, joten kaidetta ei tarvinut halata samaan malliin kuin vaikka myöhemmin Rovinjissa. Huipulta näkyikin kivasti koko kaupunki ja erityisesti tuo lähtöpaikka Tartinin aukio. Toisella puolen merivesi aaltoili kirkkaana ja hieman kauempana pystyikin erottamaan seuraavana vuorossa olleen kaupunginmuurin.

Piraninkirkko_3 Piraninkirkko_4 Tartininaukio Linnanmuuri

Kaupunginmuurille kävely vaatikin sitten jo hieman enemmän vettä ja hikeä. Aurinko oli alkanut jo lämmittää ja asfaltista hehkui kuumaa ilmaa parille reippailijalle. Ylämäkeä uhmaten ja muutaman puuskutustauon jälkeen muuri ja sisäänkäynti löytyi. Tämä toimikin itsepalvelulla ja sisään pääsi heittämällä euron kolikkoautomaattiin, jonka jälkeen portti aukesi.

Kaupunginmuuri_1 Piran

Itse alue oli kyllä päästetty melkoiseen kuntoon ja tämän itsepalvelun näki myös siinä, että roskakoreja tuskin oli tyhjennetty koko kesänä. No ei tänne roskakoreja tultukaan katsomaan vaan niitä maisemia ja ne oli kyllä koko euron arvoiset. Kokonaisuudessaan muurilla pääsi käymään kolmella näköalapaikalla, joista oikeastaan jokaisesta näkyi se sama näkymä eli koko Piranin vanhakaupunki pienoiskoossa hieman eri perspektiiveistä.

Näköalojen jälkeen ei ollut enää epäilystäkään siitä kannattiko Slovenian rannikko käydä katsastamassa. Ja nyt kotona voin kyllä vahvasti todeta, että kyllä Piran oli koko Istrian kaunein kaupunki.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply