Suomen suurin matkablogiyhteisö

Rovinj – Viehättävintä Istriaa

Istrian niemimaan rannikko on täynnä vanhoja niemekkeisiin rakentuneita kaupunkeja. Näistä yhteen eniten kehuttuun päivämatkailimme Pulasta paikallisbussilla tunnissa ja se oli varmasti paras päätös koko loman aikana.

Rovinj on niitä kaupunkeja, jotka huokailuttavat jo pelkällä olemuksellaan. Se on kuin palapeli, joka koostuu ensin isommista ihailua aiheuttavista kokonaisuuksista, kuten satamasta, vanhastakaupungista ja kukkulasta kirkontornin näkymineen. Sitten kun näitä isoja palasia alkaa tarkastelemaan yhä lähempää löytyy niistä soman kauniita yksityiskohtia joiden tarkastelusta ei voi saada tarpeekseen.

Rantanäkymissä on hyvä pysähtyä syömään koko loman maukkaimmat grilliannokset mereä tuijottaen yhteen lukuisista rantaa reunustavista ravintoloista. Satama näyttää olevan täynnä jos minkälaista venettä. Tarkemmin merelle katsoessa voi erottaa matkallaan olevia laivoja, jotka näyttävät suorastaan uppoavan suuresta määrästä ihmisiä. Talot ovat värikkäitä ja niiden väleistä lähtee huomaamattoman kapeita kujia, jotka kuitenkin kutsuvat luokseen täydellä mahalla.

Vanhaankaupunkiin sisälle vie vanha portti. Portista sisään astuessa ei voi olla kuin myyty ja tuntea kuinka olisi juuri siirtynyt ajassa satoja vuosia taaksepäin. Sivukujat vievät  lievästi ylöspäin vailla päämäärää. Aamuiset kujat ovat vielä autioita, pyykit roikkuvat katujen yllä ja kaduilta löytyy toistaan sopivampia kylttejä pieniin paikallisiin putiikkeihin. Kun luulee, että maisema ei voi enää parantua, jostain mutkien kautta sitä huomaa päätyneensä kaupungin sisältä takaisin merelle ja sivulle katsoessa voi huomata kauniita pieniä laitettuja kadunpätkiä suoraan romaanien sivuilta päättyen mereen.

Lopulta on pakko palata pilvilinnoista maanpinnalle ja katsoa suuntaa löytääkseen kukkulan huipulle ja kaupungin näyttävimmällä paikalla sijaitsevalle kirkolle. Täytyy myöntää, että häikäisevien maisemien jälkeen itse kirkko ei jaksanut kiinnostaa muuta kuin kellotornin osalta, jonne 20 kunan hintaan (noin 2,80 eur) pääsi katselemaan kaupunkia ylhäältä käsin. Portaikko ei missään nimessä sovi heikkohermoisille puolikkaiksi kuluneine puuportaineen, joista näkee koko ajan kuilun pohjalle. Puristin kaidetta ja teki mieli itkeä, mutta koska homma oli maksettu ja halusin nähdä näkymät se oli mentävä ja se kannatti. Ylhäältä ei sitten ollutkaan kiirettä alas, sillä alastulo sai vielä enemmän polvet ja jalat tutisemaan kauhusta. Siitäkin selvittiin!

Takaisin bussiasemalle kävellessä ihmiset olivat heränneet ja löytäneet tiensä kaduille. Minä taas kerran kiitin itseäni ja aamuvirkkuuttani ja sitä että pääsin fiilistelemään katuja melko rauhassa. Enää en ihmettele, miksi tätä kaupunkia niin kovasti kehutaan. Rovinj on kaupunki, joka täytyy vain itse kokea.

Mikä? Rovinj
Missä? Istrian niemimaalla noin 40 kilometrin päässä niemimaan pääkaupungista Pulasta
Miten? Bussit liikennöivät jatkuvalla syötöllä niin pohjoisesta Porecista kuin eteläisestä Pulastakin.
Bussimatka Pula-Rovinj kesti noin tunnin ja kustansi noin 30 kunaa (reilu 4 euroa) per nenä Euro Transsilla. Jokaisella bussiyhtiöllä on omat hintansa.

Voit seurata blogiani Bloglovinissa, BlogipolussaFacebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 12 elokuun, 2015 at 22:46

  Miten mulla tuleekin mieleen joistain kuvista Tallinna ja toisista Santorini! Joka tapauksessa aivan ihastuttava kombo!

  • Reply Katja lauantai, 15 elokuun, 2015 at 19:38

   Voi kuule en ihmettele yhtään! Rovinjista löytyi sitä tunnelmaa ja viboja kyllä ihan kummastakin paikasta!

 • Reply Pinja perjantai, 14 heinäkuun, 2017 at 12:27

  Jee, ollaan menossa Rovinjiin lomalle, joten kiva postaus tälleen fiilistä nostattamaan!

  • Reply Katja perjantai, 14 heinäkuun, 2017 at 13:18

   Äääks ihanaa reissua ! Rovinj on ihana lomakaupunki, teille tulee taatusti hyvä reissu 🙂

  Leave a Reply