Suomen suurin matkablogiyhteisö

Istrian niemimaan parhaat ja ikimuistoisimmat

Huhhuh olipas vain kesän paras kaksiviikkoinen. Pari päivää on mennyt kotona prosessoidessa sitä kaikkea reissulla näkemää ja kokemaa, mutta eiköhän ne ajatukset ole taas sen verran kasassa, että voin aloittaa Istriaa koskevat postaukseni ihan vain asioista ja ajatuksista, joita tässä kotisohvalla istuskellessani ikävöin eniten ja joiden takia palaisin maisemiin heti paikalla takaisin.

Vanhat kaupungit

Historia, kukkulat, kapeat kujat, pastellinväriset talot ja niiden ajatteleminenkin saa leijumaan pilvissä. Vaikka jokainen kaupunki koostuu samoista aineksista, silti jokaisessa on oma tunnelmansa ja jokaisen kaupungin jokaiselle pikkukujalle voisi vain unohtua katselemaan värejä ja vastapainoksi ankean harmaita rappeutuneita seiniä. Jokaisella kadulla näkee kuinka elämä on sitä kohdellut ja on todella pysäyttävää painaa silmät hetkeksi kiinni ja avatessa tuntea kuinka ne pitkästä vaikeasta historiastaan huolimatta jaksavat seistä paikoillaan ja tarjota joillekin onnellisille turvallisen asuinpaikan ja kätkeä sisäänsä yhä jatkuvaa elämää.

Hyvä ruoka

Istrian ruokaperinteet vievät vahvasti mauissaan Italiaan ja vaikka nykyään niemimaasta vain pieni läntti pohjoista kuuluu tuolle tunnetulle ruokamaalle on Istria säilyttänyt perinteensä ja haastanut jopa Italian ruoan erinomaisuudessaan ja raaka-aineissaan. Ruoka valmistetaan aina tuoreista raaka-aineista ja se on yksinkertaista, rakkaudella valmistettua ja simppeliä. Yhtäkään ruokapettymystä ei tarvinut kokea, päinvastoin mielessä pyöri päivästä toiseen miten pastasta, tomaatista ja juustosta voi saada jotain niin täydellistä aikaiseksi.

Kirkas merivesi

Se tunne kun seisot korkealla kallionlaidalla ja katsot edessäsi kiiltävää kristallinkirkasta vettä on hämmentävä. Alla oleva meri näyttää syvältä mietojen aaltojen lyödessä kallioon, mutta tarkkaan katsoessa voi erottaa hyvinkin meren pohjan. Sitten kun tähän kirkkaaseen veteen pääsee vielä itse hyppäämään hämmentää sen elämä vielä enemmän. Löysin monta uutta kalakaveria rentoina rantapäivinä ja näitä kavereita ei tarvinut kauaa etsiä. Toivottavasti kaverit odottavat merenpohjassa seuraavaan reissuun asti. Onnellisia ovat ne, jotka saavat moikata kalakavereita vaikka päivittäin jos siltä tuntuu.

Lämpö

Kun Suomen kesä on puottanut niskaan erikokoisia pisaroita harvase päivä ja kesän trendiasuna on toiminut fleecetakki ja vuorelliset lapaset kaikki voi vain kuvitella kuinka hyvältä kohdalle osunut helleaalto ikuisesta palelijasta pystyy tuntumaan. En edes halua valittaa Triesten 30 asteen yölämpötiloista, joiden saattelemana halasin automaatista haettuja vesipulloja ilmastoimattomassa hotellissa, jotta saisin edes vähän unta.

Auringonlaskut

Auringonlaskut on niitä hetkiä kun ikuinen romantikko on onnellinen kaikesta mitä on saanut päivässä kokea. Ne on niitä hetkiä jolloin hektisen päivän jälkeen voi istahtaa ja olla katsoen vaaleanpunaisten linssien läpi pariskuntia ja perheitä illanvietossa ja lopulta keskittyä taivaan ilotulitukseen ja ihmiseen, jonka kanssa nämä hetket saa jakaa. Jokainen päivä se laskee ja aina se jaksaa hämmästyttää.

Ig travel thursdayn ideana on postata käyttäen Instagrammissa jaettuja kuvia ja tägätä ne #igtravelthursday ja löytää näin uusia seurattavia. Suomessa tempauksen johtajina toimivat Veera, Satu ja Nella! 

Voit seurata blogiani Bloglovinissa, BlogipolussaFacebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Hanna torstai, 6 elokuun, 2015 at 09:55

  Pizzaan, pastaan ja gelatoon ei voi kyllä ikinä kyllästyä, siinä mielessä Istrian niemimaa olisi varmasti mullekin täydellinen matkakohde. Ja ei tuo lämpö ja kirkas merivesikään varmaan kovin kamalia juttuja olisi 😀

  • Reply Katja sunnuntai, 9 elokuun, 2015 at 09:48

   Oon ihan samaa mieltä kaikessa! 😉
   Erityisesti kaipaan kyllä tällä hetkellä tuota lämpöä <333

 • Reply satuvw sunnuntai, 9 elokuun, 2015 at 13:23

  Ha ha, sinä ja jätski(kuvat)! Ei tullut yllätyksenä 🙂 Mutta tuo auringonlasku kuva on ihan mieletön, nyt alkoi tehdä mieli merenrannalle….

 • Reply satuvw sunnuntai, 9 elokuun, 2015 at 13:23

  (niin ja lämpö tekisi ihan hyvää kanssa!!)

 • Reply Heidi / Auringon alla keskiviikko, 12 elokuun, 2015 at 18:58

  Ihania muistoja ja hetkiä! Kyllä kelpais nyt sekä aurinko, lämpö, jäätelö, turkoosi vesi että vanhatkaupungit 🙂

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia keskiviikko, 10 helmikuun, 2016 at 00:24

  Herkkuja ja ihania maisemia ❤
  Oletko muuten kokeillut viilennykseen sitä, että käyt kastelemassa ison kylpypyyhkeen kylmällä vedellä ja käytät sitä peittona? Mulla se auttaa jos reissun päällä on liian kuuma nukkumiseen. Vaikka ihon lämpö pian lämmittääkin pyyhkeen, se on kuitenkin märkä hyvän aikaa.

  • Reply Katja keskiviikko, 10 helmikuun, 2016 at 18:44

   Joo herkkuja ja maisemia on kyllä Istria <3

   En oo koskaan kokeillut! Tässähän ihmeellistä oli se, että mulla ei oikeasti koskaan ole liian kuuma. Tää oli eka kerta ihan tosi pitkään aikaan. 😀 Laitanpa tämän vinkin ylös seuraavaa kertaa varten!

  Leave a Reply