Suomen suurin matkablogiyhteisö

Rantaelämää Pulassa – Verudela

Pulasta on tulossa koko ajan yhä enemmän ja enemmän suosittu kaupunki rentoon lomailuun ja siihen liene syynä ympärillä oleva kirkas vesi, joka tarjoaa sopivasti hupia ja rentoutumista kauniissa maisemissa. Tällä hetkellä rannalla kuulee lähinnä ruotsia ja saksaa, mutta uskoisin Istriasta tulevan pikkuhiljaa suosittua loma-aluetta myös Suomessa. Tässä pieni pala Pulan rantamaisemaa ja vinkkejä niille, jotka miettivät tänne rantalomaa.

Itse Pulan kaupungin ydin ei tarjoa helpotusta uimahimoon, mutta kauas ei tarvitse lähteä, että saavuttaa kirkkaat rannat. Verudelan niemimaa sijaitsee noin 4 kilometrin päässä Pulan ydinkeskustasta ja sen saavuttaa helpoiten bussilla (11kn ~ 1,4€ / lippu). Busseja kulkee noin 20 minuutin välein, mutta niitä valitessa kannattaa olla tarkkana. Bussi 2a vie rannalle bussiasemalta keskustan kautta ja vastaavasti vain numero 3a tuo sieltä samaa reittiä takaisin. Täällä kaksi turistia oli Pulassa melkein pulassa ensimmäisenä rantapäivänä, kun oltiin luettu että kumpikin bussi liikennöi reittiä ja lähdettiinkin samaisella 2a:lla takaisinpäin ja päädyttiinkin aivan muualle kuin takaisin keskustaan nimittäin Sivanskin asuinalueelle maalaistielle, jonne bussin reitti loppui ja kyseinen bussi jatkoi tyhjänä minne lie. Hyvin pääsi jalkapatikallakin perille, mutta älkää tehkö samaa virhettä ellette välttämättä halua katsella Pulan lähiömaisemia lävitse ja kävellä neljän kilometrin matkaa. : )

Verudelan niemimaa on kokonaisuudessaan melko iso ulkoilualue, jossa on ihana nauttia hiljaisuudesta ja meri-ilmasta ja käydä välillä jaloittelemassa kaiken rannalla makoilun vastapainoksi. Bussi jättää Verudelassa hotellialueen porttien eteen, josta ranta sijaitsee aivan kiven heiton päässä. Tämän yhden rannan lisäksi ympäriltä löytää paljon suojaisia omia kalliopoukamia, joista voi etsiä omaa rauhaa sitä hakevalle.
Itse rannalla asettua voi kuitenkin joko rannalle kivien päälle omille pyyhkeille taikka maksusta vuokrata rantatuolit ja varjon (hinnasta ei tietoa). Näiden lisäksi voi kuitenkin tehdä myös kuten me ja asettua aivan ilmaiseksi rantaa reunustavien puiden väliin varjoon ilman minkäänlaisia maksuja ranta- ja merinäkymällä.

Vesi on uskomattoman kirkasta, vaikka väkeä on näin elokuun lähestyessä enemmän kuin vappumarkkinoilla. Ranta syvenee sopivan nopeasti, joten montaa askelta ei ole tarvinut ottaa ollakseen kokonaan vedessä. Parasta kuitenkin on ollut heittää uimalasit silmille ja lähteä sukeltelemaan hieman kaukaisimmille kallioille ja ihailemaan vedenalaista maailmaa. Vesi on yllättävän lämmintä ja aika on vain valunut katsellessa kaloja ja ihmetellessä ihmisvilinää. Vaihtelua kaipaava voi vuokrata vaikkapa polkuveneen taikka mennä lisämaksusta hyppimään ja kiipeilemään merelle pystytetylle alueelle.

Nälän yllättäessä rannalta löytyy myös ravintola, josta on saanut ihan kelpo ruokaa, joskin melko kallista verrattuna kaupungin hintoihin. Samaisesta keskittymästä löytyy myös vessat ja suihkut, joten paljoa ei enää puitteet voisi rantalomalle parantua.

Rantaravintolasta hampurilainen 35 kunalla

Snorkkelit, pyyhkeet ja uimatossut kun on löytynyt joka päivä repusta päivä on ollut varsin onnistunut!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Menninkäinen perjantai, 31 heinäkuun, 2015 at 22:48

  Oih… Kateellisena katselee kuvia hän, joka ei ole koko kesänä uinut…

  • Reply Katja keskiviikko, 5 elokuun, 2015 at 18:58

   Rentoutumiseen tällä rannalla oli hyvä päättää loma ja aloittaa henkinen valmistautuminen taas Suomen kesää kohti. Mutta nyt kotona voin sanoa, että tämä Suomen kesähän näyttää tällä hetkellä vallan hyvältä!

 • Reply Heidi / Auringon alla lauantai, 1 elokuun, 2015 at 09:29

  Onpa kirkasta vettä! Ja auringonpaiste näyttää niin ihanalle, kelpais just nyt 🙂

  • Reply Katja keskiviikko, 5 elokuun, 2015 at 18:59

   Vesi oli todella kirkasta! Se on juuri se syy miksi pidän It-Euroopasta todella paljon, samaa ei löydä lännen hiekkarannoilta. Kelpais mullkin just nyt kun on pari päivää ehtinyt jo olla kotona.

 • Reply Hanna / Ranskatar reissaa lauantai, 1 elokuun, 2015 at 10:39

  Kroatia kiinnostais kyllä kovasti, niin upean näköisiä maisemia 🙂

  • Reply Katja keskiviikko, 5 elokuun, 2015 at 19:00

   Kiitos Hanna! Mulle jäi kokonaisuudessaan Kroatiasta melko turistoitunut kuva, mutta noita vesiä ei kyllä voita mikään. Niin uskomattoman kirkasta, lämmintä ja elävää <3

  Leave a Reply