Suomen suurin matkablogiyhteisö

Piran – Leppoisaa kaupunkitunnelmaa meren äärellä

Kun Portorozin rannalla akut oli saatu ladattua, oli toinen Slovenia päivä toimintaa täynnä senkin edestä. Aamulla oli hyvä hypätä paikallisbussin numero 1 kyytiin (1,5€) ja pöräyttää aivan Piranin keskustaan.

Bussi jätti mukavasti kaupungin laidalle sataman varteen, josta oli hyvä ottaa jalat alle ja lähteä tutustumaan kaupunkiin tarkemmin. Jo heti ensi silmäyksestä tämä pieni rannikkokaupunki teki vaikutuksen. Satama oli täynnä pieniä laivoja tyynessä poukamassa ja niitä reunustivat syötävän väriset pastellitalot.

Ensimmäisenä kuitenkin vastaan tuli hyvin Italialaistyylinen Piranin pääaukio Tartini, josta lähti ihania piilotettuja pikkukujia ympäri kaupunkia. Täällä ehdottomasti parasta olikin unohtua historiallisille kajuille haahuilemaan ja antaa mielikuvituksen laukata kujalta toiselle.

Lopulta viimeinen kuja lähti viemään hienoisesti ylöspäin ja oli aika saavuttaa Piranin pääkirkko, jonka torni näkyy joka puolelle kaupunkia ja avaa myös vallan mainion panoraamanäkymän erityisesti Tartinin aukiolle ja kirkkaalle Välimerelle. Euron pääsymaksu ja portaiden kipuaminen on ehdottomasti sen arvoista.

Tämä kaupunkinäkymä ei ollut kuitenkaan tarpeeksi korkeanpaikan nälkäiselle vaan kirkon jälkeen oli aika jatkaa kiipeämistä yhä ylemmäs vuoren rinnettä ja saavuttaa kaupungin vanha muuri. Euro automaattiin ja muurit olivat silmien edessä valloitettavana maisemineen. Täällä jos jossain tunsi olevansa parhaiten maisemien äärellä kaupungin yläpuolella!

Vielä viimeisenä vuorelta laskeutuessa oli aika fiilistellä Piranin ympäri rantatietä pitkin. Vaikka kaupunki on melko tiivis oli täälläkin ajateltu ihmisten mukavuutta helteillä ja kallioille oli rakennettu portaita uimista ja viilentelyä varten ja uiminen näytti olevan täälläkin hyvin suosittua.

Päivän päätteeksi olikin aika pysähtyä yhteen rantaravintoloista tankkaamaan masu täyteen ja fiilistelemään kaupungin ihanaa tunnelmaa. Slovenia pisti kahdessa päivässä niin parastaan, että taidan heti reissulta palattua alkaa suunnittelemaan uutta reissua samoihin maisemiin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Menninkäinen sunnuntai, 26 heinäkuun, 2015 at 23:31

  On kyllä molemmissa postauksissa niin ihanan näköisiä kuvia, etten ihmettele, että tykkäät! Varmaan mukavaa, kun paikat on pieniä, idyllisiä, eikä ihan täynnä turisteja. Upeita kuvauspaikkojakin korkeuksista olet onnistunut taas löytämään.

 • Reply Kivat kuvat maanantai, 27 heinäkuun, 2015 at 04:51

  Saisiko otsikon kaupunkitunnelman yhdyssanaksi, kiitos. Italialaistyylinen kirjoitetaan lauseen keskellä pienellä.

  • Reply Katja maanantai, 27 heinäkuun, 2015 at 22:37

   Kiitos korjauksista, lomateksteistä löytyy varmasti paljon enemmänkin virheitä jos etsii täällä kun illalla kirjoittelee

  Leave a Reply