Suomen suurin matkablogiyhteisö

Portoroz – Rentoa rantalomailua Sloveniassa

Sloveniasta maana ei itselleni tule ihan ensimmäisenä mieleen rantalomat, vaikka se sijaitseekin Istrian niemimaalla täydellisellä paikalla omistaen reilun 40 kilometriä rannikkoa. Tällä Istrian kesälomareissulla viiden päivän kaupungissa hikoilun jälkeen Slovenian Portoroz tarjosi kuitenkin vihdoin kunnon helpotusta uinti ja rentoutumiskuumeseen ja osoittautui aika täydelliseksi pieneksi lomakaupungiksi. Näinpä kun saavuimme Portoroziin heti aamusta emmekä saaneet vielä hotellihuonetta oli hyvää aikaa vetää bikinit päälle, lähteä tutustumaan tähän noin 3000 asukkaan kaupunkiin ja ottamaan rennosti veden äärelle.

Itse keskus osoittautui hyvin perinteiseksi lomakeskukseksi. Kaupungin läpi menee päätie, jonka rannanpuolen ovat vallanneet rantaravintolat ja pienet putiikit ja toisen puolen hulppeat hotellit. Ei siis mitään kovin tavallisesta poikkeavaa ja hämmästelyjä herättävää, mutta ympäristö herätti hyvän rentousvaihteen päälle. Nyt ollaan lomakaupungissa ja aivan sympaattisen vanhankaupungin Piranin (3km) läheisyydessä hyvien kulkuyhteyksien varrella.*

Portorozistakaan on turha tulla etsimään mitään viiden tähden hiekkarantoja, sillä ranta koostuu lähinnä betonisesta kävelytiestä, josta lähtee laitureita ja portaita kohti merta, josta mennä uimaan. Ei siis missään nimessä paras rantalomakohde lapsiperheille, mutta muuten erittäin kätevä tapa päästä uimaan ja nauttimaan kirkkaista vesistä ilman hiekan aiheuttamaa likaista tunnetta.

Jos hiekka kuitenkin kiehtoo oli Portorozin aivan ytimeen Portoroz biitsille tehty tekohiekkaranta betonitien toiselle puolelle, josta olisi maksusta saanut vuokrata myös aurinkopetejä. Samassa ytimessä sijaitsi myös maksullista aluetta, johon olisi päässyt viettämään rantapäivää palveluiden välittömään läheisyyteen 20€n hintaan per sierainpari.

Meidän rantapäivä kuitenkin suoritettiin hostellimme (Hotel Korotan) edessä (1km Portoroziin, 1,5km Piraniin) olevalla uimapaikalla, jossa puistoalueelle puiden katveeseen pystyi levittämään pyyhkeet ja portaita pitkin pääsi kätevästi polskimaan lämpimään Välimereen ja ihailemaan vedenalaista maailmaa.

Joskus rentoutuminen ja akkujen lataaminen tekee vain ihan älyttömän hyvää ja siinä tavoitteessa Portoroz onnistui erinomaisesti!

* Portorozista Piraniin kulkee paikallisbusseja noin vartin välein ja yhdensuuntainen lippu kustantaa 1,5€. Myös joistain lomakylistä on tarjolla ilmaisbusseja, joiden tarjonta kannattaa katsastaa kaupunkiin saapuessa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply