Suomen suurin matkablogiyhteisö

Trieste rannikkomaisemaa parhaimmillaan

Vaikka Trieste sijaitsee täydellisellä paikalla välimeren rannalla ei kaupunkia voi kuitenkaan millään muotoa kutsua rennoksi rantalomakohteeksi. Kaupunkia vasten kulkeva rantakatu koostuu satamasta, aallonmurtajasta ja korkealla kulkevasta betonitiestä. Teollisuudesta johtuen välimeri ei myöskään näytä kovinkaan houkuttelevalle roskineen ja helpotusta helteeseen on voinut hakea vain kastelemalla jalkoja rantakadun portaikossa.

image

Jos kuitenkin rantaelämä ja erityisesti uiminen kiinnostaa (niin kuin näillä helteillä kiinnostaa) kannattaa hypätä Barcolaan vievään paikallisbussiin numero 6 tai 36 Oberdanin aukiolta 1,35€ lippuhintaan. Ei tarvitse kauaa bussilla körryyttää menemään kun rannikolla voi viettää rantaelämää puistoissa ja betonialustalla ja käydä uimassa kallioilta kirkkaassa Välimeressä.

Barcolaan jatkettaessa löytyy Triesten alueen tunnetuin nähtävyys 1850-luvulla valkoisesta Istrian kivestä rakennettu Miramaren linna. Pääsymaksu linnaan oli omaan mieleen liian suolainen (8€/aikuinen,5€/18-25 vuotiaat), joten vierailu sisällä jäi toiseen kertaan. Ympärillä olevaan puistoon pääsi kuitenkin tutustumaan ilmaiseksi, josta oli erittäin makeat näköalat merelle.

Barcolan pieni kylä löytyy linnan toiselta puolelta, jossa rantaelämästä pääsisi nauttimaan betoniklubille 10€ pääsymaksua vastaan. Voitte kuvitella kuinka silmät laajenivat päässä, sillä tätä paikkaa oli googleteltu etukäteen hyvänä uimapaikkana. Uimiset jäi täällä suorittamatta, mutta kannattaa ainakin käydä katsomassa tännepäin sattuessa pieni ja tunnelmallinen satama.

Ne parhaat (ja ilmaiset!) uimapaikat ja rannikkomaisemat löytyivät kuitenkin ehdottomasti paluumatkalla noin kilometrin päästä Miramaren linnoitukselta Triesteen päin. Muutamat kivihiekkaiset kirkkaat poukamat olivat suojeltuja ja sitä kaunista merimaisemaa olisi voinut unohtua tuijottamaan ellei halu uimaan olisi ollut niin kova.

Lopulta löytyi puistoaluetta mihin levittää pyyhe ja portaat, jotka johtivat kallioille ja suoraan kirkkaaseen Välimereen. Vesi ei paljoa viilentänyt, mutta ai että raikasti oloa! Niin kaunista ja niin parasta rannikkomaisemaa kaupunkimaiseman rinnalla.

Kannattaa ehdottomasti käydä heittämässä puolipäiväretki alueelle ja ostaa tarvittava määrä bussilippuja jo Triestä, sillö poukamien pikkupysäkeillä lippujen ostaminen ei ole mahdollista.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Juho keskiviikko, 30 joulukuun, 2015 at 00:27

  Hyödyllinen kertomus Triestestä

  • Reply Katja keskiviikko, 30 joulukuun, 2015 at 10:25

   Kiitos Juho!
   Trieste ei ole mikään paras rantakohde, mutta parin päivän kaupunkipysähdyksenä se on oiva paikka!

  Leave a Reply