Suomen suurin matkablogiyhteisö

Trieste korkeuksista

Triesten viihtyisä kaupunki otti avosylin ja helteellä vastaan eilen ja tänään tuli aika aloittaa kaupunkiin tutustuminen mistäs muualta kuin yläilmoista käsin.

Piazza Oberdanilta lähtee vanha perinteinen raitiovaunu 20 minuutin välein kohti läheistä vuorilla sijaitsevaa kylää nimeltään Opicina. Sinnepä otettiin siis suunta, ostettiin menopaluu liput 1,35€/suunta/henkilö, kuitattiin liput koneessa ja istuttiin alas parhaille paikoille valmiina nauttimaan maisemista. Trieste ei ole tyypillisin matkakohde ja näin ollen ratikkaankaan ei ollut tunkua muutamaa paikallista lukuunottamatta.

Alunperin jo vuonna 1902 liikennöimään alkanut ratikka nousi sutjakkaasti kohti vuoria ja avasi vallan mahtavia näkymiä kohti kaupunkia. Meillä ei ollut mitään käsitystä, missä kohtaa ratikasta täytyi nousta pois, mutta ihan kylään asti ei jatkettu kun todettiin näkymien alkavan olla varsin mahtavat ihailuun. Puut olivat harmikseen parhaimpien näkymien edessä, mutta tarpeeksi etsittyä paikka kaupungin ihailulle löytyi. Hiki virtasi ja kaupunki näytti hyvin tyynelle horisontissa. Ihan parasta!

Samalla ympärille katseltua tuli myös todettua Triesten lähiseutuineen olevan varsin mahtavaa seutua aktiivilomailulle. Vuorilta lähti paljon erilaisia metsäpolkuja, joista kävin katsastamassa jyrkimmin ylöspäin lähtevät hyvien maisemien toivossa. Hiki virtasi ja huipun saavutettua jouduin pettymään, sillä huipun aukion maisemaa peitti pelkkä metsämaisema. Tulipahan hyvä treeni!

Paluumatka meni samoissa leppoisissa tunnelmissa katsellen vielä maisemia ratikan lipuessa pikkuhiljaa takaisin maanpinnalle kohti Oberdanin aukiota. Ehdoton muutaman tunnin retkikohde panoraama näkymistä pitäville!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anssi torstai, 23 heinäkuun, 2015 at 02:27

    Ai sielläkin noita Lissabonin-ratikoita 😀

    • Reply Katja torstai, 23 heinäkuun, 2015 at 09:14

      Joo tämä yksi vanha linja. Täällä sai aivan rauhassa nauttia kyydistä ilman Lissabonin ruuhkia 😀

    Leave a Reply