Suomen suurin matkablogiyhteisö

Wroclawin tanssivat suihkulähteet

Juhannukset on juhlittu ja Anssi tallailee tälläkin hetkellä Wroclawin katuja, jonka myötä innostuin taas itsekin fiilistelemään viime elokuista ensi matkaani Puolan maaperälle. Samalla sain itselleni muistutuksen puuttuvista postauksista koskien kaupunkia, joten ajattelin sunnuntain kunniaksi tarttua Wroclawin tanssiviin suihkulähteisiin, joiden äärellä vietettiin kaverin kanssa yksi ikimuistoisimmista illoista.

Wroclawin tanssivat suihkulähteet sijaitsevat kaupungin läntisellä puolella 4 kilometrin päässä pääaukiolta ja alueen saavuttaa vallan mainiosti julkisilla kulkuvälineillä. Alue on paljon muutakin kuin pelkät suihkulähteet, joten mikä jottei alueella saa kulumaan vaikka koko päivän jos haluaa vierailemalla samalla reissulla tien toisella puolella eläintarhassa, viereisessä japanilaisessa puutarhassa, puistossa ja allasalueita vastapäätä olevassa näyttelyrakennuksessa.

Esitys itsessään on tottakai parhaimmillaan pimeällä, joten niinpä mekin olimme suunnitelleet retken illalle yhdistäen samaiseen iltaan ensin rennon puutarhakierroksen ja puistokävelyn. Illan alkaessa hämärtää menimme kuitenkin viereiseen näköalakahvilaan överiparhaille jäätelöannoksille odotellessa kellon seuraavaa tasalyöntiä. Jäätelöt menivät nopeaa parempiin suihin, pimeys laskeutui ja päätimme mennä paremmille pelipaikoille aivan suihkulähteiden läheisyyteen.

Kohdallemme sattui noin 10 minuuttia kestänyt klassinen esitys. Vesi suihkusi Beethovenin tahtiin ja valot välkkyivät isossa altaassa. Silmät menivät ylös alas suihkujen mukana ja kamera yritti pysyä mukana siihen asti kunnes akku päätti loppua. Lopun lähestyessä mustat pilvet päättivät heittää vielä muutaman pisaran vettä niskaan, mutta sekään ei haitannut sillä naurettiin kippurassa, kuunneltiin rauhoittavaa musiikkia ja hypittiin kuin vesisuihkut konsanaan. Sopivasti esityksen loppuessa mustista pilvistä alkoi tulla vettä enemmänkin kuin muutama pisara, joten päivä oli hyvä päättää tutisten odottamaan ratikkaa ja suuntaamalla hotellin lämpöön makoisille yöunille.

Tää oli ehdottomasti yksi parhaimmista suihkulähde esityksistä, mitä on tähän mennessä tullut vastaan ja parasta ilmaista viihdettä ikinä! 

Mikä? Wroclawska Fontanna – Wroclawin suihkulähteet
Missä? ul. Wystawowa 1:  4km pääaukiolta länteen
Milloin? Suihkulähde esitykset tasatunnein aamu kymmenestä ilta kymmeneen
Miten? Ratikat 1,2,4,10 eläintarhan eteen pysäkille ZOO

Voit seurata blogiani BloglovinissaFacebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Anssi sunnuntai, 21 kesäkuun, 2015 at 20:56

  Tässä parin tunnin sisään esityksen nähneenä voin suositella myös, mutta mieluiten tosiaan pimeällä. Ei se auringonpaisteessa noin hienolta näyttänyt kuin kuvissa, mutta kesti sentään 20 minuuttia. 🙂 Niin ja eipähän tarvi nyt kirjoittaa tästäkään, dziękuję bardzo! 😉

  • Reply Katja maanantai, 22 kesäkuun, 2015 at 17:55

   Auringonpaisteessa ei varmasti pääse noi värit ym. loistamaan samalla tavalla kuin iltahämärällä. Ehdottomasti suosittelen siis ensi kerralla esitystä iltaohjelmaan : )

   Mikä musiikki sun kohdalle sattui? Mun ymmärtääkseni kun niillä on eripituisia esityksiä 4 minuutista aina sinne 20 minuuttiin asti popista rokin kautta klassiseen.

   Ja tottahan kirjoitat Wroclawista omat mielipiteesi sitten kunhan kotiudut sieltä. Odotan jo kokemuksiasi 😀

   • Reply Anssi tiistai, 23 kesäkuun, 2015 at 13:19

    Hehee, jotain rockin tapaista se musiikki oli… Ja enpä taida kirjoittaa Wroclawistakaan mitään, koska en ole muistakaan paikoista kirjoitellut. Ei sitä vaan ”kotimaanmatkailusta” kiinnosta kirjoitella… Saa nähdä 😉

    • Reply Katja tiistai, 23 kesäkuun, 2015 at 16:31

     Vai sellainen esitys teillä. Kirjoittelet sitten suomesta käsin Puola postauksia niin ei ole enää kotimaa 😀

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 21 kesäkuun, 2015 at 22:57

  Ihana! Beethoven sopii varmasti vesimusiikiksi 🙂 Tulee ajatuksena mieleen vähän Singaporen ”laulavat” superpuut. Olispa ihana päästä tuonne. Just suunnitellaan Markun kanssa elokuulle jotain pientä citybreakia ja Puolaan olis aika halpoja lippuja!

  • Reply Katja maanantai, 22 kesäkuun, 2015 at 17:57

   Nää esitykset on aina niin kivoja ja ihan ilmaisia lomafiiliksen kasvattajia. Singaporen puut on mulla vielä näkemättä, mutta oi että ne pitäis kyllä kokea!

   Mitens ois vaikka elokuulle pieni roadtrippi Krakova-Wroclaw-Praha? 😉 Odotan innolla mitä keksitte sinne!

 • Reply Jenni R tiistai, 23 kesäkuun, 2015 at 21:10

  Hyvältä näyttää uus banneri! Mulla on aina vaikeuksia bannerien kanssa, ne ei ikinä oo oikean kokoisia! 😀

  • Reply Katja keskiviikko, 24 kesäkuun, 2015 at 12:33

   Kiitos Jenni! Mulla on ollu (ja on edelleen) ihan sama ongelma. Mitä tulee näihin blogin ulkoasu juttuihin niin oon niin peukalo keskellä kämmentä. Mutta ai että mää nyt tykkään tosta bannerista! Vielä kun inspis ja kärsivälliyys riittäis pistämään välilehdet uusiksi! 😀

  Leave a Reply