Suomen suurin matkablogiyhteisö

Oulu yläilmoista – Puolivälinkankaan vesitorni

Oulun päivät starttasivat täällä rakkaassa kotikaupungissani viime viikolla, jonka myötä erilaista tapahtumaa ja ilmaisia kierroksia on tarjolla heinäkuun alkuun asti. Tutustuin heti innolla tarjontaan täältä, sillä kesäni ”to do” listalta löytyy kohta, jossa kehotetaan ottamaan kaikki irti Oulun kesästä ja sen tapahtumista. Tästä listalta voisin joskus jorista tarkemminkin, mutta Oulun päivien tarjonnasta löytyi heti viime viikonlopulle mieleistä tekemistä, sillä Puolivälinkankaan vesitorni oli avoinna ILMAISEKSI kaikelle kansalle. Tähän tarjoukseen täytyi siis heti tarttua ja tehdä pieni sunnuntain pyöräretki Puolivälinkankaalle ihailemaan maisemia.

Paikka oli varsin tuttu ja ei mennyt aikaakaan kun hurautin pyörällä tornin juurelle. Katselin tuota betonista sientä ensin alhaalta päin, kunnes vedin henkeä ja lähdin innolla kapuamaan kohti 55 metrisen tornin huippua. Nurkan takaa olisi löytynyt myös hissi, mutta koska olin retkeilemässä ja omistan jonkun sortin hissikammon sen käyttö ei tullut mieleenikään.

Pienen ja suuren puuskutuksen jälkeen näin valoa tunnelin päässä ja pääsin huipulle. Pyöreä tasanne oli aivan kuin jostain avaruuskeskuksesta paksuine reunoineen ja keskellä olevan häkkyrän johdosta, joka sitten myöhemmin osoittautui tähtitorniksi.

Mutta entäs ne maisemat? Puolivälinkankaan vesitornilta on matkaa noin 3 kilometriä ydinkeskustaan ja se sijaitsee kaiken asutuksen keskellä, mutta siltikin maisema oli lähinnä metsää. Tuli hyvin selväksi, että Oulu on niin matalaa ja tasaista ja puut korkeita, että harvoja paikkoja pystyi korkealta bongailemaan. Lähinnä tietyt asuinalueet erotti niiden jostain tietystä korkeammasta kerrostalosta tai kaupan mastosta, mutta siihenpäs se sitten jäikin. Kyllä on Suomi metsien ja vesistöjen maa ihan Ouluakin katsomalla.

Välivainion omakotitaloja ja uusia kerrostaloja. Taaempana Oulun hajun salaisuus Storan Enson paperitehdas Nuottasaaressa.

Näkymä keskustaan. Tuiran kerrostaloja ja tietomaan torni. Tuomiokirkon voi erottaa oikeassa laidassa.

Vasemmalla Rajakylän kerrostalot ja Linnanmaan Prisman torni. Oikealla talorykelmää esittää Oulun yliopisto ja sen vieressä Kaijonharjun kerrostaloja.

Pyykösjärvi, Puolivälinkankaan kerrostaloja ja taka-alalla meidän oma laskettelukeskuksemme Rusko tunturi.

Olipas aika huikeaa nähdä Oulu ensimmäistä kertaa korkealta vesitornista! Mun mielestä on suorastaan sääli, ettei paikka ole normaalisti auki edes pääsymaksua vastaan. Itse kun matkailijana arvostan ihan ykkösenä näköalapaikkoja ja voisin tästä kokemuksesta jonkun lantin maksaakin. Toivottavasti näitä tutustumisia tulis lähiaikoina Oulun muihinkin vesitorneihin ja toivottavasti tästä saadaan vielä joku päivä ihan oikea vierailukohde! Tänne veisin kaikki Ouluun tulevat matkailijat ihan ensimmäisenä hämmästelemään metsäistä maisemaa.

Seurailkaahan Oulun menoja, jos suuntaatte tänne kesällä! Mun mukana menoja seuraamassa pysyy parhaiten BloglovinissaFacebookissa ja Instagramissa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Anna Koskela keskiviikko, 17 kesäkuun, 2015 at 11:37

  Ai sä kävit tuolla : )

  Minunkin piti käydä poikien kanssa, mutta sitten satoi jne. jne. Tekosyitä. No näkeehän sen näinkin!

 • Reply Katja keskiviikko, 17 kesäkuun, 2015 at 20:22

  Joo nyt oli ihan pakko käydä kun luin tapahtuma esitettä. Koskaan aiemmin en ole tuolla käynyt, joten sen puitteissakin tosi kiva!
  Toi on varmasti taas ihan viimeistään ens vuonna avoinna, joten sitten kannattaa ehdottomasti mennä poikien kanssa. Nekin tykkää ihan varmasti kun pääsee etsimään maisemasta tuttuja paikkoja : )

 • Leave a Reply