Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 syytä matkustaa Córdobaan

Viimeisiä opintoja tälle vuodelle viedään ja tästä syystä olen todella pahoillani tästä blogihiljaisuudesta, mutta älkääpäs huoliko hengissä ollaan ja ensiviikolla loppuu tämä opintokiire kuin seinään! Sitten tämäkin blogi pääsee taas uuteen nousuun. : )

Tällä hetkellä väsään Espanjan viestinnän loppuesitystäni ensi tiistaille. Olen täällä monesti maininnut, kuinka Córdoba vei sydämeni, joten eipä ollut työn takana keksiä aihetta, mistä ihmeestä haluaisin espanjaksi jorista 15 minuuttia. Tässä 10 hyvää syytä suomen kielellä miksi Córdobaa ei kannata jättää välistä!

1. Helppo ja erinomainen saavutettavuus aurinkorannikolta

Aurinkorannikko on yksi suomalaisten suosituimmista lomanviettopaikoista, mutta silti hyvien yhteyksien päässä oleva Córdoba ressukka on jäänyt  kaikessa upeudessaan aivan pimentoon. Junat kulkevat Malagan ja Córdoban väliä jatkuvalla syötöllä ja matka kaupunkien välillä kestää vain tunnin. Seuraavalle aurinkorannikon matkalle suosittelen harkitsemaan Córdobaa edes päiväretkikohteeksi.

2. Edullinen majoitus

Toinen asia, miksi Córdobaan kannattaisi jäädä vaikkapa yön yli on sen edulliset majoitushinnat. Heinäkuun alussa maksoimme 25 euroa yöltä Mezquitaa vastapäätä olevasta Los Patios hotellista. Tuolla hinnalla saimme hyvän omalla kylpyhuoneella varustetun huoneen toimivalla netillä ja ranskalaisen parvekkeen näkymillä suoraan Katedraaliin. Yöpyminen tarjoaa myös mahdollisuuden Córdoban rauhalliseen iltaan tutustumiseen ja  aamulla mahdollisuuden ehtiä ensimmäisenä ilmaiseksi nähtävyyksille.

3. La Mezquita

La Mezquita on ehdottomasti Córdoban vanhankaupungin pääpiste ja vetonaula enkä ihmettele sitä yhtään. Rakennuksen juuret ulottuvat aina 600-luvulle saakka, mutta nykyiset mittasuhteensa se sai 900-luvulla valmistuttuaan valtavaksi ja yhdeksi merkittävimmistä moskeijoista. 1200-luvun alussa kristityt valloittivat Córdoban takaisin ja muuttivat samalla Mezquitan kirkoksi lisäten siihen kristillisiä piirteitä.

Yhä tänäpäivänä La Mezquita toimii katedraalina, joka on vaan kaikessa komeudessaan mieletön pylväineen ja niitä must see paikkoja. Koosta kertonee se, että jos Mezquita olisi edelleen moskeija se olisi maailman kolmanneksi suurin sellainen. Kaiken lisäksi vierailu ennen klo 8:30 on täysin ilmainen ja tuolloin katedraalista saa parhaimmillaan nauttia aivan omassa rauhassa. Muulloin pääsylippu maksaa aikuiselta 8 euroa.

4. Juutalaiskortteli

La Juderia on yksi  hyvin säilyneistä juutalaiskortteleista Espanjassa. Kapeat mutkikkaat kujat huokuvat historiaa ja täältä jos mistä löytyy sitä tunnelmaa. Kannattaa käydä kokemassa ennen kuin kortteli kaupallistetaan ja suorastaan pilataan samalla tavalla kuin läheisessä Andalusian pääkaupungissa Sevillassa.

5. Puente Romano

Roomalainen silta halkoo 331 metrin verran Guadalquivir jokea ja herää kunnolla eloon iltavalaistuksessaan. Tämä on se paikka, jossa ihailla korkealle kohoavaa Mezquitaa ja katsella mielitietyn kanssa laskevaa aurinkoa tuulen tuivertaessa hiuksia. Niin minun näköiseni paratiisi.

6. Alcázar de Los Reyes Cristianos

Keskiajalla rakennettu linna on toinen Córdoban vetonaula. Aamulla ennen puolta yhdeksää heräilevän kaupungin maisemia saa ihailla ilmaiseksi ja aivan rauhassa linnan torneista ja raikasta ilmaa haukkoa linnan upeassa puutarhassa. Iltaisin samaisessa puutarhassa järjestetään esityksiä.

7. Kauniit sisäpihat

Córdoba on uteliaalle lomailijalle oiva paikka laittaa töppöstä toisen eteen, sillä se on tunnettu toinen toistaan upeimmista patioista. Kapeiden kujien lomassa kannattaa kurkkia talojen sisäpihoille, sillä ulkokuori voi yllättää valtavalla koristeellisella sisäpihalla. Patiobongailulle parasta aikaa on toukokuu kun kaikki kasvit puhkeavat kukkaan ja ihmiset koristelevat pihojaan vuotuisia festivaaleja varten.

8. Paikallinen tunnelma

Niin kuin aiemmin tuli sanottua Córdoba parka on jäänyt kaikkien muiden lähikaupunkien jalkoihin ja tämän myötä se on pitänyt paikallisen tunnelmansa. Kaikki matkamuistomyymälät ovat keskittyneet vain Mezquitan ympärille ja uuden kaupungin puolelle poistuessa voi oikeasti tuntea olevansa ainoa matkalainen. Paikallisuus saa espanjan kielen ja tapojen virtaamaan veressä ja ennen kuin uskookaan se rentous ja manana ajattelu on tarttunut ihan täysillä kiinni!

9. Hyvät ostosmahdollisuudet

Uusi- ja vanhapuoli kaupunkia eroaa toisistaan kuin yö ja päivä. Vanhakaupunki on täynnä lähellä turisteille suunnattuja matkamuistoliikkeitä, mutta kun selviää muurien toiselle puolelle löytyy vilkas modernin kaupungin keskusta muotiputiikkeineen ja tunnettuine tavarataloineen. Toiselta puolelta kaupunkia löytyy myös moderni ostoskeskus Arkangel ja kaikki tämä on täysin kävelymatkan päässä!

10. Ruoka

Espanjalainen ruokaperinne ja kauniit terassit sopivat paremmin kuin hyvin yhteen. Aloita päiväsi patongilla Andalusialaiseen tapaan, syö päivälliseksi tapaksia jossain monista tavernoista ja mene hienolle illalliselle syömään täydellisesti haudutettua lihaa jonnekin lukuisista tunnelmallisista patioista.

Mene, koe ja näe! Näin minäkin aion tehdä. Tähän kaupunkiin ei kyllästy <3

Pssst. Hyvää vappua kaikille! Mun vappupäivä menee Oulun torilla myyden metrilakuja, joten jos heilutte kaupungilla tulkaahan hakemaan suut makkeeksi ja moikkaamaan! 😉 

Voit seurata blogiani Bloglovinissa, Blogilistalla, Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Menninkäinen keskiviikko, 29 huhtikuun, 2015 at 20:38

  Mielenkiintoinen postaus! En ole tosiaan aiemmin lueskellut Córdobasta blogeissa. Kuvat olivat suorastaan matkahermoa kutkuttavia!

  Tsemppiä opiskelujen loppusuoralle ja hyvää vappua!

  • Reply Katja keskiviikko, 29 huhtikuun, 2015 at 21:03

   Voi kiitos paljon! : )
   Cordoban tuntemattomuuskin oli yksi syy, miksi halusin nimenomaan värkätä tämän loppuesityksen kyseisesta kaupungista. On se vaan niin vienyt mun sydämen <3
   Hyvää ja hauskaa vappua sinne myös! 🙂

 • Reply Heidi / Auringon alla keskiviikko, 29 huhtikuun, 2015 at 21:32

  KYLLÄ, vahva suositus Córdoballe! Tykästyin siihen itsekin aikoinaan, vaikka meillä olikin aikaa vain yksi päivä. Mutta tunnelmallinen kaupunki, ihan kuin olisin viettänyt siellä aikaa pidempäänkin 🙂

  • Reply Katja lauantai, 2 toukokuun, 2015 at 10:03

   No juurin näin! Jotenkin Córdobasta jäi niin lämmin mieli, että heti junan ajaessa asemalle kaupunki tuntui niin kotoisalle. Ehkä se on se koko tai juurikin se paikallisuus.

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 30 huhtikuun, 2015 at 16:42

  Hyvinhän Sinäkin saat opiskelun ja harrastuksen yhdistettyä käyttämällä lopputyömateriaalia blogijuttuun – näin sitä pitää! Näinhän minäkin tein tuossa keväämmällä kun kävin sitä lehtikirjoituskurssia ja annetuissa rajoissa muokkasin kaikki harjoitustehtävät matkailuun sopiviksi ja postasin ne blogijuttuinakin 🙂
  http://meriharakka.net/tag/lehtikirjoittaminen/

  Hyvää vappua Sinulle sinne Oulun torille!

  • Reply Katja lauantai, 2 toukokuun, 2015 at 10:05

   Joo aina täytyy mahdollisuudet hyödyntää. : )
   Oma alani on onneksi kokonaisuudessaan melko hyvää matkablogi matskua, että eiköhän näitä yhdistelyjä tule tehtyä enemmänkin 😀

 • Reply Vivi Vinna torstai, 30 huhtikuun, 2015 at 23:08

  Mielenkiintoinen postaus, josta tuli mieleen ensimmäinen Espanjan matkani. Silloin suuntasimme Andaluciaan ja Córdoba oli yksi kohteistamme. 🙂

  • Reply Katja lauantai, 2 toukokuun, 2015 at 10:06

   Voi ihanaa! En tiedä miksi niin monet jättää kaupungin välistä, koska eikös se vain olekin niin upea!?
   Toivottavasti kaupunki iski suhunkin samalla tavalla kuin muhun : )

 • Reply Annika - home & away perjantai, 1 toukokuun, 2015 at 12:22

  Jostain syystä Córdoba on aina ollut mulle sellainen paikka, johon toivoisin pääseväni joku päivä. Upeita kuvia ja syitä – vaikkakin toi ensimmäinen vähän pysäytti ”saavutettavuus suomalaisten kansoittamalta Aurinkorannikolta”, en tiedä onko se Córdoban eduksi vai haitaksi – mutta ehkä olen vain ennakkoluulo-Erkki 😛

  • Reply Katja lauantai, 2 toukokuun, 2015 at 10:11

   Totta muuten puhut. 😀 Mutta toisaalta vaikka saavutettavuus on erinomainen ihmettelen siltikin sitä, että kaupunki ei ole saanut promottua itseään suositummaksi retkikohteeksi.
   Tai sitten aurinkorannikolle matkustavat haluavat lomaltaan vain niin eri asioita kuin mitä Córdoballa on tarjottavanaan.
   Kannattaa joku päivä ehdottomasti matkustaa! Ainakin vielä se on säilynyt melko rauhallisena ja aitona. : )

 • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 7 toukokuun, 2015 at 20:40

  I’m buying that, ihana Espanja (: Tsemiä koulujuttuihin, tiedän todellakin tunteen!!

  • Reply Katja perjantai, 8 toukokuun, 2015 at 20:20

   Kiitos Jenna! Loppusuora loppusuora 😉

  Leave a Reply