Suomen suurin matkablogiyhteisö

TAP Portugalin siivin Euroopassa

Taannoiset lennot Lissaboniin tuli buukattua suoraan Lufthansan sivuilta halvan hinnan saattelemana. Tuolloin olin aivan siinä käsityksessä, että neljä lentoa lennellään Saksalaisin siivin. Positiiviseksi yllätykseksi paluumatkalla saikin huomata, että Lissabonin lentokentällä odottikin TAP Portugal, minulle aivan uusi tuttavuus. Innolla siis odotin uutta tuttavuutta uudella lentoyhtiöllä.

Oltiin aika viimetipassa kentällä ja kone oli yhtä paikkaa lukuunottamatta kokonaan täyteen buukattu. Väistämätön todellisuus oli se, että paikat mistä valita olivat 6,14 ja 30 kaikki keskipaikkoja. Päädyin ottamaan ensimmäisen, samahan se loppujen lopuksi missä sitä muutaman tunnin rupeaman istuu.

Koneeseen päästyä TAP:in henkilökunta otti iloisesti vastaan, löysin oman paikkani ja huomasin istuvani äidin ja pojan välissä. Kovasti yritin ehdottaa, että eikö nyt vaihdettaisi jotenkin päin että istuisivat vierekkäin, mutta minkäs teet kun toinen halusi olla käytävällä ja toinen ikkunalla… Istupa siinä sitten kahden välissä jotka käyvät keskustelua keskenään kielellä, jota et edes itse ymmärrä. Toinen riesa sattui olemaan takana oleva mies, joka aloitti jo ennen koneen nousua järkyttävän äänekkään kuorsauksen ja sitä kesti siihen asti kun kone laskeutui Frankfurtiin ja muut ihmiset alkoivat nousta paikoiltaan.

Tällaiset olivat siis omat alkuasetelmat, mutta noin muuten TAP Portugal osoittautui kyllä täyden palvelun lentoyhtiöksi. Kone oli sisältä uuden ja raikkaan näköinen, ilmastointi toimi hyvin suuresta ihmismäärästä huolimatta ja palvelu pelasi. Kerrankin myös kuulutuksista sai ulkomaalaisessa koneessa selvää, sillä kapteeni puhui selkeää englantia.

Lento Lissabonista Frankfurtiin kestää noin 3 tuntia. Tuolla aamulennolla tarjoiltiin aamupalaksi kuiva kinkkujuusto leipä, croissant ja jugurttijuoma. TAP:n juomatarjoilussa oli ihka aitoa päärynänektaria, jota oli ihan pakko santsata lennon aikana. Paksumpaa ja mehevämpää mehua saa kyllä hakea.

Loppumatkan käytinkin lentolehtisen selailuun ja sen maailmankartan katsomiseen ja haaveiluun. Lehti oli paksu ja täynnä mielenkiintoista asiaa erityisesti Brasiliasta ja Portugalista. TAP Portugal liikennöikin enimmäkseen Portugalin ja Brasilian väliä, josta heillä löytyy lentokohteita paljon myös Brasilian mittakaavassa pienempiinkin kaupunkeihin. Toisena varteenotettavana vaihtoehtona TAP lentää paljon Portugalin vanhoihin siirtokuntiin Afrikassa, joten jos jompaan kumpaan suuntaan on asiaa katsokaa ihmeessä TAPin yhteyksiä.

Vaikka kone lähti puolisen tuntia myöhässä ja perillä odotti vain 45 minuutin vaihtoaika, kerrankin Euroopan tuulet olivat suotuisat ja portugalilainen laskeutui kuitenkin ajallaan. Frankfurtissa oli myös mukava huomata, että jatkolento Helsinkiin lähti aivan parin portin päästä, joten kiirettä ei ollut minnekään.

Yhteenvetona voisin sanoa, että TAP Portugalin palvelun laatu on vielä säilynyt jollei erinomaisena niin ainakin kiitettävänä, Euroopan lentojen koneet ovat raikkaat  ja lentolehtinen paksu ja ainakin tällä kertaa sisälsi paljon luettavaa. Hyvien tarjousten kohdalle sattuessa lennän TAP Portugalilla mieluusti uudelleen.

HUOM! TAP Portugal lennättää myös suoraan Helsingistä Lissaboniin. Näitä lentoja katsellessa kannattaa kuitenkin miettiä onko suora lento hintansa arvoinen, vai kannattaako harkita esim. Saksan kautta lentämistä, jolla voi säästää ajankohdasta riippuen helposti kaksin matkustaessa reilun satasen.

Voit seurata blogiani Bloglovinissa, Blogilistalla, Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 29 maaliskuun, 2015 at 11:43

  Ugh, mua kyllä suoraan sanottuna v*tuttais jos ei olis saman perheen jäsenet suostuneet paikan vaihtoon ja silti pitäneet yllä keskustelua oman pään yli. Sama se sille jos ne olis nukkuneet tai jotain, mutta tuo on jo ärsyttävää :/ Ja joo, kuorsaajatkaan ei ole minun lempparitapauksia.
  Mua on yleisesti kiinnostanut kokeilla kaikkia täyden palvelun lentoyhtiöitä. Halpiksilla on lentänyt jo sen verran ettei oikein aina kiinnosta 😀

  • Reply Katja sunnuntai, 29 maaliskuun, 2015 at 13:35

   No joo kieltämättä olo oli vähän paikkaan kuulumaton 😀
   Kolme tuntia on onneksi lyhyt aika ja menee nyt missä penkissä tahansa. Enemmän olis voinut ottaa päähän jos lento olis ollut puoletkaan pidempi.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 29 maaliskuun, 2015 at 12:13

  Mä oon aina halunnu päästä TAPin kyytiin! Ei oo vaan hirveesti tuolla päin tullut matkustettua niin ei oo tullu tilaisuutta.

  • Reply Katja sunnuntai, 29 maaliskuun, 2015 at 13:38

   No eiköstä näitä eri lentoyhtiöitä on aina niin kiva päästä kokeilemaan!
   Ei TAPin reitit osu ihan ekana reiteille suomesta ellei juuri ole menossa Portugaliin, Brasiliaan tai vaikka Angolaan.
   Toivottavasti sääki pääset joskus testaamaan! : )

 • Reply Hanna sunnuntai, 29 maaliskuun, 2015 at 17:57

  Mäkin luen aina lennoilla noita lehtiä, joista löytyy kaikki lentoreitit 😀 Matkalla kerkee hyvin haaveilla, mihin kaikkialle sitä voisikaan seuraavaksi reissata! 🙂

  • Reply Katja sunnuntai, 29 maaliskuun, 2015 at 21:15

   Joo se on kyllä parasta puuhaa. Ihan sama millä yhtiöllä lentää niin aina täytyy kaivaa kartat esille. 😀 Niin paljon ihania paikkoja tässä maailmassa <3

 • Reply Veera Bianca tiistai, 31 maaliskuun, 2015 at 18:28

  Oi että mä tykkään lukea lentoyhtiöarvosteluja, kiitos siis tästä! 🙂

  • Reply Katja torstai, 2 huhtikuun, 2015 at 08:53

   Hih, suuri kiitos Veera! 🙂

 • Reply Harri torstai, 16 helmikuun, 2017 at 13:39

  Kuuluuko Tap’in lipunhintaan ruumaan menevä laukku?

  • Reply Katja perjantai, 17 helmikuun, 2017 at 12:29

   Heippa Harri, tuolloin pari vuotta sitten oli ainakin ilmainen ja taitaa olla edelleenkin mikäli tähän on vain uskominen. TAP:n palvelut oli ainakin tuolloin vielä aivan eri luokkaa kuin monen muun Eurooppalaisen yhtiön, joten voin kyllä suositella. https://www.flytap.com/en-gb/baggage/hold-baggage

  • Reply Katja perjantai, 17 helmikuun, 2017 at 12:29

   Heippa Harri, tuolloin pari vuotta sitten oli ainakin ilmainen ja taitaa olla edelleenkin mikäli tähän on vain uskominen. TAP:n palvelut oli ainakin tuolloin vielä aivan eri luokkaa kuin monen muun Eurooppalaisen yhtiön, joten voin kyllä suositella. https://www.flytap.com/en-gb/baggage/hold-baggage

  Leave a Reply