Lissabon alue alueelta

Puoliviikkoa Lissabonin reissusta ja ai että mieli haluaa jo takaisin! Mikäs olisi parempi hetki aloittaa kirjoittelut kotoa käsin kuin ig travel thursday. Tänään pääsette pienelle kierrokselle Lissabonin eri alueille ja saatte pienen raapaisun koko kaupungista. Alla linkit myös paikanpäällä julkaistuihin matkakertomuksiin, jos haluaa heti kurkata tarkemmin ja ihailla lisää kuvia jostain tietystä paikasta. : )

Baixa

Lissabonin pääkeskusta, joka ei ole mäkiä nähnytkään koostuu ruutukaavaa noudattavista kaduista. Sen keskustaa halkoo Rua Augusta Lissabonin pääostoskatu, joka jatkuu aina valtavalle aukiolle Praca do Comerciolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Meidän hotelli oli aivan nurkan takana pääkadusta ja voi että tykkäsin paikasta! Alue on keskellä muita seutuja, vieressä on Baixa/Chiadon metroasema, josta lähtevät kaksi päälinjaa ja raitiovaunutkin kulkevat mukavasti alueen läpi. Kadulla oli myös aina jos minkänököistä esiintyjää tulitaitureista erilaisiin bändeihin ja patsasesittäjiin.

Jos iltaelämästä tykkää Baixalla ei ole mitään tarjottavaa, sillä kauppojen mennessä kiinni koko alue tyhjenee. Mutta kannattaa suunnitella ne ostokset ja alueen kiertäminen ilta-aikaan, sillä auringonlasku oli kyllä rannalla vertaansa vailla!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alfama

Alfamassa tuossa Lissabonin vanhassakaupungissa oli sitä jotain taikaa. Sokkeloinen kukkulalle rakennettu alue on täynnä ihania kapeita mäkisiä kujia ja muutama turisti raitiovaunu ajoi päätietä luoden mahtavia kuvausmaisemia noiden kapeiden kujien rinnalle.

Täältä löytyy myös Lissabonin pääkatedraali Sé, sekä niitä parhaita näköalapaikkoja koko kaupungissa. Sao Jorgen linnoitusta ei kannata myöskään jättää välistä ihan vain näköalojenkaan takia!

Graca

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sao Jorgen linnoituksen takaa löytyy Gracan näköalapaikka ja kirkko, jotka meillä jäi viimeiseen iltaan kierrettäväksi. Valitettavasti olimme todenneet turistiraitiovaunun numero 28 erittäin surkeaksi tavaksi tehdä matkaa, joten katsoimme kartasta lähimmän metroaseman Martim Monizin. Sinne otimme suunnan ja se oli virhe ainakin lauantai iltana. Metrotunneli nousee Rua Palman varteen aukiolle, joka oli aivan täynnä iltaa istuvia miehiä. Ei mennyt kuin viisi sekuntia kahden naisen katsellessa ympärilleen kun pari miestä oli kimpussa pyytelemässä tulta. Todettiin että nyt ei kyllä lähdetä harhailemaan minnekään pikkukujille eksyksiin vaan otetaan suunta takaisin keskustaan ja keksitään jotain muuta. Alue on varmasti värikästä ja mukavaa joskus muulloin kuin viikonloppu iltana ja se on erityisesti tunnettu hyvistä eri etnisejä kulttuureja edustavista ruokapaikoistaan ja putiikeistaan. Mutta yksinäiset naiset, viikonloppu ilta ja aukiollinen miehiä tuijottamassa sai meissä vain ahdistuksen aikaan.

Näin siis jäi tuo Lissabonin korkein näköalapaikka näkemättä ja voi että osaa harmittaa tätä näköalojen suurta ihannoijaa!

Avenida 

Avenida on hyvää jatkumoa Baixasta sisämaahan päin ja Graca jää suoraan alueen itäpuolelle. Alue alkaa Restauradoresin aukiolta, jonka ympäristö testattiin yhdeksi parhaista alueista syömiseen. Aukiolta se  jatkuu pitkänä (loputtomana) suorana Avenida de Liberdadena aina Parque Eduardolle asti, josta on aivan mahtavat näkymät alas Baixaan ja joelle!

Bairro Alto ja Chiado

Avenidan Länsipuolelta tiukan nousun takaa löytyy Bairro Alto, josta tuli ehdottomasti yksi mun lempiosista kaupungissa Chiadon kanssa. Elevador de Gloria säästää voimia ja vie suoraan kukkulan huipulle aivan Sao Pedro de Alcantaran näköalapaikan viereen. Näköalapaikalta oli huikeat maisemat alas ja Sao Jorgen linnoitukselle. Suosittelen! (Maisemia näköalapaikalta mm. täällä)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muuten alue lasketteli kivasti rantaan päin ja oli täynnä vain itseä miellyttäviä kujia. Rannikkoa lähestyessä Chiadosta löytyi yksi maailman parhaita jäätelöpaikkoja, joka ei ainakaan yhtään laskenut alueen tuntua omissa silmissä 😉 Älkää huoliko. Vaikka tuo jäätelökuva ei päätynyt instaan herkutteluista on kyllä tulossa omaa postausta.

Tämäkin herkku crepe jäätelöllä, suklaakastikkeella ja brownie paloilla tuli syötyä Chiadossa 😉

Belem

Belem löytyy parinkymmenen minuutin ratikkamatkan päästä läntiseltä rannikolta ja sieltä löytyy ne Lissabonin kuuluisimmat nähtävyydet Belemin torni, Hieronymuksen luostari ja löytöretkeilijöiden muistomerkki. Kaikki oli ihan kivoja, mutta silti myönnän että eniten muhun teki kuitenkin vaikutuksen Jeesus patsas ja 25 de abril silta samalla pohtien täältä aikonaan lähteneitä löytöretkeilijöitä. Belem päivästä lisää täällä.

Parque das Nacoes 

Maailmannäyttelyä varten vuonna 1998 rakennettu alue oli aivan erilainen osa Lissabonia – moderni ja raikas. Jotenkin tuli vain niin mieleen Valencian tieteiden ja taiteiden keskus tietomaineen ja akvaarioineen. Kerrassaan raikas tuulahdus vanhan kaupungin osien jälkeen!

Kuinka onnelliseksi voi pieni ihminen tullakaan nähdessään näitä etelän ihanuuksia!

Alueen arvoa entisestään nosti mun silmissä lempipuut ja niistä tehdyt puistot, kaunis rantatie ja edessä häämöttävä paikallinen Jätkänkynttilä, joka oli vaan ihan pakko saavuttaa jalan. Kesällä tuossa ois kyllä aika makiaa pyöräillä! Lisää fiiliksiä täällä, klik.

Onhan tuolla Lissabonissa paljon muutakin, mutta tämän enempää sitä ei itse ehtinyt neljässä päivässä kaupunkia tutkiskella. Ei varmaan tarvi sanoa, että Lissabon nousi yhdeksi mun lempparikaupungeista! Pääsiskö nyt heti takasin?!?

Ig travel thursdayn ideana on postata käyttäen Instagrammissa jaettuja kuvia ja löytää näin myös uusia seurattavia ja inspiraatiota. Suomessa tempauksen johtajina toimivat upeat naiset Veera, Satu ja Nella! : )
Minut löytää nimellä
kaksuli

Voit seurata blogiani Bloglovinissa, Blogilistalla, Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply satuvw torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 08:03

  Voi että tuli oma reissu Lissaboniin näistä kuvista haikeudella mieleen, tykkäsin myös kovasti tuosta Alfaman alueesta! Meillä jäi Parque das Nacoes kokonaan kokematta, mutta onpahan jotain odottamaan seuraavaa reissua 🙂 Ja mikä yllätys että löysit sieltä(kin) jääteköherkkuja….!

  • Reply Katja torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 16:44

   Alfamassa vain oli sitä jotakin ja jäätelöä nyt jostain kumman syystä täytyy aina vähän maistella, vaikkakin Lissabonissa pääpaino oli kyllä leivonnaisissa. 😀
   Lasten kanssahan tuo Parque das Nacoes on sitten ihan paras, kun sinne on keskitetty tietomaa, akvaario, köysirata ja kaikkia ihania lapsille suunnattuja patsaita. Että muksut mukaan ja valloittamaan tuo puisto seuraavalla kerralla 😉

 • Reply AnskuBCN torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 08:38

  Ihana kaupunki, johon kyllä palaan uudestaan!

  • Reply Katja torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 16:45

   No eikös vain! Ihan varmasti minäkin ja toivottavasti joskus irtoaa mahdollisuus myös kiertää muutakin maata!

 • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 11:20

  Toi jätskiannos näyttää taivaalliselta…!

  • Reply Katja torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 16:46

   Arvaa vain kuinka hyvää oli vielä kun tuo jäätelöpallo vähän suli tuossa kuuman lätyn päällä. namnam 😉

 • Reply Teea / Curious Feet torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 11:23

  Kiva päästä sun matkassa Lissaboniin :). Itsellä paikka on vieläkin käymättä, vaikka Portugalissa olen muutamaan otteeseen piipahtanutkin ja ihan läheltä ohitse mennyt. Kiehtoo kyllä kovasti kaupungin kujat ja värit. Teillä näyttää olleen hyvin onnistunut matka!

  • Reply Katja torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 16:48

   Matka oli kyllä onnistunut ja hinku tuli kyllä palata ja kiertää maata enemmänkin.
   Suosittelen kyllä Lissabonia! Näin kevätkohteenakin oikein mainio.

 • Reply Maarit Johanna torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 12:31

  Ihan mahtavia kuvia! Meillä ei ollut mitään käryä Lissabonista kun sinne saavuttiin ja tuo Baixan alue koettiin ensimmäisenä. Kummatki ihan hymy pyllyssä kun oli VAAN NIIN HIENOA :))
  Huippua että pääsitte Belemille asti. Me tosiaan käveltiin sinne keskustasta ja viimeistä puolta kilsaa en sitten jaksanutkaan. Mutta olispa saanu hienoja kuvia sieltä!

  • Reply Katja torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 16:49

   No eikös ole niin kaunis ihana kaupunki!
   Voi te yrititte kävellä?! Sinnehän oli ratikallakin aivan järkyttävän pitkä matka 😀 Nyt kyllä täytyy antaa suuri hatunnosto!

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 13:49

  Upea tuo pääostoskatu! Tykkään kovasti tuon tyylisistä porteista ja katukiveyksistä 🙂 Ja mieletön näkymä hotellihuoneen ikkunasta! Mun on ihan pakko päästä joskus itsekin tuonne!

  • Reply Katja torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 16:52

   Hotelli ei ois voinut olla kyllä paremmalla paikalla. Vielä kun olis saanut huoneen toiselta puolelta olis huonenäkymä ollut nimenomaan tuohon pääkadulle ja portille.

   Tuo kävelykatu oli tosi kiva ihan vain sellaseen löysäilyynkin illalla kaupasta toiseen ja esitysten katselua varten kun ei jaksanut enää muutakaan. Joka aamu se käytiin myös ajamassa koneella läpi ja pesemässä niin pysyi todella siistinäkin.
   Ai että kun pääsis takasin 😀

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 18:35

  Kiitos Lissabonin kertauskurssista, tästä ja aikaisemmista. Kuten jo aikaisemmin totesin, että kun seuraava reissu kaupunkiin ensimmäistä kertaa yli 40 vuoteen (!) on ensi viikolla vuorossa, niin kertauskurssi onkin tarpeen vaikka tuolloin, teini-ikäisenä, siellä jonkin verran oleilinkin isäni ollessa töissä noilla kulmilla.

  • Reply Katja perjantai, 6 maaliskuun, 2015 at 20:54

   Ihanaa jos voi inspiroida ja herättää reissukuumetta entisestään!
   Kaupunki on varmastikin noista ajoista muuttunut melkoisesti. Äitini, jonka kanssa olin reissun päällä oli käynyt kaupungissa viimeksi 25 vuotta sitten sanoi ainakin ettei tunnistanut enää kaupunkia 😀
   On varmasti myös mahtavaa löytää niitä tuttuja kulmia : )

 • Reply Kea / Deep Red Blues torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 19:37

  Lissabon on kyllä niin kaunis kaupunki! Olen pyörähtänyt siellä työmatkalla kohta jo kymmenen vuotta sitten, mutta noi ihanat pastellit ja tuo silta ovat kyllä jättäneet ikuisen muiston mun mieleen. Niin kaunis tuo sun auringonlaskukuva!!

  • Reply Katja perjantai, 6 maaliskuun, 2015 at 20:55

   Kiitos Kea! Lissabon väreineen oli huikea eikä olis kauniimpi auringonlasku voinut viimeisenä iltana helliä! : )

 • Reply Inka torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 21:50

  Oii mikä ihana Lissabon, tunnelma välittyy kyllä mainiosti näistä kuvista. 🙂 Nuo näköalapaikat erityisesti jäi mieleen, niin ihania!

  • Reply Katja perjantai, 6 maaliskuun, 2015 at 20:56

   Voi kiitos Inka!
   Näköalapaikat oli kyllä ihan huikeita! Joka paikalla oli vielä joku tunnelmallinen katusoittaja joka loi sellasta etelän fiilistä entisestään. Aijaijai <3

 • Reply Sofia / Liikkeellä perjantai, 6 maaliskuun, 2015 at 20:51

  Täytyy tunnustaa, että mun Lissabon-tietous on ollut aika onnetonta ja kiitos siis erityisesti tästä nojatuolimatkasta! Ihastelin sun kuvia jo reissun ajan Instagramissa, mikä värimaailma! 🙂

  • Reply Katja perjantai, 6 maaliskuun, 2015 at 20:58

   Minäkään en tiennyt Lissabonista oikeastaan mitään ennen kuin sain ajatuksen päähäni että haluan sinne 😀
   Ja oli maailman paras päähän pisto! Haluan kyllä enemmänkin kiertelemään Portugalia. Kyllä nää jonkin sortin lattari maat on niin mun juttu : )

 • Reply Laura/My post-University Life lauantai, 7 maaliskuun, 2015 at 12:33

  Mahtavia kuvia! Lissabon on jo jonkin aikaan ollut to do-listalla ja nää kuvat ja kertomukset ei nyt ainakaan auttaneet asiaa 😀

 • Leave a Reply