Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lissabon – Modernia maisemaa Parque das Nacoesissa

Tänään aamulla aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja suorastaan houkutteli ulos kävelemään. Suunnaksi otimmekin vuonna 1998 perustetun maailmannäyttelyalueen Parque das Nacoesin. Lukemani mukaan ennen maailmannäyttelyä alue laitakaupungilla oli vain täynnä hajanaisia teollisuusrakennuksia. Nyt tilanne oli aivan toinen. Metrotunnelista noustua edessä oli aivan erilainen Lissabon täynnä uusia ja moderneja rakennuksia.

Aivan ensimmäisenä silmiin osui tämä moderni metrorakennus, joka suorastaan kerjäsi kameran kaivamista laukusta. Yksi hienoimmista näkemistä ikinä! Toiselta puolelta katua löytyi suuri nykyaikainen ostari nimeltään Vasco da Gama, jossa käytiinkin päivän päätteksi syömässä Italialaisesta buffetista 6€lla.

Pääkävelyt tuli kuitenkin suoritettua Tejojoen rannassa. Alueesta tuli täysin mieleen Valencian taiteiden ja tieteiden keskus. Näin täältäkin löytyi siis Tietomaa ja valtavan kokoinen akvaario. Rannan vartta pääsee myös ihailemaan maisemia kaapelihissillä. Hissimatka olisi kustantanut 4€, mutta koska rannassa kävi järkyttävän kova tuuli ajatus ilmassa heilumisesta pienessä kopissa ei suuremmin kiehtonut. Näinpä jalkaa tuli laitettua toisen eteen ja tutustuttua alueeseen kävellen.

Pirkko Meriharakka blogista sen sijaan tutustui niin akvaarioon kuin ajeli kaapelihissilläkin, jos nämä kiinnostaa voit lukea kokemuksia täältä.

Rantatie on ehdottomasti kävelemisen arvoinen! Pieni palmupuisto sai tämän tytön vallan mahtavalla tuulelle. Aikani palmuja halailtuja matka jatkui eteenpäin Lissabonin versiolle Jätkänkynttilästä. Opaskirjan mukaan silta on Euroopan pisin ja pitkältä se kyllä näyttikin! Toinen ennätyksiä rikkova nähtävyys on myöskin rannassa sijaitseva Vasco da Gaman torni, joka on Portugalin korkein 145 metrillään.

Tornissa toimii loistotason hotelli, mutta myös tavallisella tallaajalla on mahdollisuus päästä ihailemaan näköaloja huipulla sijaitsevasta näköalatornista. Samaisessa paikasta löytyisi myös näköalaravintola. Tällä kertaa kuitenkin tyydyttiin ihailemaan maisemia ihan vain alhaalta käsin istuskellessa suojaisella penkillä. Ensimmäistä kertaa oli aivan pakko ottaa takkia pois päältä ja antaa auringon hoitaa lämmitystä. Kyllä teki hyvää!

Viimeisenä silauksena katselimme alueen puistoaluetta ja sieltä löytyviä kerrostaloja. Ei muuten mitään halvimpia. Kelpais asua.

Maailmannäyttelyalueella suosittelen ehdottomasti käymistä, jos vain Lissaboniin eksyy. On hauskaa huomata, kuinka eriltä voi sama kaupunki näyttää ja alue antoi kyllä täysin toisenlaisen ilmeen Lissabonille. Löytyy täältä siis moderniakin pytinkiä. 😉

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Anssi lauantai, 28 helmikuun, 2015 at 00:53

  Kelpais asua varmaan joo! (Eläkkeellä sitten kannattaa muuttaa Portugaliin veropakolaiseksi, kuten kaikki muutkin suomalaiseläkeläiset tätä nykyä.)

  Huomenna vissiin sitten Sintraan? 😀

  • Reply Katja maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 16:00

   Sintraanhan me eksyttiin 😉
   Mulle kelpais kyllä eläkepäivien vietot jossain Etelä-Portugalissa meren rannalla!

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 1 maaliskuun, 2015 at 07:26

  Ihana katella näitä ku omasta reissusta on just sopivan aikaa! Me muistaakseni eksyttiin tuonne puolivahingossa. Eikös metroasemalla ollut myös aika iso kauppakeskus?
  Vain neljä euro kyyti! Nyt harmittaa ettei me kokeiltu sitä 🙂

  • Reply Katja maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 16:02

   Tervetuloa fiilistelymatkalle 😉
   Tää oli jotenkin niin vanhan Lissabonin vastakohta että kyllä veti sanattomaksi kun astui metrotunnelista ylös. 😀

   Tuohon Vasco da Gamaan oli pääsy metrotunnelista, mutta en tiiä oliko siinä yhteydessä joku toinenkin ostoskeskus. Saattoi hyvin ollakin. 😀

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 15:27

  Ihanaa, että olet merkinnyt nämä kaikki avainsanalla Lissabon, niin voin helposti kerrata nämä kaikki ennen lähtöämme tuonne!

  • Reply Katja maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 15:58

   Sieltä löytyy nämä mun kaikki viimeviikon matkakertomukset : )
   Tässä kunhan kerkeän siirtelen ja muokkaan jutut myös tuonne välilehteenkin.
   Toivottavasti auttaa fiilistelyssä ennen reissua!

  Leave a Reply