Suomen suurin matkablogiyhteisö

Original Sokos Hotel Arina – Yöpymistä keskellä Oulua

Ennen joulua tarkalleen ottaen 20 päivä joulukuuta täytin saman verran pyöreitä ja mietin kuinka juhlistaa tätä aikuiseksi tulemisen ikää. Rantapallon bloggaajakortin mukana tullut majoituslahjakortti oli menossa vuoden lopussa vanhaksi ja näinpä sitten päädyin pienelle keskustalomalle Ouluun rentoutumaan ja leikkimään turistia omasta mielestäni ehdottomasti keskeisimmällä paikalla sijaitsevaan hotelliin Sokos Hotel Arinaan.

Sijainti

Sokos Hotelli Arina sijaitsee Rotuaarin (kaupungin pääkadun) Pakkahuoneen kadun puoleisessa päässä aivan suoraan pienellä aukealla, jossa on Oulun tunnettu pallo ja uusi lava, jossa järjestetään mm. kesäisin Rotuaari piknik. Pitkä matka ei siis ollut bussipysäkiltä kaupungintalon edestä saavuttaa hotellia. Eikä hotellilta ole todellakaan pitkä matka muuallekaan keskustan menopaikoille.

Sisäänkirjaus ja hotellihuone

Vastaanotto hotelliin oli vallan ystävällinen. Varauksessa saa esittää hotellihuoneeseen liittyviä toiveita ja näitä pyritään toteuttamaan kaikkien mahdollisuuksien mukaan. Minun onnekseni hotellihuone löytyi ylhäältä, kylpyammeella, päästä rauhalliselta paikalta ja näkymillä tuohon ihanaan pinkkiin lempitalooni Oulun keskustassa. Tämän lisäksi sain kaiken tarpeellisen informaation hotellin palveluista, sekä syntymäpäivälahjaksi drinkkikupongin käytettäväksi Arinan omistamiin ravintoloihin. Ja koska en käytä alkoholia kuponki kelpasi myös Coffee Houseen ja sain sillä lämmittävän kaakaon kermavaahdolla. Paremmin ei olisi siis loma voinut alkaa!

Ihana pieni syntymäpäivälahja Original Sokos Hotel Arinalta Coffee Housissa teki erittäin hyvää kävelylenkkien jälkeen pakkasessa

Huone löytyi siis kerroksesta numero viisi aivan toisen käytävän päästä ja oli kaikkea sitä mitä olin toivomuksiini laittanut. Täytyy vain sanoa, että tällainen onneton numeroiden hallitsija oli aivan hukassa käytävillä, sillä vaikka kuinka seinään on merkattu mitkä huoneet ovat missäkin suunnassa ei näillä aivoilla vain voi osata tulkita kolminumeroisia lukuja. Hetken pyörin siis koko kerrosta ympäri ennen kuin lopulta yksi siivooja kysyi mitä numeroa olen etsimässä ja hänen neuvoillaan löysin perille.

Kerros numero viisi. Mihin suuntaan lähtis?

Ja sieltähän se löytyi yhden käytävän päästä huone numero 527

Huoneeni (standard huone lisävuodemahdollisuudella) osoittautui siistiksi perushuoneeksi ja juuri samannäköiseksi mitä Sokos Hotellit lupaavat nettisivuillaan. Iso eteinen kaakelilattialla oli ehdottomasti positiivista ja plussaa. Ei tarvinut lumisilla kengillä pelätä pilaavansa parkettia ja jos tavaraa olisi enemmän mukana ne saisi siististi laitettua niille tarkoitettuun syvennykseen.

Perillä huoneessa oli kaksi yksittäistä sänkyä, kirjoituspöytä ja tv taso. Tämä sama huone olisi saatavilla myös isolla parisängyllä, mutta koska itse varasin huoneen vain paria päivää ennen nämä olivat jo menneet. Yöpöytiä ei ollut onneksi kuitenkaan tungettu keskelle, joten nämä yksittäiset sängytkin oli helppo pistää yhteen. Ei siis ollenkaan mitään valitettavaa. Original laatua siistillä sisustuksella ja unet sängyssä olivat enemmän kuin loistavat.

Kylpyhuone oli ensimmäisellä silmäyksellä väritön, siis jokaista kaakelia myöten valkoinen mutta piti sisällään sen ihanan ison kylpyammeen, joka oli suurin toiveeni. Mukavana lisänä kylpyaltaan vieressä oli pari pientä purkkia kylpyvaahtoa, joten illan kylpyhetki oli ehdottomasti kruunattu! Mukava lisä oli myös kylpyammeen reunaan tehty pöytätaso, jossa oli helppo pitää juotavaa ja lasia kylvyn ajan. Ei tarvinut nousta janon yllättäessä mihinkään vaan pystyi yksinkertaisesti vain rentoutumaan ja nauttimaan olostaan.

Yleiset tilat

Yleisiä tiloja hotellista löytyisi ainakin saunan (lämpimänä klo 16-21), leikkihuoneen ja kuntosalin verran, mutta mitään näistä en ehtinyt käydä kurkistamassa. Arina tarjoaa myös kokoustiloja, joissa olen aiemmin käynyt tutustumassa lähinnä työhaastatteluiden merkeissä. Myös lemmikit ovat tervetulleita huoneisiin ja aulassa illalla istuessani pistin silmiin koirien kanssa lomailevien ihmisten melko suurenkin määrän. Erittäin hyvää huomiointia vaikken itse lemmikkiä omistakaan. Aula oli melko pieni eikä kovinkaan ihmeellinen, mutta piti kaiken sen tarpeellisen sisällään eli vastaanoton ja pienen sohva-alueen, jossa istuskella ja viettää aikaa.

Se eniten odotettu aamupala

Sokos Hotel Arina tarjoilee aamiaista maanantaista lauantaihin klo 6:30-10 ja sunnuntaisin 7:30-11 vieressä olevan Fransmannin tiloissa. Keräsin koko aamun nälkää, jotta saisin otettua kaiken irti hotelliaamupalalla ja melko hyvin onnistuinkin syömään oikeastaan kaikkea. Kahdeksan jälkeen syöjiä oli muutama muukin ja vapaa paikka oli melkoinen haaste löytää, mutta kaikesta kiireestä ja hulinasta huolimatta henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja toivotti lähes jokaisen uuden tulijan tervetulleeksi aamupalalle. Aamupalatila on lukon takana, jonne pääsee ainoastaan hotellikortilla, joten numeron kanssa säätöä ei ollut enään siinä syödessä eikä se vienyt enää henkilökunnan aikaa.

Kaikki mitä aamupalalta voi toivoa! Leivänpäällisiä, nakkeja, munakasta, lohta, hedelmiä, karjalanpiirakkaa, vaaleaa leipää, croissanttia, pannukakkua ja joulutorttua

Aamupala oli siis yksinkertaisesti ja kaikessa parhaudessaan monipuolinen. Löytyi lämpimät nakit ja pekonit, leipää joka makuun, näin joulun alla riisipuuroa ja myös se minun eniten odottamani makea pöytä. Vähän oli makeassa pöydässä suppea valikoima, mutta heidän mainostamaansa itsetehtyä pannukakkua upposi tähän tyttöön kaksi palaa sen verran hyvää ja mainostamisen arvoista se oli! Pannukakun lisäksi pöydässä oli ainakin joulutorttuja, croissantteja ja keksejä. Ehkä jokin raikas juustokakun tyylinen oli se, mitä jäin kaipaamaan rasvaisten makeiden rinnalle,

Maha tuli siis aivan yli täyteen ja edelleenkin suorastaan harmittaa kun puuro ja jugurtti jäivät maistamatta. En voi kuin tämänkin kokemuksen perusteella rakastaa hotelliaamupaloja ja tämän paremmilla eväillä ei kyllä olisi voinut omalta osalta uusi vuosikymmen lähteä käyntiin.

Aamupalan jälkeen meninkin ruokalevolle takaisin huoneeseen, pakkasin laukkuni ja luovutin huoneen hieman ennen kahtatoista. Jos sisääntullessa palvelu oli erittäin ystävällistä tästä pois lähdöstä en kyllä valitettavasti voi sanoa samaa, sillä en kokenut nuorena ihmisenä saavani samaa palvelua kuin esimerkiksi toisella tiskillä asioiva vanhempi pariskunta sai samassa tilanteessa. Minulta ei kyselty sen kummemmin viihtyvyydestä, napattiin vain avain pois, ei edes toivotettu tervetulleeksi uudemman kerran, mikä jäi kieltämättä hieman kaivertamaan muuten niin täydellisesti onnistuneen miniloman päätteeksi.

Kuitenkin oman kokemukseni myötä voin kyllä suositella hotellia, jos suuntanasi on Oulu. Hotelli pitää sisällään kaiken tarvittavan, hyvästä sängystä, maukkaaseen aamupalaan ja ilmaiseen melko nopeaankin wifi yhteyteen.

Tässä vielä omat arvosteluni asteikolla 1-5

Sijainti: 5
Siisteys: 4
Aamupala: 4
Asiakaspalvelu: 3 
Yleinen viihtyvyys: 4

Toivottavasti tavataan Oulussa! : )

Yhteistyössä Rantapallon ja Sokos Hotellien kanssa. Kaikki mielipiteet ja kuvat ovat kuitenkin luonnollisesti omiani. 

Original Sokos Hotel Arina
Pakkahuoneenkatu 16
90100 Oulu

Lisätietoa hotellista Sokos Hotellien omilta nettisivuilta osoitteesta https://www.sokoshotels.fi/fi/oulu/sokos-hotel-arina/

Voit seurata blogiani Bloglovinissa, Blogilistalla, Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply ananas2go maanantai, tammikuu 12, 2015 at 14:59

  Voi kun lämmitti vanhan oululaisen muistoja täällä Kymenlaaksossa. Vaaleanpunainen Puistolan talo on kaunis kerrassaan, ja eläköön kylpyammeet! Olisipa niitä vielä enemmän.

  Hei, onko se pallo vielä? Eikö sitä vietykään pois niin kuin muistelin? Vai onko tuotu uusi?

  Mielenkiintoinen ajatus tuo, että Rotuaari on pääkatu, vaikka mikä muukaan se olisi. Onko se vielä kävelykatu? Vai onko koko Kirkkokatu muuttanut nimensä Rotuaariksi? Olisi totisesti jo aika minunkin tulla käymään kaupungissa, missä suuren osan elämääni olen vietänyt, huomaan.

  • Reply Katja maanantai, tammikuu 12, 2015 at 20:37

   Puistolan talo on niin ihana ja tunnelmallinen ja tietenkin parhaimman värinen ikinä. 😉 Kylpyammeet ovat kyllä tosiaan nykypäivänä sellaista harvinaista luksusta, että sitä riemun määrää on vaikea peittää kun sellaiseen tulee mahdollisuus.

   Pallohan on edelleen siinä. Tämä poisto idea taisi saada niin paljon huutoa peräänsä, että päättivät sitten vain siirtää sitä hieman reunemmas. Itsekin miellän sen Toripolliisin lisäksi yhdeksi Oulun tunnuksista. Siinä se on aina ollut ja pitää ollakin! 😀

   En muuten ajatellutkaan kun kirjoitin sen tarkemmin tuota Rotuaaria. Itse siis miellän pääkaduiksi nimenomaan nuo kävelylinjat eli myös sen poikkitien, joka menee Pukumieheltä Torille päin. Kävelykatu siis lienee parempi sana kuvaamaan kumpaakin.
   Ikäni olen minäkin asunut Oulussa, mutta täytyy sanoa, että katujen nimistä ei ole kyllä mitään tietoa. 😀

   Eikun kesällä pienelle irtiotolle muistelemaan Oulua ja ihmettelemään nykyisiä rakennushankkeita ja jo muuttunutta kaupunkia. Nykyisinhän lentämälläkin pääsee hyvin edullisesti ja alle tunnissa. : )

 • Reply Inka maanantai, tammikuu 12, 2015 at 16:46

  Heh, vähän hauska lukea sun postausta tuosta hotellista, kun ite kirjoittelin just eilen samasta asiasta. 🙂 Oltiin samasta syystä siellä 28. joulukuuta, ja voi itku kun meillä ei ollut enää riisipuuroa tarjolla, vähän harmittaa! Oma kokemus oli vähän nuivempi, sillä meillä taisi olla sama epäystävällinen asiakaspalveluhenkilö vastassa kun mentiin mikä sulla lähtiissä, ja hotelliin saapuessa ikävä palvelu pilaa kyllä ison osan koko hotellikokemuksesta.

  Ja meillä ei muuten ollu pannariakaan, eli iso nyyh aamiaisfanaatikolta.

  • Reply Katja maanantai, tammikuu 12, 2015 at 20:41

   Tää on kyllä niin väärin sillä alkufiiliksellä kun on niin tärkeä osa koko kokemuksen kannalta. 🙁

   Ja mihin ne oli ne riisipuurot ja pannaritkin piilottaneet?! En voi kyllä muuta sanoa kuin että tosi kurjaa ja erittäin huonoa tuuria. :(((

 • Reply Heidi / Auringon alla maanantai, tammikuu 12, 2015 at 17:04

  Hauska nähdä oman kotikaupungin hotelleihin sisään, kun niissä nyt harvemmin tulee yövyttyä. Oikeastaan olen tainnut yöpyä vain Lasaretissa silloin häiden aikaan 🙂 Olen muuten minäkin harhaillut kyseisen Arinan käytävillä, kun olen osallistunut eri tilaisuuksiin hotellin neukkari- ja konffatiloissa. Sokkeloinen paikka 😀

  • Reply Katja maanantai, tammikuu 12, 2015 at 20:46

   Mustakin tää oli jotenkin ihan huippu kokemus ja melkoinen elämys yöpyä ensimmäistä kertaa kotikaupungissa hotellissa.
   Pitäisi useamminkin raskia ottaa tällaisia pieniä irtiottoja, sillä siinä turistikierroksia kaupungissa tehdessä sai sen saman fiiliksen kuin jossain lomamatkallakin. : )

   Onneksi en ole siis ainoa, joka siellä on harhaillut! Jotenkin käytävät ovat niin pitkiä ja mutkan takaa jatkuvia että vähemmästäkin pieni ihminen hämmentyy. 😀

 • Reply Maarit Johanna maanantai, tammikuu 12, 2015 at 22:42

  Jee julkaisit vihdoin!
  Saitpa hienosti aseteltua aamupalan kuvaan. Mulla ne yleensä epäonnistuu pahimmin 😀 huone näyttää perushotellilta ja ehkä jopa hiukan tylsältä. Jää vähän halvahko fiilis kun nuo sängyn jalat näkyy. Niistä en hotellisängyissä tykkää 😀

  • Reply Katja tiistai, tammikuu 13, 2015 at 15:16

   Kiitos kommentista Maarit!
   Arina oli tosiaa original eli perushotelli. Ei mitenkään massasta erottuva, mutta oikein mukiinmenevä kaupunkihotelli. Hintakaan ei mielestäni ollut paha, sillä ilman lahjakorttia tuo yksi yö olisi tullut minulta maksamaan 88€, mikä oli ainakin mulle yllättävänkin edullinen.

  Leave a Reply