Reissuillen vuonna 2014

Taas on koittanut se aika vuodesta, kun vuosi alkaa olla päätöksessä ja on tullut aika kelata nauhuri alkuun ja katsoa, missä sitä kuluneen vuoden aikana tuli seikkailtua. Mennyt vuosi on ollut minulle unelmien matkailuvuosi. Muukin elämä on mennyt aikalailla uusiksi ja olen saavuttanut vuoden aikana varmasti enemmän kuin minään muuna vuonna yhteensä. Olen tavannut upeita kanssabloggaajia niin maailmalla kuin Suomessakin, vaihdoin maisemaa ja sain unelmieni opiskelupaikan. Huhhuh! Tällä hetkellä en paljoa olisi muuta voinutkaan tältä vuodelta toivoa.

Mutta missä sitä sitten tulikaan seikkailtua? Suomessa ja ulkomailla, yksin ja yhdessä. Nousin oulunsalon lentoasemalta seitsemän kertaa koneen kyytiin ja vietin omien laskujeni mukaan 51 päivää reissun päällä (ulkomailla). Noiden 51 päivän aikana kävin seitsemässä eri maassa, joista kolme oli minulle uusia tuttavuuksia. Näissä maissa kävin 12 eri kaupungissa, joista vain kaksi olivat ennestään tuttuja.

TAMMIKUU

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kanarian valloitus

Viikon löhöloma Kanarian suurimmalla saarella teki varsin hyvää. Rentoilua rannalla ja uima-altaalla, iltakävelyitä ja ostoksia, hyvää ruokaa ja jäätelöä, sekä kauniit muistorikkaat auringonalaskut takasivat sen, että reissu on syväjuurtunut mieleeni, enkä tule koskaan unohtamaan sitä. Niin erinlainen, mutta niin täydellinen loma.

HELMIKUU

Jordania, Aqaba

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viikon pakettimatka Jordaniaan toi paljon uusia elämyksiä. Parhaiten mieleen on syöpynyt kalliokaupunki Petra, joka on kaikessa komeudessaan vain ihan uskomaton kokemus. Toinen suuri elämys oli uiminen tai paremminkin kelluminen Kuolleessameressä. Loppuloma menikin tutustuessa itse Aqaban kaupunkiin, syöden hyvin ja snorklaillessa Berenice Beach Clubilla.

HUHTIKUU

Iso-Britannia, Lontoo

Maaliskuu meni ihan vain kotona, mutta huhtikuussa tuli aika suunnata ystävän luokse Lontooseen ihmettelemään Big Beniä. Säät suosivat, kun ensimmäistä kertaa yksin matkustava haahuili Lontoon vilkkailla kaduilla katsellen ihmisiä ja bongaten matkan varrelta jopa yhdet tutut Suomi tytön kasvot. Kyllä siinä pienelle tytölle tuli fiilis kuinka suuri maailma voi ollakin niin pieni. Haahuilun lisäksi tein ostoksia, katselin Lontoota yläilmoista ja tutustuin Richmondin alueeseen puistoineen (Richmond Park ja Kew Garden) kaverin kanssa.

TOUKOKUU

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Espanja, Barcelona

Vuelingin halpojen lentojen saattelemana tuli tehtyä viikon mittainen kevät reissu monipuoliseen ja tällähetkellä melko suosittuunkin Barcelonaan. Barcelonan kevät oli aurinkoinen ja helteinen ja mikä paras tutustua kaupunkiin kävellen! Viikon aikana tuli käveltyä Ramblalla, tutustuttua vanhaankaupunkin, vierailtua Sagrada Familiassa, Parc Güellissä ja Mont Jüicin kukkulalla, sekä rentouduttua Barcelonetan siistillä hiekkarannalla. Kaikkein paras elämys oli kuitenkin kävelyreissu Carmelin Bunkkereille ihailemaan Barcelonan näkymiä yläilmoista ilman järkyttäviä turistimassoja. Ihan vain tuon paikan takia haluaisin nyt heti takaisin Barcelonaan.

KESÄ- JA HEINÄKUU

Viro, Tallinna

Päiväreissun mittainen pyrähdys Tallinaan oli hyvin spontaani kiitos erittäin edullisten laivalippujen. (9eur) Viidessä tunnissa ehti hyvin kiertää tunnelmallista vanhaakaupunkia ja katsella kauppoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Andalucian kiertomatka; Cadiz – Sevilla – Cordoba – Malaga

Kahden viikon omatoimikierros Espanjan eteläosissa täytti kaikki odotukset, eikä minun varmasti tarvitse enää mainita, mikä maa on vienyt täysin minun sydämeni.

Kierros alkoi Cadizista, tuosta pienestä vanhasta ja paikallisesta kaupungista. Parissa päivässä ehti hyvin kävellä kapeilla kujilla, viettää aikaa rannalla, vierailla Cadizin katedraalissa, sekä katsella maisemia Taviran tornista.

Sevilla tarjosi yli neljänkymmenen asteen helteet, kävelyitä jokivarressa, sekä vierailun yhdessä maailman suurimmista kirkoista ja sen tornissa, Kaupungin parhaimmaksi vierailukohteeksi osoittautui kuitenkin Alcazar, sekä Plaza de Espana.

Cordobasta muodostui parin päivän aikana elämäni rakkaus. Heti taksin kaartaessa hotellin pihaan sydän pakahtui onnesta ja kipinät minun ja kaupungin välillä lentelivät. Parissa päivässä ehti tutustua Mezquitaan, käveleskellä juutalaisessa korttelissa ja istuskella illat tunnelmallisesti valaistulla jokivarrella ihaillen Romanon siltaa. Alennusmyynnit starttasivat myös Cordobassa, joten tätä Espanjalaista melkeimpä kansallista juhlapäivää ei voinut haaskata hukkaan. Ei myöskään varmasti ole sattumaa, että juuri täällä kaupungissa luin saaneeni unelmieni opiskelupaikan.

Malagassa vierähti viikko rentoutuen Malaguetan rannalla, ostoksia tehden, vieraillen Gibralfaron linnoituksella ja Alcazabassa. Viimeisenä päivänä tuli vielä vuokrattua pyörä ja vispattua lämpimän tuulen tuivertaessa tukkaa kasvitieteelliselle puutarhalle, joka ei kyllä sitten ollutkaan auki.

ELOKUU

Puola, Wroclaw

Kaupunki, josta en ollut aiemmin kuullukaan alkoi houkuttaa kaverin sinne muuttaessa ja pakkohan siellä oli päästä käymään vielä ennen opintojen alkua! Ja kaupunkihan oli täysi kymppi. Ihailin värikkäitä taloja vanhassakaupungissa ja katedraalisaarella, ahnehdin korkeita paikkoja; niin kirkontorneja kuin Puolan korkeinta rakennusta Sky Toweria, tutustuin lähiöihin, vierailin eläintarhassa, kasvitieteellisessä puutarhassa ja japanilaisessa puutarhassa ja kävin katsastamassa wroclawin suihkulähteiden valoshown. Näiden lisäksi juoksin kartan kanssa söpöjen tonttujen perässä ja istahdin syömään joka toinen tunti välillä suolukkaa välillä makeaa. Tässä reissussa riitti äksöniä ja kaikki tuo alle viikossa. (Ja niin kuin näette aika paljon on vielä kirjoittamattakin…)

LOKAKUU

Ranska, Pariisi

Vuoden viimeinen ulkomaanreissu suuntautui rakkauden kaupunkiin Pariisiin. Ihailin Eiffeliä, söin leivoksia, valloitin Montparnassen tornin, istuskelin Montmarten kukkulalla ja kävin ihmettelemässä Versaillesin valtavaa palatsia ja sen puutarhoja.

Suomireissut

Suomireissut jäivät tältä(kin) vuodelta melko vähäisiksi. Toukokuussa kävin ansiokkaalla pääsykoereissulla Rovaniemellä, mutta ehdin myös katsella hyvin maisemia ja nauttia Suomen kesän parhaista säistä. (Lue nuo kuulumiset tästä ja tästä)

Toinen päiväreissu pohjoiseen tuli toteutettua viikko takaperin hyvällä kaveriporukalla alkaen Ranuan eläinpuistosta ja päättyen joulupukin juttusille Rovaniemelle.

Muuten olen vuoden aikana tehnyt paljon tutkimusmatkoja omassa kotikaupungissani Oulussa. Erityisesti kesällä huristellen pyörällä jokivarressa, kasvitieteellisessä puutarhassa, että Oulun parhaalla uimapaikalla Valkiaisjärvellä. Heitettiimpäs myös kaverireissu Koiteliin! Tämän lisäksi otin pienen irtioton arjesta syntymäpäivieni kunniaksi pari viikkoa takaperin ja olin viikonlopun turistina Oulun keskustassa. Tästä kuitenkin lisä juttua ihan piakkoin!  Aikomukseni on myös järjestää Oulua koskevat postaukset tiiviiseen pakettiin yhteen ja helposti löydettäväksi joskus kun ehdin.

Tässä tätä omaa reissuvuotta lukiessa meinaa sydän pakahtua onnesta. Olen ihan älyttömän kiitollinen jokaikisestä matkasta, paikasta ja kokemuksesta, joihin minulle on tarjoutunut mahdollisuus tämän vuoden aikana. Seuraavan kerran poistun Oulun rajojen ulkopuolelle tammikuussa, kun suuntaan Matkamessuille Helsinkiin! Toivottavasti näen siellä mahdollisimman montaa teistä siellä ruudun takana!!!

Matkailurikasta uuttavuotta teille kaikille!

Jos haluat seurata juttujani jatkossakin löydät minut  Bloglovinista, Blogilistalta, Facebookista ja Instagrammista

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply jerina keskiviikko, 31 joulukuun, 2014 at 11:02

  No wau, sulla on ollut kyllä reissuja! 🙂

  • Reply Katja keskiviikko, 31 joulukuun, 2014 at 11:56

   No voi kyllä, kerrankin annoin vain mennä ja elin elämää!
   Nyt tuntuu vain ankealle ajatus siitä, että resurssit eivät ensi vuonna riitä millään samaan määrään reissuja. Toivottavasti saan kuitenkin mahdollisuuden muutamaan irtiottoon ja kokemukseen maailmalla! : )

 • Reply Maria keskiviikko, 31 joulukuun, 2014 at 11:16

  Paljon ihania matkoja on mahtunut vuoteen 2014! Nähdään matkamessuilla 😉
  Hyvää ja kokemusrikasta uutta vuotta!

  • Reply Katja keskiviikko, 31 joulukuun, 2014 at 11:56

   Kyllä on mahtunut! Jokainen on ollut niin ikimuistoinen!
   Matkamessuilla tavataan! Hyvää ja reissurikasta uuttavuotta! : )

 • Reply Heidi / Auringon alla keskiviikko, 31 joulukuun, 2014 at 13:05

  Ootpa kyllä ehtinyt paljon reissaamaan ja saamaan paljon mukavia muistoja! Tuo Barcelonassa otettu kuva sinusta on ihana, jotenkin maailmaa syleilevä ”täällä minä olen -fiiliksellä” 🙂

  • Reply Katja torstai, 1 tammikuun, 2015 at 08:14

   Kyllä sitä aika yllättävänkin paljon ehti seikkailla. Nyt kun on velvollisuuksissa kiinni kaipaa tuota vapautta.

   Tuolla Carmelin bunkkerilla ei voinut kuin sädehtiä onnea. Se oli sellainen kokemus, jota ei voi selittää. Saada nyt nauttia melkein yksin koko Barcelonan kattavista maisemista ja vielä keskellä päivää, kun jokainen muu kolkka on täynnä turisteja. Ihana paikka!

   Hyvää uuttavuotta Heidi!

 • Reply Journey Diary / Jenna keskiviikko, 31 joulukuun, 2014 at 15:10

  Ihan mahtava reissuvuosi sulla takana! (:

  • Reply Katja torstai, 1 tammikuun, 2015 at 08:15

   No eiköstä olekin! Unohtumattomia reissumuistoja kertyi kyllä viime vuodelta : )

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 31 joulukuun, 2014 at 17:31

  Jordaniaki oli tänä vuonna! Kylläpä vaan aika rientää nopsaan. Ihmeen monessa paikassa oot joutanu käymään. Paras juttu tietenki että ens vuosi tulee, sulla on se unelmien opiskelupaikka ja varmasti reissutki tulee olemaan vielä upeampia ^^

  • Reply Katja torstai, 1 tammikuun, 2015 at 08:18

   Kyllä Jordaniakin oli tosiaan tänä vuonna ja tällä hetkellä tuntuu, että siitäkin on iäisyys. 😀

   Tällähetkellä täytyy laittaa asiat tärkeysjärjestykseen ja pidän opintoja omana prioriteettinäni. Matkoja tehdään kun on aikaa niin karmealta kuin se kuulostaakin. Ja vielä karmeammalle kuulostaa ja tuntuu tieto siitä ettei keväälle ole oikein näkyvissä lomaa.

   Eiköhän sitä kuitenkin joitain unohtumattomia reissuja tälle vuodellekin. 😀
   Hyvää uuttavuotta Maarit!

  Leave a Reply