Suomen suurin matkablogiyhteisö

Joulupukin pajakylä – Päiväretki pohjoiseen

Tämä postaus on jatkumoa viime postaukseeni Ranuan eläinpuistosta. Jos et ole vielä ehtinyt lukea sitä löydät sen täältä klik klik.

Ranualta suuntasimme Rovaniemelle ensin syömään pikaisesti navigaattorin merkkaamaan lähimpään pikaruokalaan, josta matka jatkui samaa kyytiä katsomaan joulupukkia.

Matkaa Rovaniemen keskustasta oli vaivaiset  kahdeksan kilometriä, jonka jälkeen oltiinkin ihmettelemässä Joulupukin pajakylää. Fiilis oli kuin innokkaalla pikkulapsella, sillä tämä oli kaksikymmentä vuotisen historiani ensimmäinen kerta kun näin sen aidon oikean joulupukin.  Ensimmäisenä suunnattiinkin siis jonottamaan pukin luo. Sisäänpääsy oli yllätyksekseni ilmainen. Muut jonottajat olivat pääasiassa Aasialaisia ja jono oli yllättävänkin pitkä, mutta kuitenkin kulki suhteellisen nopeaa tahtia. Sisällä oli ihanan lämmin ulkona olevan paukkupakkasen jälkeen ja tunnelma oli aivan käsin kosketeltavissa. Matkustin mielikuvissani suoraan legendaarisiin jouluelokuviin kunnes muistin, että täällähän minä todella olen joulupukin kotona. 😀 Tontut jututtivat mukanamme ollutta edustajaa Taiwanista, joka hyppi ehkä vielä enemmän riemusta ja jännityksestä kuin minä.

Tunnin jonotuksen jälkeen koitti tähtihetki, sillä me tosiaan päästiin tapaamaan sitä oikeaa Korvatunturin joulupukkia! Kuvaaminen tuolla huoneessa oli kielletty, sillä joulupukin kanssa sai ottaa itsestään ”korkealaatuisen ammattilaiskuvan” ja sen myöhemmin ostaa matkamuistokaupasta. Joulupukki jututti mukana ollutta vaihtaria, otti hänen kanssaan yhteiskuvan ja vielä lisäksi meidän koko porukastamme.

Jos Ranuan 19 euron hintainen buffetti meinasi aiheuttaa sydänkohtauksen, kuvien hinnan näkemisen jälkeen sydänkohtauksen lisäksi pyörtyminen oli lähellä. 40 euroa yhdestä kuvasta joulupukin kanssa!?! Postikorttipaketti (5 korttia) 35 euroa!?! Ei ihme että sisäänpääsy oli ilmainen. Se tästä olisi vielä puuttunut. 😀 Kuva jäi luonnollisesti joulupukin arkistoon, mutta onneksi tuo kokemus on kuitenkin juurtunut muistoihin. : )

Joulupukin tapaamisen jälkeen heitettiin talvivaatteet takaisin niskaan ja suunnattiin ihailemaan ihmemaata ulkosalle. Jouluvalot, lumi ja sadat turistit loivat kyllä joulumieltä parhaimmillaan ja minä tunsin olevani pikkulapsi fantasiamaailmassa.

Viimeisen silauksen onnistuneelle päiväreissulle antoi vierailu napapiirin postissa lueskelemassa joulupukille saapuneita kirjeitä ja ihmettelemässä kuinka kaukaakin meidän joulupukki todella saa postia.

Onneksi joulupukki piti puheensa ja tuli myös aattona vierailulle lahjojen kanssa. On se vain kyllä ihme mies tuo joulupukki!

Kävikös teillä jouluaattona joulupukki ja olittekos olleet kilttejä? 

Voit seurata blogiani Bloglovinissa, Blogilistalla, Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Hanna maanantai, joulukuu 29, 2014 at 17:50

  Mä oon käynyt tuolla kanssa joskus pienenä, mutta en muista paljon muuta kuin sen joulupukin. Kuva ei tosin sillon tainnut ihan noin paljoa maksaa, kun raaskittiin lunastaa se ittellemme. Tuo 40€ tuntuu kyllä vähän ylihinnoittelulta! 😀

  • Reply Katja tiistai, joulukuu 30, 2014 at 12:27

   Hinnoittelu tuntui kyllä ihan järkyttävän korkealta, mutta toisaalta eiköhän se Joulupukin näkeminen ole ulkomaalaisille (etenkin Aasiasta saapuneille) sellainen kerran elämässä kokemus, jota ei voi rahalla mitata. 😀

 • Reply Maarit Johanna maanantai, joulukuu 29, 2014 at 21:16

  Mie melkein voisin sanoa että nyt on aukko sivistyksessä kun en ole tuonne tehnyt visiittiä! SantaPark on tullut käytyä niin perheen kuin koulun kanssa mutta ei sekään mikään erikoinen luola ole. Ja siellä saa vielä sisäänpääsyn lisäksi maksaa kaikesta tekemisestäkin.. Melkoista rahastusta mutta etelän turistithan ne pääasiassa maksaa 😀

  • Reply Katja tiistai, joulukuu 30, 2014 at 12:29

   Mitämitämitä? Miten voi olla mahdollista ettet oo käynyt moikkaamassa joulupukkia? 😀 Ehdottomasti ensi vuonna ennen joulua 😀

   Tuo Santa Park mulla on täysin näkemättä, mutta ehkä joskus vielä jos saa vierailijoita ulkomailta ja heidän kanssaan. Ulkomaalaiset maksaa niin kuin itsekin maksaa ulkomailla, että pääsee kokemaan uskomattomia juttuja. 😀 Kyllä se silti vain suolaiselle tuntuu.

  Leave a Reply