Suomen suurin matkablogiyhteisö

Biitsille Barcelonaan

Suomen harmaus painaa päälle ja erityisesti tieto siitä, että tulevia reissuja ei ole näköpiirissäkään saatika lomaa… (Ellei huomista pientä irtiottoa lasketa, mutta siitä saanette lukea myöhemmin lisää) Mutta onneksi voi aina kadota hetkeksi haaveiden ja muistojen maailmaan ja matkustaa vaikkapa keväisen Barcelonan rannalle nauttimaan auringosta.

Suurkaupungin rannaksi Barceloneta oli erittäin positiivinen yllätys. Yleisesti ottaen kaupunkirannat tuppaavat olemaan epämiellyttäviä ja likaisia, mutta Barcelona teki kyllä suuren poikkeuksen. Ranta oli viimeisen päälle hoidettu, hiekka puhtaan vaaleaa ja vesi houkuttelevan turkoosia, siispä ihan täydellinen paikka kaupunkiloman välipäivänä rentoutumiseen.

Toukokuussa Barceloneta oli hiljainen ilman kauppiaita ja suurta tungosta, mutta uskon kesän kuumimpina kuukausina tilanteen olevan aivan toisenlainen. Lenkkeilijöitä kuitenkin riitti rantakadulla ja suosittelenkin rentoja kävelyjä rantakadulla pelkän rannalla makaamisen sijaan. Oli nimittäin ihan erittäin viihtyisä ja kyllähän siinä olisi itsekin kaivannut rullia tai pyörää alle.

Rannalla oli paljon vapaata aluetta ilman aurinkotuoleja ja varjoja, joten oma rantavarustus juomineen tuli tarpeeseen. Keväälläkin kaupat ja ravintolat rannan tuntumassa olivat kuitenkin auki, joten aivan ilman palveluja emme kuitenkaan jääneet. Uimaan en luonnollisestikaan uskaltautunut, sillä keväinen välimeri oli aivan jäinen. Jalkojen huljuttelu teki kuitenkin hyvää ja ainakin tällaisella pienellä tuntumalla ranta tuntui melko nopeaa syvenevältä.

Päivän kokemuksen perusteella voisin matkustaa milloin tahansa Barcelonaan myös pelkälle rantalomalle, sillä olihan tuo ranta ihan mahtava. Eikä varmaan tarvitse edes erikseen sanoa, että vaihtaisin vaikka samantien tämän pimeyden noihin rantamaisemiin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jenna perjantai, joulukuu 19, 2014 at 13:08

  Oi että, rantalomalle on päästävä!! Onneks alle kuukauden päästä Dubai kutsuu (-:

  • Reply Katja keskiviikko, joulukuu 24, 2014 at 11:17

   Dubai on niin ihanan erinlainen kohde ja erittäin varma auringon ja lämmön suhteen! Kyllä kelpaa odottaa. Minnehän sitä itse pääsisi täältä lumen keskeltä?

 • Reply Pirkko perjantai, joulukuu 19, 2014 at 19:45

  Barcelona on tosiaan aika erityinen kaupunkikohde siten, että siellä pääsee myös rannalle. Vietimme siellä joku vuosi sitten teini-ikäisten kanssa osan juhannusviikosta ja toimi kivasti, me ”vanhukset” kiersimme kulttuuria ja teinit viihtyivät rannalla!

  • Reply Katja keskiviikko, joulukuu 24, 2014 at 11:18

   Joo minäkin tykkäsin erityisesti Barcelonan monipuolisuudesta! Kaikille on jotakin tykkää sitten mistä tahansa. Ja täytyy kyllä myöntää, että teki yksi rantapäivä hyvää kaikkien muiden kävelypäivien välissä.

 • Reply Maarit Johanna torstai, joulukuu 25, 2014 at 20:27

  Siis häh, mie kommentoin tänne jo aikaisemmin mutta ilmeisesti oli jäänyt enteriä painamatta. 😀 Kaikki tuntuu menevän nyt Barcelonaan. Mun hyvä ystävä viettää siellä jouluaankin. Niin epäreilua.:p Mulle biitsi ei ole tärkeintä, mutta ehdottomasti kävisin huljuttelemassa vaikka varpaita jos olisin kylmään aikaan reissussa. Barce on vielä ihan näkemättä…

  • Reply Katja torstai, joulukuu 25, 2014 at 20:37

   En tiiä, mikä näissä on ollut, sillä määkin olen aina pikaisesti yrittänyt jollekin kommentoida ja kommentit ei oo oikee menny läpi. Mutta hei kiva että jaksoit uudelleen! (Mulla on joskus vähän se ongelma, että en vaan saa aikaseksi uudelleen raapustaa :D)

   Joo Barcelona on kyllä nyt niin hitti, mutta en kyllä ihmettele kerta Suomesta on niin hyvät (ja edulliset) lentoyhteydet ja Barcelona on niin monipuolinen paikka.

   Mää kyllä haluasin ihan nyt heti jonnekin rannalle vaikken mikään auringonottaja olekaan. Vaikka tosin eilen näin elämäni ensimmäiset Revontulet jouluaaton kunniaksi ja voi sitä ilon määrää. 😀

  Leave a Reply