Suomen suurin matkablogiyhteisö

4. päivä Pariisissa: Montmarten loistoa

Sen siitä saa kun lähtee syyslomaviikoksi revittämään Pariisin; En ole ehtinyt paluusta lähtien ajatella yhtään mitään kuin opintojuttuja, mutta näin tenttipäivän jälkeisenä iltana on hyvä taas palata maailman kartalle täällä bloginkin puolella. Hengissä siis ollaan ei pelkoa vähän kiirettä vain.

Loma hujahti nopeaa ja netti lopetti toimimisen parin viime päivän aikana ja tämän myötä viimeiset päivät päiväkirjamuotoisena jäikin raapustelematta tänne blogin puolelle. No, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan ja ennen kuin menen kolmannen päivän Versaillesiin hyppään kätevästi sen yli viimeiseen lomapäivään, joka vietettiin katsellen tarkemmin Montmarten aluetta.

Hotellimme (Hotel Clauzel) sijaitsi samaisessa kaupunginosassa aivan Notre Dame de Lorette metropysäkin lähettyvillä, joten kierros oli hyvä aloittaa katselemalla vielä tuttuja ja turvallisia kotikulmia ja sanomalla samalla niille hurmaaville leipomoille heippoja. Aluehan osoittautui ihan älyttömän viihtyisäksi ja tunnelma oli todella paikallinen leipomoineen, kala-, liha, ja vihanneskauppoineen. Näiden väliin mahtui myös paljon vaatekauppoja ja kuppiloita, joiden ulkopöydillä porukka nautti virvokkeita kylmästä säästä huolimatta. Näiden lisäksi loivasti ylöspäin menevät suhteellisen kapeat kadut eivät vain voineet olla tekemättä vaikutusta.

Tutun ja turvallisen jälkeen suuntasimme mutkien kautta kohti pohjoista rautatieasemaa ja siitä lähteviä teitä katselemaan. Oli hauska huomata kuinka palvelut kaduilla olivat rakentuneet. Ensin kävelimme hääliikkeiden ohi toinen toisensa perään. Hääliikkeitä oli kummallakin puolella katua ja yhtään samannäköistä hääpukua ei varmasti tällä ikkunaostoskierroksella tullut vastaan. Sitten häämyymälät alkoivat muuttua tilpehöörikaupoiksi, kunnes saavutimme aseman ja sen vieressä olevan Tati nimisen tavaratalon. Matkaopas mainosti tavarataloa ja sen vaatteita H&Mn tyyliseksi, mutta ainakin oman kokemuksen perusteella laatu ei vastannut ollenkaan minun ajatuksiani. Mitään ei siis tarttunut mukaan, mutta onneksi kyseisellä Rochechouart kadulla oli pari muutakin liikettä ja löysin sentään itselleni tuliaiseksi yhden lämpimän neuleen kylmiä talvipäiviä varten.

Seuraavana kyseinen katu vei meidät uudelleen Montmarten kukkulan huipulle ihailemaan vielä kerran Sacre Coeurin kirkkoa ja kukkulalta aukeavia näkymiä ja eikä aikaakaan kun olimme kirkon takaa menevillä kujilla katselemassa kujia monen muunkin turistin kanssa. Montmartea kutsutaan taiteilijakaupunginosaksi, mutta se fiilis jäi kyllä itsellä vähän pimentoon. Odotin mielikuvissani jotain kapeaa tunnelmakatua, jossa katutaiteilijat soittelevat haitaria ja toiset maalailevat kauniita maalauksia ja myyvät niitä. Todellisuudessa muutama maalari oli ravintoloiden edessä ja muita meikäläisiä yksi jos toinenkin. Eihän siinä tullut kuin kiire pois rauhallisimmille kujille.

Ja niitä kujia löytyikin sitten metsästäessä Montmarten hautausmaata. Ylös ja alas johtavia rauhallisia teitä, joista hyvällä tuurilla näki pitkällekin Pariisia. Sanotaanko että kyllä löytyi Pariisi fiilistä!

Itse hautausmaa löytyi hassusti ison tien alta, mutta tien alle päästyä rauha oli heti aistittavissa. Kierrosta ja hautoihin kurkistelua olisi voinut jatkaa vaikka loputtomiin, mutta valitettavasti tälläkin kertaa aika oli rajallinen. Nyt täytyy vain sanoa, että hautausmaat ja niiden tutkiskelu on yksi syy, miksi haluan joskus palata Pariisiin.

Siihen päättyikin viimeinen päivämme Pariisissa. Kävelimme mutkien kautta takaisin kohti hotellia pitäen ruokatauon, haimme laukkumme hotellin säilöstä ja otimme suunnaksi lentoaseman pysähtyen kuitenkin ennen sitä viimeisille herkkukakuille.

Myös viimeinen Pariisi päivä oli siis enemmän kuin onnistunut ja nyt täällä kaiken harmauden keskellä on kyllä ikävä noihin maisemiin.

Mites muilla, kelpaisko syksyinen Pariisi vai joko siellä ruudun takana odotellaan innolla tulevaa talvea? : )

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Maarit Johanna maanantai, 3 marraskuun, 2014 at 20:59

  Montmartre <3 Me viimeksi asuttiin just Anversin metroaseman kupeessa joten noilla kaduilla on tullut tallailtua ^^

  • Reply Katja tiistai, 4 marraskuun, 2014 at 20:07

   Oli kyllä oikein hyvä paikka hotellille. Mielellään maksaa aina vähän enemmän että pääsee alueelle, jossa on ihanaa haahuilla ja tutkailla. : )

 • Reply Jenni / Globe Called Home torstai, 6 marraskuun, 2014 at 02:27

  Voi vitsi tästä tulee päälle Pariisi-kuume taas! Kaverit juuri ehdottelivat tammikuussa Pariisiin lähtöä, ja taidan sanoa siihen että kyllä.

  • Reply Katja perjantai, 7 marraskuun, 2014 at 14:50

   En minäkään kyllä kieltäytyisi Pariisin uusinnasta! Vaihtaisin tämän pakkasen kyllä heti lämpimiin croissantteihin ja kaakaohon jossain Pariisin ihanassa kahvilassa.

 • Reply mine torstai, 6 marraskuun, 2014 at 19:16

  Sillo minä olin tuolla nii kyllä niitä taiteilijoita riitti!! Oisko johtunu sit säästä ettei ollu nii paljoa nytten? Mut kyllä niitä ainaki sillon kesällä 5v sitten oli 😉

  • Reply Katja perjantai, 7 marraskuun, 2014 at 14:52

   No nyt oli kyllä käynyt taiteilijapula 😀 turisteja kyllä riitti tuolla kujilla sen edestä. Aika erikoista kyllä. Ei sääkään ollut loppujen lopuksi niin kylmä, mutta liekö liian kylmä taiteilijoille sitten? : D

  Leave a Reply