Wroclawin kasvitieteellinen puutarha

Jokaisesta yliopistokaupungista löytyy aina kasvitieteellinen puutarha ja näin myös Wroclawista, jossa tietenkin puistojen ystävän täytyi vierailla sen tullessa matkan varrelle Katedraalisaarella. Katedraalisaaren kierroksesta kirjoitin enemmän täällä klik ja tässä seuraa jatkoa pelkän kasvitieteellisen puutarhan muodossa.

Wroclawin kasvitieteellinen puutarha  Ogród Botaniczny sijaitsee siis kauniilla paikalla jokivarressa Katedraalisaarella ja se on perustettu 1800-luvun alkupuolella. Puisto ei osoittautunut ihan miksi tahansa tavalliseksi puistoksi vaan suureksi tunnelmalliseksi paljon eri kasvilajeja sisällään pitäväksi puuutarhaksi.  Pääsymaksu puutarhaan oli vaivaiset 5 slotyä opiskelijalta (1,2 euroa) ja alueella vierähti nopeaa puolipäivää eikä ajassa ehtinyt edes kiertää koko aluetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saavuimme alueelle Katedraalin takaa menevästä sisäänkäynnistä (en kyllä tiedä onko alueelle muita sisäänkäyntejä) ja aloitimme kierroksen summassa ajatuksena vain fiilistellä näkymiä ja kulkea minne mieli vetää. Ensimmäinen kohokohta oli eteen tullut pieni lampialue täynnä vesikasveja. Siinä kaverin kanssa muisteltiin ja naurettiin yläasteen Biologian tunneille ja kasvin tunnistus kokeille, joista aikanaan vedettiin kymppejä. Nyt tunnistus oli melko heikkoa, mutta hei pääasia, että oli kaunista! : ) Tästä tulikin hyvä motto koko kierrokselle.

Seuraavana eteen tulivat kasvihuoneet, joissa oli esillä jos minkänäköistä kaktusta, palmua ja riippukasvia. Olen ehdoton pallokaktusten ja palmujen ystävä, joten niitä jos mitä olisi mukava tietää myös nimeltä. Ja onhan ne nyt hurmaavan näköisiäkin!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kasvihuoneiden kuuman kostean ilman jälkeen hiki virtasi ja otimme suunnaksemme puiston toisen puoliskon enemmän luonnonkasveineen. Teitä meni siellä sun täällä, mutta me kävelimme suoraan mutkien kautta suurelle lammelle.  Matkan varrella eteen tuli kuitenkin kivoja patsaita ja jopa yksi tonttukin tuli bongattua! Lammen yli meni tunnelmallisia siltoja, sorsat tulivat kerjäämään pullanmurusia ja pienet purot ja vesiputoukset lirisivät tuoden pientä taustaääntä muuten niin hiljaiseen luontoon. Ehdottomasti puutarhan parasta antia. Kyllä kelpasi vaihdella kuulumisia ja istuskella tovi.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lampialueen jälkeen tuli vielä ihailtua lisää luonnonkasveja ja pientä kivipuutarhaa samalla kun suuntanamme oli uudelleen lähtöpiste ja nähtävyyskierroksen jatkaminen Ostrow Tumskin muissa maisemissa.

Jos ja kun lähdet valloittamaan puutarhaa ota meidän vierailustamme opiksi ja varaa omia eväitä ja juotavaa mukaan. Alueelta toki löytyy kahvilaa, mutta hinnat ovat korkeat ja tarjonta ei ole parasta. Alueelta löytyy paljon mielenkiintoisia paikkoja niin kasvin tunnistajalle kuin tällaiselle tavalliselle tietämättömälle tallustelijallekin. Suosittelen rennoista kävelyistä ja rauhasta pitäville!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ogród Botaniczny
ul. Sienkiewicza 23
Avoinna 8-18

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply