Suomen suurin matkablogiyhteisö

Puolan korkein rakennus Sky Tower

Taannoisella Wroclawin reissullani tuli tutustuttua myös moderniin puoleen kaupunkia. Wroclaw tulee toimimaan Euroopan kulttuuripääkaupunkina vuonna 2016 ja tämän myötä kaupungissa tuli hyvin esille sen halu kehittyä ja tuoda itseään enemmän esille. Uusin näistä mahtipontisista hankkeista on Sky Tower, joka valmistui vuonna 2012 ja josta tuli samalla Puolan korkein rakennus 212 metrillään.

Sky Toweria ei voi olla näkemättä vierailullaan kaupungissa, sillä se loistaa sinisenä oksakohtana joka paikkaan ja näin ollen se on helppo saavuttaa lähes mistä tahansa keskustan lähettyviltä kävellen. Kokonaisuudessaan matkaa Rynekiltä keskustan pääaukiolta tulee noin 2 kilometriä. Jos kävely ei kuitenkaan huvita myös ratikat 7 ja 20 vievät perille.

Minä vietin yhden aamupäivän tornin lähettyvillä henkilökohtaisella matkaoppaallani ollessa omia juttujaan hoidettavana ja vierailu kannatti monestakin eri syystä. Sky Tower ei ole pelkkä pilvenpiirtäjä vaan se pitää sisällään paljon toimitilaa, huoneistoja, kauppatilaa, uuden hohtavan keilahallin, sekä erilaisia näyttelyitä alakerrassa. Tällä kertaa näyttelyn aiheena oli ainakin astrologia. Harmittavasti kaikki info oli vain Puolaksi.

Kuitenkin pääsyy, miksi halusin tutustua torniin tarkemmin oli sen näköalapaikka 49. kerroksessa ja, joka on 200 metrillään Puolan korkein näköalapaikka. Lipun osto onnistui helposti aulassa olevasta lippupisteestä opiskelijahintaan 7 slotyllä, (2 euroa) josta sai puolen tunnin vierailuajan valitsemalleen ajalle.

Oma aikani oli keskipäivälle klo 12. Hissi ylös oli nopea, tilava ja vaivaton ja ylhäällä odottivat mukavat näkymät. Aiemmin käyneistä kaupungin kirkon torneista näkyi vain tietty kaunis maisema, mutta tornista näkyi oikeasti aivan koko kaupunki. Harmikseen näkymät eivät kattaneet koko 360 astetta, mutta oli hienoa katsella yläilmoista myös muutakin kuin vain sitä restauroitua keskustaa.

Toinen, mikä jäi vähän harmittamaan oli aikaraja, joka oli 30min. Itse olisin voinut vain jäädä istuskelemaan, kuvailemaan ja nauttimaan näkymästä, sillä olenhan ehdoton korkeiden paikkojen ystävä. Jos olisin tiennyt tämän olisin voinut ostaa kaksi lippua peräkkäin. Hinta ei ollut kova ja toiseksi en oikeasti tiedä mitään parempaa kuin maisemien tiirailu yläilmoista. Joka tapauksessa näkymät ehtii aivan hyvin katsella puolen tunnin aikana, jonka jälkeen koko yläkerros tyhjennetään vartijan toimesta ja uudet ihmiset tuodaan ylös.

Paluumatkalla tsekkasin vielä mahtipontisen Salvador Dali patsaan tornin pääovien edestä ja yritin etsiä tonttuja niitä kuitenkaan löytämättä. Mukava puolen päivän retkikohde, jota voin suositella!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maarit Johanna tiistai, 26 elokuun, 2014 at 23:30

    Just luin Lenan blogista Taipein pilvenpiirtäjistä, tai ainakin katsoin kuvia 😀 Vähän erilaisemmat maisemat Puolassa kuin Taiwanissa. Melko fiksua itseasiassa asettaa aikaraja tuonne ylös, olis ihan mielenkiintoista jos vaikka Eiffel Torniin asetettaisiin samanlainen!

  • Reply Katja keskiviikko, 27 elokuun, 2014 at 08:57

    Joo tuo aikarajahomma takasi ainakin sen, että tuo siirto homma oli hyvin järjestetty. Ensin ihmiset hissillä alas ja sitten kun yläkerta on tyhjä uudet hissillä ylös. 😀 Mä olen täysin tällasten tornitalojen ystävä. Kelpais päästä ihailemaan niitä Taiwanin pilvenpiirtäjienkin maisemia ja kuvailemaan omia jalkoja.

  • Leave a Reply