Suomen suurin matkablogiyhteisö

Monta hyvää syytä matkustaa Wroclawiin

Kotona ollaan ja eilisen matkustuspäivän jälkeen olo on ollut koko päivän uupunut. Matka oli mitä onnistunein ja ystävän kanssa vietetyt turisteilut ja terapiasessiot jäätelön ja kakkujen äärellä teki erittäin hyvää. Puolasta maana ei ollut ennen reissua minkäänlaisia mielikuvia ja tämä reissu sytytti täysin matkustushalun ja mielenkiinnon maata kohtaan. Seuraavana ehkä Krakova, sitten Poznan…? Tässä muutamia syitä, miksi Puolassa ja tässä tapauksessa Wroclawissa kannattaa joskus poiketa ja asioita joihin juuri minä ihastuin.

Tunnelma

Wroclaw on yliopistokaupunki ja tämän myötä ikärakenne kaupungissa on melko nuori. Jossain tapahtuu aina jotakin ja minäkin pääsin todistamaan pääaukiolla paria eri konserttia ja taitavia katutaiteilijoita työntouhussa. Ystäväni mukaan Wroclawin yöelämä on myöskin aivan oma maailmansa, joka kannattaa katsastaa jos yöelämä kiinnostaa.

Katusoittajia rynekillä

image

Vanhakaupunki

Kauniisti restauroitu vanhakeskusta värikkäine taloineen tarjosi parhaimpia fiilistelykävelyjä loman aikana. Kaduilta löytyy kauniita yksityiskohtia ja erityisen paljon Wroclawin omia tonttupatsaita.

image

Uuden ja vanhan kontrasti

Vanhankaupungin vastapainoksi modernina uutuutena kaupunkiin rakennettiin Puolan korkein sinisenä hohtava rakennus Sky Tower, joka näkyy aivan joka puolelle kaupunkia. Uuden hohtoisen tornitalon ja kunnostetun Rynekin lisäksi kaupungista löytyy myös taloja, jotka kaipaisivat kipeästi jonkunlaista väriä pintaan ja sitten taas niitä raikkailla väreillä maalattuja valtavan kokoisia kerrostaloja. Vaihtelu ja monipuolisuus on ehdottomasti se, mistä pidän!

image

image

Lukuisat näköalapaikat

Kaupungista löytyy monen monta paikkaa, joista ihailla kaupunkimaisemaa yläilmoista ja tästä jos mistä minä pidän. On kirkkoa jollain tietyllä näkymällä ja edellä mainittu Sky Tower laaja alaisempaan katseluun. Mikä on parempaa kuin kuvata omia jalkojaan koko kaupunki alapuolella.

image

image

image

Puistot

Suomalaiselle erakkosielulle on vapauttavaa päästä aina hetkeksi pois kaupungin vilinästä kuuntelemaan puiden lehtien havinaa ja kävelemään omissa ajatuksissaan pitkin hiljaisia polkuja. Puistoja löytyi maksullisesta laitetusta Japanilaisesta puutarhasta isoihin keskustan ulkopuolella sijaitseviin puistoihin.

image

Ravintolatarjonta ja hintataso

Syöminen ja juominen on halpaa ja sehän jos mikä kelpaa herkkusuulle. Valikoimaa on myös moneen makuun ja yhtenäkään päivänä ei ollut ongelmaa ruokapaikan etsimisessä saatika ruoan laadussa. Ja se jäätelö…mainittakoon nyt sen verran, että en ole missään syönyt yhtä edullisia, kauniita ja maukkaita jäätelöannoksia.

image

 

Ig travel thursdayn ideana on postata käyttäen Instagrammissa jaettuja kuvia ja tägätä ne #igtravelthursday ja löytää näin uusia seurattavia. Suomessa tempauksen johtajina toimivat upeat naiset Veera, Satu ja Nella! : )
Minut jäätelökuvineen löytää nimellä kaksuli

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Annika perjantai, 22 elokuun, 2014 at 19:47

  Ihania kuvia, näyttää tosi söpöltä paikalta. Mulle tuli heti jotenkin Praha mieleen. En tiedä ootko käynyt siellä, mutta tunnelma näyttää aika samanlaiselta 🙂 Prahasta tykkäsin kovasti, joten Wroclaw saattais olla mun tyyppinen paikka. Jätskiannoksista päätellen ainakin!

 • Reply Katja perjantai, 22 elokuun, 2014 at 20:08

  En oo käynyt Prahassa, mutta voi että oon aina halunnut käydä siellä! 😀 Wroclawhan sijaitsee ihan muutaman tunnin bussimatkan päässä Prahasta, joten liekö sen takia aika samanlainen arkkitehtuuri tai jotakin? En oo kovin perillä näistä historia jutuista vaikka paljon tietoa ehti viikossa tulviakin.
  Tuolla oli kyllä todella hyvät, isot ja edulliset jäätelöannokset. Tuollainen hieno annos maksoi suunnilleen 3 euroa, joten ei vaan voinut vastustaa. 😀

 • Reply Marimente lauantai, 23 elokuun, 2014 at 12:28

  Hienoja kuvia ja kauniita maisemia, joissa silmä lepää! 🙂

  Mulla ei myöskään ole Puolasta sun suurempia mielikuvia, paitsi joskus opiskeluaikoinani haaveilin Zakopanen laskettelureissusta. Ja puolalaiset vaihtarit oli yleisesti ottaen hauskaa seuraa, jotenkin niiden mentaliteetti on lähellä suomalaisia, vähän kuin saksalaisillakin.

  Ja ihan huippuja nuo sun jätskikuvat! 🙂 <3

 • Reply Katja sunnuntai, 24 elokuun, 2014 at 09:13

  Suosittelen Puolaa maana kyllä ehdottomasti matkakohteena. Kaunista, halpaa ja nykyaikaista ja vielä lähelläkin! 😀
  Puolalaiset ihmiset on tosiaan sellasia rentoja. Paljon en heihin tutustunut, mutta heti tuli sellainen melko kotoinen fiilis kuunnellessa kaverin tarinoita, Wroclawista ja paikallisista. Täytyy sanoa, että kyllä ystäväni on hyvän opiskelukaupungin valinnut. 😀

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 24 elokuun, 2014 at 18:34

  Nuo korkealta otetut kuvat missä kaupungin siluetti näkyy kunnolla on kyllä tosi upeita. Muuten en ole mitenkään pelkkien talojen ja rakennusten ystävä. Tulee kyllä niin oma Varsovan reissu mieleen näitä katsellessa, sinulla vain säät oli vähän paremmat kuin meillä helmikuisessa hyisessä sateessa! Puola on kyllä kiinnostava matkailumaa. Meillä olis suunnitelmissa joskus lähteä Baltian kautta autolla. Tai lautalla. Halpaahan siellä on joten miksikä ei! 🙂

  • Reply Katja sunnuntai, 24 elokuun, 2014 at 20:15

   No säät oli kohdillaan ja kohdillaan, vaihteli kyllä päivien mittaan niin paljon, että välillä tuntu kuin ois kotona ollut 😉
   Lämmitä kyllä oli ja kaikkiin nähtävyyskäynteihin sattui ihanan kirkas taivas onneksi.

   Automatka Baltiaan kuulostaa enemmän kuin huipulta idealta! Ei tulis muuten kovin kalliskaan reissu, koska hintataso oli niin mukavan alhainen ainakin syömisen ja majoittumisen suhteen. Toivottavasti saatte joskus haaveen todeksi, sillä tuosta jos mistä ois todella kiva lueskella 😀

 • Reply Veera Bianca tiistai, 26 elokuun, 2014 at 23:10

  Vaikuttaapa mielenkiintoiselta kohteelta! 🙂 Hauskaa lukea juttuja itselleen täysin tuntemattomista kohteista !

  • Reply Katja keskiviikko, 27 elokuun, 2014 at 08:59

   Mäkään en ollut kuullutkaan Wroclaw nimisestä kaupungista ennen kuin ystäväni muutti sinne ja pääsin itsekin tutustumaan kaupunkiin ja se toden totta kannatti!
   Blogit on kyllä paras keksintö nojatuolimatkoille aivan uusiin paikkoihin ja nostattamaan matkakuumetta. 😉

  Leave a Reply