Suomen suurin matkablogiyhteisö

Wroclaw – Ostrów Tumskin maisemia

Tänään on taas tullut nähtyä niin paljon etten edes yritä tunkea tähän postaukseen kaikkea sitä paikkojen ja tiedon määrää, mitä olen taas tänään nähnyt ja kokenut. Joka tapauksessa tänään tutustuimme toiseen Wroclawin merkittävään alueeseen Ostrów Tumskiin eli katedraali saareen, jonka maisemaa siivittävät sillat, värikkäät talot ja korkeat kirkot.

Ensimmäisenä ylitimme Most Piaskowyn punaisena hehkuvan sillan, joka on kaupungin vanhin alunperin rakennettu vuonna 1861. Sillalta matka jatkui jokivartta pitkin katsellen kirkon torneja ja jokimaisemaa seuraavalle rautaiselle sillalle Most Tumskille, joka vei kaupungin vanhimpaan osaan. Most Tumskin silta oli kerrassaan herttainen täynnä rakkauslukkoja. Lukot ja niiden tiirailu tuo tällaiselle yltiöromantikolle aina hyvän mielen.

Sillan kuitenkin ylitettyä edessä oli paljon kauniita vanhoja taloja, sekä yksi lukuisista kirkoista. Tänään täällä on pyhäpäivä, jonka vuoksi suurin osa kaupoista on kiinni ja katedraalissakin oli pyhäpäivän messu menossa. Sen loppumista odotellessa kiersimme katedraalin ympäri ja istahdimme pienelle evästauolle. Messun loputtua pääsimme sisälle katselemaan, mutta se odottama kirkon näköalapaikka oli tietenkin tänään suljettu, joten nämä näkymät jäi vielä näkemättä.

Kirkon jälkeen oli vuorossa kasvitieteellinen puutarha, joka oli yllättävän iso ja vaatii aivan oman postauksena. Puisto oli kuitenkin ehdottomasti käymisen arvoinen siitä näin alkuun kertokoon nämä alla olevat kuvat.

image

Puutarhassa kierrellessä nälkä iski ja kovaa, mutta kiersimme vielä näköalareittiä takaisin kohti Rynekiä ylittäen joen most Pokojun sillalta ja kävellen joen vierustaa Italialaiskorttelille lounaalle. Toiselta puolelta jokea talot näkyivät erittäin kauniisti ja siihen vielä yhdistettynä muutama risteilylaiva ja näkymä oli aivan täydellinen. Kerrassaan ihana tie. Suosittelen!

image

Loppupäivä menikin bongaillen tonttuja ja nauttien jäätelöä. Tällä hetkellä sataa vettä ja toivon sen loppuvan, jotta pääsen vielä illalla kuvailemaan valaistua Rynekiä!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Maarit Johanna lauantai, 16 elokuun, 2014 at 19:53

  Oi miten ihana rakkauden silta! Rovaniemelläkin muuten on Jätkänkynttilälle ripustettu lukkoja, ei tosin ihan yhtä paljon. Puolassa on kyllä mieletön tuo arkkitehtuuri 🙂

  • Reply Katja sunnuntai, 17 elokuun, 2014 at 09:30

   Rakkaudensilloissa on aina jotakin omaa tunnelmaa <3
   Tuo osa kaupungista on todella kaunista. Vanhoja kunnostettuja rakennuksia ja joki kokoajan ympärillä 🙂 Ei ihme, että näkyikin eniten turistiryhmiä 😀

  Leave a Reply