Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vuelingin siivin Barcelonaan

Toukokuun reissu Barcelonaan tuli taitettua minulle aivan uudella tuttavuudella Vuelingilla. Vueling on Espanjan oma halpalentoyhtiö ja sen pääkenttänä toimii Barcelona, jonne se lentääkin ympäri Eurooppaa. Vuelingin periaate on sama kuin monilla muillakin halpalentoyhtiöillä. Itse lennon saa ostettua halvalla, (esim. lokakuulle katsoessa menopaluu lento viikoksi 130eur) mutta kaikista lisäpalveluista tulee maksua ja Vuelingin tapauksessa lisämaksut olivat vielä melko korkeat esim. yksi laukku ruumaan maksaa 13-25eur suuntaansa riippuen lennosta ja lennon pituudesta.

CAM00609

Vuelingilla käsimatkatavaroiden tarkastus meni täysin halpalentoyhtiöiden malliin. Käsimatkatavara punnittiin tiskillä ja katsottiin läpi, jonka jälkeen laukkuun laitettiin tarkastettu tarra ja sen sai viedä koneeseen. Jos laukku ei kuitenkaan täytä mittoja lisämaksua ruumaan laittamisesta tiskillä tulee 35eur suuntaansa. Nämä siis kannattaa ottaa jo kotona huomioon matkaa varatessa.

Itse Vuelingin lentokoneet olivat hyvin ahtaat ja tunnelma oli kuin lomalennolla. Lomalennon tuntua menomatkalla loi entisestään tupaten täysi kone, huono ilma, ahtaat penkit ja juhliva formulakansa. Ruokalistaa ei tullut sen enempää katsottua, mutta hinnat olivat kuin muillakin lentoyhtiöillä ja limukka taisi maksaa 2 euroa. Menomatka menikin omalta osin lueskellen Vuelingin omaa lehteä, jossa oli tuolloin mielenkiintoisia juttuja Barcelonasta.

Paluulennolle sattui uudempi kone, joka oli yleisilmeeltään paljon miellyttävämpi kuin mennessä. Ei kuulunut niitä kaikkia järkyttäviä ääniä, jotka saavat aina pulssin nousemaan ja ilmastointikin pelasi paremmin. Barcelonan päässä oltiin kuitenkin niin kieroja, että kun ihmiset eivät maksa lisämaksua paikoista koneessa niin päättivät he sekoittaa koko koneen niin sekaisin ettei varmastikaan yksikään perhe istunut samalla penkkirivillä. Minä sain paikkani kahden suomalaisen naisen välistä. Matkakumppanini istui toisella puolella penkkiriviä myöskin keskellä. Hänen vieressään istunut espanjalainen mies sanoi vaimonsa istuvan penkkirivin edellä jne. Jotenkin epäasiallista käytöstä lentoyhtiöltä, mutta toisaalta hyvä tapa kerjätä lisää lisämaksajia.

Kumpikin kone oli osaltamme aikataulussa ja lentoajat olivat erittäin kätevät ajatellen jatkolentoja Ouluun. Palveluntaso ja lentomukavuus oli halpalentoyhtiöiden tasoa, mutta miksipäs en matkustaisi toistekin jos liput irtoaa 50eur suuntaansa niin kuin ne toukokuussa irtosivat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Rosita torstai, 24 heinäkuun, 2014 at 09:27

  Vueling on kyllä halpa ainakin, jos lentää Euroopan tai ihan vaan pelkästään Espanjan sisällä. Me maksettiin kerran 40€/henkilö Madrid-Barcelona lennosta! Työkaveri on menossa Nicaraguaan ja totesi, että Vueling on vain pari sataa halvempi kuin KLM, jonka lento on suorempi ja saa ottaa tavaraa ruumaan ja syödä lennolla.

  • Reply Katja torstai, 24 heinäkuun, 2014 at 10:44

   Voi olettepas saaneet sisäisen lennon halvalla! Tosiaan halpalentoyhtiöt ovat mielestäni käteviä pitkän viikonlopun Euroopan matkoilla, kun ei tarvitse muutenkaan raahata tavaraa niin paljoa mukana. Kauemmas matkustaessa sitä kaipaa enemmän palveluja ja matkustusmukavuutta, joten monesti täyden palvelun lentoyhtiöt tulevat silloin paljon edullisimmiksi.

 • Reply Amanda torstai, 24 heinäkuun, 2014 at 09:37

  Nää on kyllä aina vähän tarkkuutta vaativia juttuja, kun löytää superhalvat lennot – lisämaksuja voikin yllättäen tulla aika paljon. Mut jos niistä on selvillä, niin aina yhden parituntisen vaikka vähän huonolla penkkirivillä viettää 🙂

  • Reply Katja torstai, 24 heinäkuun, 2014 at 10:47

   No sanoppas muuta! Ehdottomasti kannattaa aina mittailla se oma käsimatkatavara, jos sillä aikoo pärjäillä. 😀
   Ja koneiden ahtaus ei oikeastaan vaikuta tällaiseen 150 senttiseen paljoa yhtään muuten kuin että onhan se tottakai aina paljon miellyttävämpää matkustaa väljästi. 😉

 • Reply Maarit Johanna torstai, 24 heinäkuun, 2014 at 10:49

  Kuulostaapa hassulta tuo paikkojen sekoittaminen. En ole myöskään aikaisemmin kuullut tuosta matkatavaroiden punnitsemisesta. Norski on ehkä ainoa halpisyhtiö jolla olen lentänyt eikä siellä ole koskaan purnattu käsimatkatavaroiden koosta tai painosta koska niitä ei ole tarkistettu millään tavalla. Esim Mallorcalle lähdettiin sisälle mahtuvilla pikkulaukuilla jonne tungettiin sisälle reput mutta takaisin tullessa tavaraa oli sen verran että sekä laukku että reppu oli täynnä. Kukaan ei sanonut mitään edes lentokoneessa!
  Mutta voisin kokeilla Vuelingia, ainakin melko halvalta kuulostaa.

  • Reply Katja torstai, 24 heinäkuun, 2014 at 10:54

   Norski vain on halpalentoyhtiönä aivan omaa luokkaansa. Ei valita koskaan mistään vaikka olisi kuinka paljon käsimatkatavaraa mukana. 😀
   Mulla on kokemuksia Vuelingin lisäksi Ryan Airista, mutta ne on melko kaukaisia, joten en tiedä yhtään miten he tällä hetkellä hoitavat asiansa.
   Kuitenkin jos haluaa pienellä budjetilla matkustaa niin halpalentoyhtiöt on kyllä paras keksintö! Varsinkin tällähetkellä Barcelonaan pääsee välillä todella edullisestikin kun reitistä taistelee Norwegian ja Vueling Helsingistä ja Tampereelta vielä Ryan Air

   • Reply lena torstai, 24 heinäkuun, 2014 at 10:58

    Ryan tykkää mittailla ja punnita laukkuja, kokemusta on ja silloin ei naurattanut! 😀 Tosin riippuu kentästä, UK:ssa ovat tarkkoja, Italian kentillä sitten ketään ei yleensä kiinnosta. Tai ainakaan ei ole osunut kohdalle siellä kovinkaan tarkat virkailijat..

    • Reply Katja torstai, 24 heinäkuun, 2014 at 11:27

     Heh voi ei ! 😀 Ei naurattais kyllä minuakaan paitsi ehkä nyt kun ajattelisi sitä tilannetta! 😀
     Mä oon kahdesti lentänyt Tampereelta kerran Riikaan ja kerran Kaunasiin ja sillon ei syynätty ollenkaan kummassakaan päässä. Taitaa tosiaan olla aina vähän maa- ja virkailijakohtaisia kuinka tarkkoja ovat.

    • Reply Jenni torstai, 24 heinäkuun, 2014 at 15:27

     Ryanair on muuten muuttanut toimintaansa tässä puolen vuoden sisään. Viime marraskuussa oli ah-niin-säätöä, ja kaiken piti olla yhden matkatavaran sisässä, edes kirjaa ei saanut pitää kädessä. Samalta lentokentältä lähdettäessä oli viime viikonloppuna paljon rennompaa, ja matkatavaroitakin sai olla nyt useampi, kunhan mahtuivat mittoihin. Olen kuullut, että saivat vähän liikaa valituksia, niin löysäsivät…

     • Katja torstai, 24 heinäkuun, 2014 at 18:43

      Noniin 😀 ottavat siis opiksi. Tietääkseni Ryan Airilla on muutenkin ollut käynnissä jotain siistimisprojekteja. Haluavat ilmeisesti päästä siitä huonosta maineestaan pikkuhiljaa eroon.

 • Reply lena torstai, 24 heinäkuun, 2014 at 10:56

  Nää lentoyhtiöjutut on kivoja! Tosiaan mulla ei ole ko firmasta kokemusta, mutta italianolle se on kätevä kun lentää suoraan Heathrowlta Firenzeen. Halpalentoyhtiöt yleensä karttavat Heathrowta (ja Firenzeä 😀 ) joten siitä iso plussa. Totta on sitten varmasti tuo ahtaus jne, mikä on aina epämukavaa.

  Ja tuo hajalleen ihmisten sijoittaminen on aina hölmöä… Itselleni on aika sama millä lennän kunhan lentokenttä on kätevän matkan päässä, mutta toki jos on mahdollisus lentää esim BA:lla kun Vuelingilla niin monesta syystä valitsen ensimmäisen. Mutta ei Vuelingia vastaan mitään ole, tekisi mieli kokeilla!

  No, pari tuntia koneessa, halpa hinta ja edessä häämöttää Barca, Vueling toimisi täydellisesti 😉

  • Reply Katja torstai, 24 heinäkuun, 2014 at 11:34

   Mulla ei ollut ennen tätä edes mielessä että voisivat olla noin kieroja sekoittaessaan paikkoja. 😀 Mutta toisaalta samapa sekin on itselle missä sitä pari tuntia istuu.

   Vuelingin logiikka on ihan selvästi lentää kentiltä kentille minne muut ei niinkään lennä. Barcelonassakin se lensi uuden terminaalin puolelle vaikka kaikki muut halpalentoyhtiöt (Ryan air, Wizz air…) lentää vanhalle puolelle.

 • Reply maelle torstai, 24 heinäkuun, 2014 at 11:15

  Lennettiin Malaga – Barcelona väli nyt heinäkuun alussa Vuelingillä ja kahdelta se kustansi 85€ matkalaukkuineen kaikkineen, joten olin varsin tyytyväinen. Saimme jopa istua vierekkäin siitä lisää maksamatta vaikka koko kone oli täynnä. Olimme kyllä varautuneet taas erillään istumiseen, mutta hyvä näin 🙂 Onneksi matka kesti vain vähän päälle tunnin, sillä tunnelma sitten oli kuin sillit purkissa ja jopa tällaisen 165 senttisen polvet osui edessä olevaan tuoliin… enkä nyt miellä itseäni maailman pisimmäksi. Mutta kaikin puolin lyhyemmille lennoille varsin näppärä lentoyhtiö 🙂

  • Reply Katja torstai, 24 heinäkuun, 2014 at 11:36

   On teilläkin kyllä ollut hinta kohdillaan! En yhtään ihmettele, että kone on ollut täynnä. 😀
   Kyllähän sitä muutaman tunnin istuu missä vain jos kohteena on jokin oma unelmien täyttymys ja hinta alhainen.

 • Reply Veera Bianca torstai, 24 heinäkuun, 2014 at 12:34

  Ei vaikuta hirveen mielyttävältä yhtiöltä, etenkään jos ihan noin tarkkaa pilkku viilaillaan vaikka halpalentoyhtiöstä onkin kyse! 😀

  • Reply Katja torstai, 24 heinäkuun, 2014 at 12:44

   Halpalentoyhtiöt voivat pitää lentohintansa alhaalla juuri kaikkien muiden lisämaksujen takia mikä toisaalta on ihan ymmärrettävää. Jostainhan heidän on rahansa tienattava. 😀

 • Reply Sofia torstai, 24 heinäkuun, 2014 at 13:08

  Itsellenikin Vueling on tuntematon, mukava siis lukea kokemuksia jos tulevaisuudessa tuleekin testattua. Jännä tuo paikkojen sekottaminen!

  • Reply Katja torstai, 24 heinäkuun, 2014 at 18:43

   Paikkojen sekoittaminen oli kyllä minullekin aivan uusi juttu, mutta kieltämättä hyvä myyntikikka niiden paikkavarausten suhteen. 😀

 • Reply Anssi torstai, 24 heinäkuun, 2014 at 16:34

  Itse pidän myös tällaisista lentoyhtiöpostauksista, joten kiitoksia tästä! Lensin toukokuun lopussa Vuelingilla Dakarista Barcelonan kautta Helsinkiin ja minulla on samankaltaisia kokemuksia. Firman koneet olivat ahtaita ja kulahtaneita. Lisäksi Barcelona-Helsinki-välin kone päästeli epäilyttäviä ääniä ja siivessäkin oli mukavasti ruostetta. Ja nyt kun ajattelen tarkemmin, niin kyllä vain molemmilla osuuksilla perheet ja pariskunnat oli hajotettu! Keskikäytävällä oli tavanomaista enemmän liikennettä. 😀

  • Reply Katja torstai, 24 heinäkuun, 2014 at 18:49

   Samanlaisia kokemuksia siis! 😀
   Luulen että Vuelingin koneet ovat Iberian vanhoja, sillä Iberia omistaa tietääkseni edelleenkin puolet lentoyhtiöstä. Tosin tämä meidän paluukoneemme oli melko tuliterä, joten ilmeisesti myös uusivat koneistoa.
   Tuo käytävä trafiikki näkyi muuten meillä lennolla sillä tavalla, että lopulta henkilökunta kyllästyi siihen ja he kuuluttivat turbulenssista ja laittoivat turvavyömerkkivalon päälle jotta kaikki palasivat istumaan omille paikoilleen. Lentosää oli tuolloin niin tasainen kuin voi olla. 😀

 • Reply Heikki Seppälä torstai, 5 heinäkuun, 2018 at 18:35

  Surkea yhtiö

 • Reply Heikki Seppälä torstai, 5 heinäkuun, 2018 at 18:37

  Ala arvoinen yhtiö

  • Reply Katja perjantai, 13 heinäkuun, 2018 at 08:39

   Hei Heikki, olisi mielenkiintoista kuulla lisää kokemuksistasi!En ole itse tämän jälkeen Vuelingilla lentänyt, mutta juuri katsoin nyt kesällä lentoja Baleaareille yhtiöllä. Oli ainoa halpa, joka oli enää jäljellä

 • Reply Joonas Erkkilä maanantai, 16 syyskuun, 2019 at 19:24

  Just tuli varattua lento Bilbao-Malaga kahdelle hintaan 29,98 € pelkillä käsimatkatavaroilla… Kesto puolitoista tuntia… Ei hullumpi hinta 🙂

  • Reply Katja / Historia de Viajes tiistai, 17 syyskuun, 2019 at 16:39

   Ohhoh! No ei ollenkaan huonompi diili! Ja vitsit varmasti tulee ihana reissu. Malaga ja Bilbao vaikka ovatkin samaa maata niin eroavat kyllä huomattavasti toisistaan. Ihanaa reissua!

  Leave a Reply