Suomen suurin matkablogiyhteisö

Cordoban alemyyntejä ja jokikävelyjä

Eilen illalla vaihdoimme kaupunkia ja saavuimme ihanan tunnelmalliseen Cordobaan. En voi sanoin kuvailla kuinka kaunis ja tunnelmallinen paikka on kyseessä. Varsinkin vilkkaan ja melko rähjäisen Sevillan jälkeen.

Tiedättekös, että tänään on ensimmäinen heinäkuuta. Tämä ei ole todellakaan tavallinen päivä täällä Espanjassa vaan alennusmyyntien alku päivä! Pienet liikkeet ovat aloittaneet alensa aiemmin, mutta tänään kaikki ketjut avasivat alensa ja ihmisiä oli juoksemassa kaduilla sen mukaisesti me mukaan lukien.
Unohdimme siis tältä päivää täysin tunnelmalliset juutalaiskorttelit ja suuntasimme kauppojen auettua Cordoban pääkadulle juoksemaan kilpaa ammattilaisten kanssa.

Aamulla kuitenkin suuntasimme ensimmäisenä Cordoban tunnetuimmalle nähtävyydelle Mezquitalle, jonne pääsee ilmaiseksi vain 8:30-9:30. (Muulloin pääsymaksu on 8€) Mezquita on ollut alun perin moskeija ja se näkyi hyvin tyylistä. Kuitenkin kristinuskon saavuttaessa Cordoban moskeija muokattiin katoliseksi kirkoksi. Kirkossa oli siis hyvin säilytetty vanha tyyli ja se oli melkoisen valtava. Tykkäsin todella paljon!

Mutta sitten niihin alennusmyynteihin. Alennuksethan ovat Espanjassa aina aivan omaa luokkaansa ja vaikka välillä tunnetuimmissa ketjumyymälöissä sai käyttää kyynärpäätekniikkaa ja pitämään sovitus- ja kassajonossa kunnolla puoliaan tuli silti tehtyä oikein hyviä (ja halpoja) ostoksia. Huomenna suunnitelmien mukaan ostoskierros jatkuu läheisessä ostoskeskuksessa.

Ostosten ja siestan vieton jälkeen suuntasimme jokirantaan pienille kävelyille ja ihailemaan kaupunkia Romanon sillalta. Kaikki näkymät ovat vain jotain uskomattoman kauniita. Kaupunki sillalta, itse silta, virtaava vesi ja pari vanhaa rakennusta joessa ja ihanan rauhallinen tunnelma.

image

Jokirannassa tuli istuttua auringonlaskuun asti ja maisemat sen kuin paranivat. Niin silta kuin Mezquitakin oli kauniisti valaistu ja paikalla oli paljon muitakin kuvaajia. Voin vain sanoa, että tämä kaupunki on ihan täydellinen.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anna Koskela keskiviikko, heinäkuu 2, 2014 at 08:14

  Aah…Cordoba

  La Mezquitassa on pylväitä on 856 kappaletta! Pylväät on tehty aiemmin paikalla olleen roomalaisen temppelin osista, eli kierrätys on aina ollut päivän sana 😉

  Monessa oppassa sanotaan Kaarle V katuneen Katedraalin rakentamista ja todenneen myöhemmin: “tuhonneensa jotain ainutlaatuista maailmassa”. Itse hitusen epäilen tätä tunnustusta, sillä 1200-luvun maailmassa, ei ollut kuin kaksi totuutta, kirkon ja hallitsijan ja kumpikaan tahoista ei varmastikkaan olisi myöntänyt tehneensä väärää päätöstä.

  Uskottavampi olisi mahdollinen tyytymättömyys yleisesti melko vaatimattomaan kirkkoon ja joissan lähteissä esitetty tokaisu: ”olette tuhonneet jotain sellaista, joka oli ainutkertaista, ja rakentaneet tilalle sellaista jota näkee kaikkialla”.

  Mutta siis. Tällä sateisessa Oulussa muistelen kirjoituksiesi kautta ihanaa Andalusiaa <3

  • Reply Katja keskiviikko, heinäkuu 2, 2014 at 11:21

   Mitä niitä pylväitä on noin monta! En ole vielä yhtään ehtinyt perehtyä tarkemmin historiaan sen enempää mitä kotona tuli pikaisesti selattua oppaita. Täytyy kotona sitten suodatella kaikkea näkemäänsä.

   Toivotaan, että siellä paranisi säät viimeistään sitten kun minä kotiudun. 😀

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, heinäkuu 2, 2014 at 09:15

  Tuo La Mezquita oli jo instagramin kautta niin kaunis. Mulla olis varmaan ahdistanut nuo alennusmyynnit. En ole mikään hirmuinen shoppailufriikki joten olis kuitenkin ollut ihan pakko lähteä ostoksille jos on kerta joku ”kansallinen shoppailupäivä” 😀

  • Reply Katja keskiviikko, heinäkuu 2, 2014 at 11:24

   Täällä alennusmyynneillä on tosiaan ihan eri merkitys kuin jossain Suomessa. Tosin suurin ryysis on kuitenkin vähentynyt, koska pikkukaupat ja H&Mt aloittavat alennuksensa aiemmin eivätkä odota heinäkuun ensimmäiseen.
   Mutta porukkaa riittää suosituimmissa ketjuliikkeissä ja El Corte Ingles tavaratalossa aivan kunnolla. Alennusmyynnit ovat myös täällä asia, joka ylittää uutiskynnyksen ja televisiossa se on uutisissa suuri aihe. 😀

  Leave a Reply