Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päivä Tallinnassa

Kesälomareissu alkoi aikaisella herätyksellä ja aamun ensimmäisellä lennolla Helsinkiin. Sateisessa Helsingissä oltiin mukavasti perillä jo ennen seitsemää. Käytiin ostamassa matkaevästä, jätettiin matkalaukut lentokentälle säilöön ja otettiin lentokenttäbussi keskustaan.

Sään ollessa sen verran surkea päätimme sitten ottaa taksin rautatieasemalta ja ajaa sillä suoraan satamaan. Helsinki-Tallinna väli taittui mukavasti Viking xprssillä kahdessa ja puolessa tunnissa. Olen kyllä erittäin tyytyväinen yhtiön palveluihin ja toimintaan. Ville Viking oli viihdyttämässä lapsia ja kisailuja ja tanssituokioita oli mukava seurailla. Ei ollut yhtään sitä Tallinnan juoppolaiva meininkiä, mikä tuli viimeksi tutuksi toisella yhtiöllä matkustettaessa.

Tallinnaan päästyä sää oli mukavasti selkiintynyt ja suuntasimmekin samantien kävelemään vanhaankaupunkiin. Harhailtiin siellä täällä ja täytyy taas kerran sanoa, että kyllä Tallinnan vanhakaupunki on vain hurmaava ja niin mukavan lähellä. Välillä pysähdyttiin istumaan puiston laidalle ja sitten taas jatkettiin matkaa.

Kujilta löytyi kaikkia ihania yksityiskohtia ja jotenkin vanhakaupunki oli todella hiljainen ihan joitain ryhmiä lukuunottamatta. Melko rauhassa saatiin siis nauttia vanhankaupungin tunnelmasta.

Vanhankaupungin jälkeen suunnattiin ostoksille ja selvisi, että taas kerran täällä on jokin pyhäpäivä ja vain ostoskeskukset ovat auki. Viime kerralla oli sama juttu, mutta se olikin juhannusaatto. Tätä meidän tuuria siis… No tämä selitti myös sen, miksi vanhassakaupungissa sai kävellä niin rauhassa ja mikään ei oikein ollut auki.

Jokatapauksessa ostoksia tuli tehtyä New Yorkerissa, jossa viimevierailusta on mennyt tuhottoman pitkä aika ja kyseistä kauppaa ei ole Espanjan kohteissa, joten kannatti siis käydä. 😀 Ostosten ohella herkuteltiin jugurttijäätelöllä ja käytiin suklaaostoksilla ja siinäpäs se viisi tuntia sitten menikin. 😀

Nyt odottelen Helsinki-Vantaalla lennon lähtöä Malagaan, josta jatkamme junalla Cadiziin. Toivottavasti perillä odottaa ihana lämpö! : )

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Marimente keskiviikko, kesäkuu 25, 2014 at 11:11

  Tallinnan vanhakaupunki näyttää niin tunnelmalliselta kapeine mukulakivikatuineen. Ja kiva vinkki tuo Viking xprs, just tein yks päivä vähän laivavertailua millä kannattas mennä jos haluaa ihan maihin eikä kiertävälle risteilylle. Ja New Yorkerissa pitäis päästä käymään myös pian, viimeksi kävin Hyvinkään liikkeessä ja mukaan yllättäinkin tarttui yhtä sun toista vaikka oli vaan yksi ainut toppi alunperin hakusessa! 😉 Ihanaa Espanjan reissua teille, nauttikaa lämmöstä ja auringosta!

  • Reply Katja keskiviikko, kesäkuu 25, 2014 at 21:08

   Joo suosittelen kyllä katsomaan kaikkia äkkilähtötarjouksia. Tuo Viking xprs tosiaan maksoi yhdeltä hengeltä menopaluuna 18€ ja maissaoloaikaa oli noin 5 tuntia.

   Täältä Oulusta puuttuu aivan kaikki kaupat, joten ulkomaanreissuilla sitä tuleekin tehtyä oikeastaan kaikki ostokset vaatteisiin liittyen. Mukavaa vaihtelua kun uusia ketjuja tulee aina vastaan. : )

 • Reply lena keskiviikko, kesäkuu 25, 2014 at 17:11

  Ihanae Espanjan reissua! Vanhakaupunki on todella kiva, ja nyt tutustuimme viime reissullamme kaupungin toisiin alueisiin hiemna siinä ulkopuolella, I like! 🙂
  Samalla tavalla tultiin Helsinkiin, ennen klo 7am oltiin Helsingissä ja sitten siinä oli hieman aikaa tapettavana. No, onnistuu sekin!

  • Reply Katja keskiviikko, kesäkuu 25, 2014 at 21:09

   Onnistuu tosiaan ja yllättävän paljon aikaa sitä loppujen lopuksi menee sellaisiin siirtymisiin ym.
   Tallinnassa pitäisi joskus kyllä olla ihan yötäkin, että ehtisi oikeasti joskus nähdä muutakin hieman kauempaa vanhastakaupungista. Erityisesti haluan kyllä joskus käydä siellä vankilassa!

  Leave a Reply