Suomen suurin matkablogiyhteisö

#Suomiretki: Ounasvaaraa valloittamassa

Rovaniemi on ottanut minut aurinkoisena ja lämpimänä avosylin vastaan. Oma vaatetukseni ei vain ole ihan ollut kohdillaan, sillä jotenkin ajattelin että eihän täällä Lapissa nyt voi mitään hellettä olla… No olin väärässä ja näillä mennään mitä on mukana.

image

Pää Pilvissä blogin Maarit toimi eilen loisto oppaanani, joten mitä parempaa olisin voinut odottakaan kuin ohjattua kaupunkikierrosta kokeen jälkeen!

image

Tänään olen kuitenkin viettänyt aivan täydellistä vapaapäivää. Jo aamulla aloittaessani päivän seikkailut klo 9 lämpömittari näytti yli 20 astetta. Kävin kunnon turistina kyselemässä pyörävuokrien hintoja ja kun päivävuokra olisi ollut 20€ päätin kuitenkin tavoittaa Ounasvaaran jalan.

image

Keskustan pääkadulta Ounasvaaran huipulle sky hotellille kilometrejä kertyi reilut 5, joista noin 2-3km oli nousua. Tyttö pitkähihaisessa tummassa tunikassaan ja legginsseissä punaiset söpöt vanssit jalassa päätti lähteä oikomaan metsän läpi hiihtolatuja pitkin kohti huippua, mutta sanomattakin selväähän se oli että ei siitä loppujen lopuksi tullut yhtään mitään, kun opasteet loppuivat kesken ja lopulta seisoin jossain korkealla pienellä aukiolla keskellä metsää johon polku loppui. Ainakin kiven päälle oli mukava istua hengähtämään ja katselemaan ympärillä olevaa luontoa.

image

Uudella yrityksillä menin siis ihan suosiolla asfalttitietä ja todellakin lopulta saavutin Sky Hotel Ounasvaaran! Näkymät huipulta olivat kävelyn arvoiset ja saivat väkisinkin suupielet ylöspäin. Istuin hetken nurmikolla, tuijotin alas ja toivoin että olisin ottanut eväitä mukaan, jonka jälkeen katselin hieman lähimaastoa haaveillen näköalatornista, joka oli kuitenkin aivan liian kaukana saavutettavaksi nälkäiselle tytölle.

image image image

Paluumatka meni melko nopsaa alamäkeä kävellessä ja puolen päivän jälkeen olinkin jo takaisin keskustassa 16 000 askelta ja yhtä rakkoa rikkaampana. Kyllä ruoka vain maistui hyvältä ja nyt pieni lepo on enemmän kuin tarpeen!

Huomenna ohjelmassa on toisen ja viimeisen kokeen tekemistä täällä Rovaniemellä, jonka jälkeen suuntaankin iltajunalla takaisin kohti koti Oulua.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, kesäkuu 4, 2014 at 15:47

  Minua ei olis saanu tuonne kyllä kävelemällä 😀 Oot sie kans hurja ku noin vain lähdit ilman pyörää! No, menee retkeilystä ^^

 • Reply Katja keskiviikko, kesäkuu 4, 2014 at 18:18

  Nämä on sulle niin tuttuja maisemia. Turistina sitä on pakko ylittää meret ja ryömiä vuorien läpi jos haluaa johonkin ehdottomasti päästä 😀 erityisesti jos omistaa tällaisen luonteen että kun on päätetty niin sinnehän mennään ! : )

 • Reply Saara keskiviikko, kesäkuu 4, 2014 at 23:03

  Miten meni pääsykokeet? Matkailun pääsykoe tuntui aika helpolta, mut saas nähä, yks lasku meni mulla ainaki väärin…

  • Reply Katja maanantai, kesäkuu 9, 2014 at 12:18

   Tuntui ainakin melko helpolle, mutta saa nähdä. 😀
   Pidetään meidän kummankin puolesta peukkuja!!! (Y)

  Leave a Reply