Suomen suurin matkablogiyhteisö

Amman beach klub ja Kuollut meri

Jordanian matkalla retki Kuolleelle merelle osoittautui yhdeksi koko loman kohokohdista. Tarkemmin ottaen suuntanamme oli Amman Beach Club, joka sijaitsee Kuolleenmeren pohjoisessa päässä ja on rajattu yksityinen rantaklubi. Matka Aqabasta Kuolleelle merelle kestää reilun 3 tuntia, mutta on kaiken sen istumisen arvoinen.

IMG_5106

Kuolleestamerestä mielenkiintoisen tekee veden erityisen kova suolapitoisuus, sekä kaikki mineraalit, mistä vesi koostuu. Kuolleenmeren nimi tuleekin sen ainutlaatuisesta koostumuksesta. Vedestä ei ole löydetty mitään elävää aivan jotain yhtä pientä bakteerilajia lukuunottamatta. Samanlaista seosta ei ole myöskään onnistuttu tekemään laboratoriossa, minkä vuoksi teollisuus on vallannut melkoisesti ainakin Jordanian puoleista rantaa. Kaiken tämän myötä Kuolleenmeren tila on tällä hetkellä melko huolestuttava, sillä veden pinta laskee koko ajan. Ei myöskään tiedetä seurauksista, mitä tapahtuu jos tilalle pumpataan vettä Punaisesta merestä niin kuin on suunniteltu.

Kuollutmeri

IMG_5107

Pääsymaksu Amman Beach Klubille on melko hintava 20 dinaaria, (20 euroa) mutta on ymmärtääkseni yksi ainoista matkailijoille tehdyistä yksityisista klubeista Jordanian puolella lukuunottamatta tietenkin Kuolleenmeren hotelleja ja sairaaloita, joilla on omat rantansa. Kokonaisuudessaan itse rantaklubi ei ollut kovinkaan hääppöinen. Pukuhuoneet olivat melko alkeellisia. Naisten pukuhuoneessa oli 3 koppia vaatteiden vaihtoa varten, sekä yksi suihkuhuone, jonka hanoista tuli vain jääkylmää vettä, mikä oli tietenkin parempi kuin että vettä ei olisi tullut ollenkaan niin kuin käsiä pestessä vessassa totesin.

IMG_2015

Muuten alue oli melko samanlainen kuin aiemmin kirjoittamani Berenice Beach Klub Punaisella merellä. Alueella oli muutama uima-allas varjoineen, Kuolleenmeren tuotteita myyvä kauppa, sekä iso buffetravintola, joka syötti hyvin ja nopeasti isot ryhmät.

IMG_2020

 

Ja onhan klubilla tietenkin se oma rantakin, missä pääsee hyvin pulahtamaan Kuolleeseen mereen. Rannalla oli paljon muovituoleja, joihin pystyi jättämään omat tavaransa omalla vastuulla ja myös istuskelemaan uinnin ohessa. Ranta koostui suolakiteestä ja uimakengät olisivat tullut tarpeeseen kovan suolapohjan vuoksi. Vesi oli erittäin lämmintä ja siinä kelpasi kellua. Suolaisen veden luulisi tekevän ihosta kuivan tuntoisen, mutta päin vastoin vedestä noustessa iho oli todella öljyisen tuntoinen.

IMG_5116

IMG_5151

Suolakiteitä rannalla

Uimisen ja itsensä hoidon kohokohta on kuitenkin mutapisteestä naamion ostaminen 3 dinaarilla, jolla saa hoitavan Kuolleenmeren mutanaamion koko kehoon. Kun naamio on levitetty täytyy sen antaa kuivaa auringossa, jonka jälkeen kasvot tulee ensimmäisenä käydä puhdistamassa rantasuihkun alla. (Jonka vesi on myös jääkylmää) Tämän jälkeen voikin mennä kellumaan Kuolleeseen mereen ja antaa veden hoitaa ja pestä loppunaamio pois, jolloin ihosta pitäisi tulla kuin uudesti syntynyt. 😉

mutanaamio

Täytyy myöntää, että mutahoito Kuolleessa meressä oli miellyttävä kokemus ja haluan ehdottomasti vielä joskus uudemmankin kerran hemmottelemaan itseäni merelle. Mutta muta jätti melko likaisen ja haisevan olon paluumatkalle (huonojen suihkujen vuoksi) ja väri pinttyi melkoisesti bikineihin, joka ei ole näin kotonakaan super pesuissa lähtenyt pois. Ensi kerralla kun suuntaan Kuolleelle merelle on jalassani uimatossut ja päälläni uima-asu, jonka voi vaikka samantien uinnin jälkeen laittaa kierrätykseen. : )

Aqabasta Amman beach klubille pääsee helposti joko taksilla sopien hinnan ja retkipäivän etukäteen tai ostamalla valmisretken Apollomatkoilta 105 USD hintaan. 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Maarit Johanna maanantai, huhtikuu 14, 2014 at 14:24

  Whuaa! Tahtoo kokeilla tuota naamiota 😀 kaikki erikoiset uimapaikat, kyllä!

  • Reply Katja maanantai, huhtikuu 14, 2014 at 21:46

   Kuollutmeri on kyllä kokemuksena ihan suositeltava! 😀 se on jännä tunne kun vedessä ei kerta kaikkiaan voi kuin kellua. 😀

 • Reply satuvw torstai, huhtikuu 17, 2014 at 15:20

  Kuollutmeri on kyllä aina kiehtonut, mutta en tiennytkään sen ympäristöongelmista… Tuollainen mutanaamio tekisi myös hyvää, ah! 🙂

  • Reply Katja perjantai, huhtikuu 18, 2014 at 17:42

   Kuollutmeri meri kiehtoi ja kiehtoo edelleen minuakin ja oli ihan ehdoton paikka käydä kun Jordaniaan matkustimme. 😀
   En minäkään ennen vierailua tiennyt oikeastaan mitään koko järvestä. Niin sitä vain matkalla oppii aina uutta. 😀

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, huhtikuu 17, 2014 at 20:10

  Voi mä haluaisin tuollaisen mutanaamion! Me tehtiin näitä ihan kotoisasti järvimudalla joskus teininä. Mun kaveri sukelsi sitä järven pohjasta ja sitten kuivateltiin kalliolla 🙂

  • Reply Katja perjantai, huhtikuu 18, 2014 at 17:43

   Ihana 😀 Tunne on varmasti ollut aivan sama ja järvihän se on Kuollutmerikin 😉

 • Reply maisasofia lauantai, huhtikuu 19, 2014 at 09:53

  Upeat rantamaisemat, niin kauniin värinen vesi! Tää oli kiinnostava juttu, oonkin aina miettinyt että miltä suolavesi saa ihon tuntumaan uiskentelun (tai lillumisen) jälkeen 🙂

 • Reply Marimente maanantai, huhtikuu 21, 2014 at 12:08

  No niin, Kuollut meri meni just mulla matkakohteiden bucket listalle tämän postauksen lukemisen jälkeen! On jotenkin niin absurdi ajatus, että siinä voi noin vain kellua ja tietenkin kohteen tekee vielä houkuttavammaksi se, että meren pinta laskee – näin ollen herääkin kysymys, voiko Kuollut meri säilyä tuollaisenaan kovin pitkään?

  • Reply Katja keskiviikko, huhtikuu 23, 2014 at 08:49

   Näinpä! Se on oikeasti todella outoa kun meressä ei voi muuta kuin kellua 😀
   Tuo oli hyvä kysymys, on harmi että teollisuus menee tuollaisen uskomatton luonnon järven edelle. Toivottavasti Kuollutta merta saataisiin suojeltua, jotta kellumiskokemuksista saisivat nauttia myös kaikki tulevat sukupolvet. : )

 • Reply Anne torstai, huhtikuu 24, 2014 at 16:31

  Munkin mielestä toi 20 dinaarin pääsymaksu tuonne klubille oli aika törkeä. Varsinkin kun ne fasiliteetit siellä oli niin aneemisia! 🙁

  Me ei koklattu tota mutakylpyä, mutta ehkä hyvä niin, koska en olisi varmaan saanut kaikkea hinkutettua pois niiden rantaklubin kämästen suihkujen takia, joista tuli niin jääkylmää vettä etten pystynyt käydä kuin noin puolen sekunnin mittaisessa suihkussa 😀

  • Reply Katja perjantai, huhtikuu 25, 2014 at 13:50

   Joo rantaklubina oli kyllä melko huonot puitteet. Ei mekään saatu nuita mutia tosiaan kunnolla pestyä, jonka takia olikin paluu matkan niin haiseva ja likainen olo. 😀 muuten tuo mutahoito oli kyllä kokemuksena kiva. : )

  Leave a Reply