Suomen suurin matkablogiyhteisö

Muutamia ennakkokäsityksiä Aqabasta

Jordaniasta on nyt kunnolla kotiuduttu ja ajattelin aloittaa postaukseni heti mennen suoraan asiaan ja ihmisten ennakkokäsityksiin maasta. Myönnän, että itsekin kun matkaa varailimme mietin hiukan, että mihin sitä ollaan menossa, mutta ei kai valmismatkoja tehtäisi mihinkään, missä olisi järkyttävän karmeaa. Tässä muutama ennakkokäsitys, mitä keskustelupalstoja lukiessa tuli vastaan ja mihin kommentteihin itse törmäsin kertoessani, minne seuraava matka suuntautuu.

IMG_4942

1. ”Maahan on hirvittävän sotainen ei sinne kannata matkustaa.”

Väärin
Kohde oli juuri niin rauhallinen kuin kaikki muutkin lomakohteet, missä on tullut käytyä. Se, että Jordanialla on mielenkiintoiset naapurimaat (Saudi Arabia, Irak, Syyria, Israel ja Punaisen meren toisella puolella Egypti) ei tarkoita sitä, että itse maassa olisi turvatonta. Kertaakaan en loman aikana tuntenut oloani turvattomaksi. Tottakai naapurimaiden tilanne vaikuttaa myös Jordaniaan, mikä näkyi kaikissa turvatoimissa joka paikassa, mutta siitä tulossa tarkempaa juttua myöhemmin.

IMG_4940

Eilat näkyi hienosti yleiseltä rannalta. Aivan vasemmassa reunassa Eilatin loppuessa sijaitsee Israelin ja Egyptin raja

2. ”Kauppamiehet ovat ahdistavia ja päällekäyviä, mitään ei saa katsoa rauhassa”

Väärin
Jordanialaiset olivat niin ystävällistä kansaa ja tähän ystävällisyyteenkin tulen varmasti palaamaan vielä monia kertoja. En yleensä ole Basaarikatujen ystävä juuri agressiivisten myyjien takia. Täällä heitä ei tavannut oikeastaan ollenkaan. Kaduilla sai kävellä aivan rauhassa. Tottakai huutoja ”Hello” ”Welcome ladies” kuului joka suunnalta ja katseita sai joka puolelta, mutta kukaan ei tuputtanut mitään, saatika tullut kaupittelemaan mitään. Liikkeisiin sisään mennessäkin myyjä vain seurasi kokoajan joka paikkaan perässä, mutta ei sanonut mitään ellet itse kysynyt apua.

IMG_4964

3. ”Eihän siellä voi edes nauttia auringosta saatika mennä uimaan pukeutumissääntöjen takia”

Niin no miten sen nyt sitten ottaa. Näimme muutamia turisteja kaduilla kävelemässä topit päällä ja shortsit jalassa ja ei siinäkään mitään väärää ole, voi vain saada paljon erilaisia katseita ihmisiltä. Aqaba kuitenkin on Jordanian turistikeskittymä ja melko suvaitsevainen kaupunki. Meille pukeutuminen ei tuottanut ongelmaa, sitä kuitenkin itse haluaa kunnioittaa toisten maassa heidän tapojaan ja näin tuntee myös oman olonsa mukavammaksi.
Kaikissa hienoimmissa hotelleissa oli omat rantansa, joissa saa kyllä ottaa bikineissään aurinkoa. Muista ns. kaupunkihotelleista oli ilmainen kuljetus jollekin yksityisrannalle, jonne pääsi pääsymaksua vastaan ja, jossa sai viettää rantaelämää aivan kuin muissakin rantakohteissa.

IMG_5087

IMG_5077

4. Aqabassa ei saa alkoholituotteita

  Väärin
Minä todellakin luulin näin, sillä eihän se Dubaissakaan ole sallittua. Mutta niin kuin mainitsinkin Aqaba oli hyvin länsimaalaistunut ja jopa meidän hotellinkin ikkunasta näkyi viinakauppa.
Toisaalta eipä Jordania ehkä kuulu aivan niihin kohteisiin joihin kannattaa halvan kaljan perässä matkustaa. Paikallisten suosimat juomat, kuten Lemon Mint ovat sen sijaan niitä, joihin kannattaa lomalla keskittyä.

IMG_5099

Ja onhan näitä. Itse täytyy kyllä sanoa, että Aqaba ja koko Jordania oli uskomaton kulttuurikokemus ja todellakin tutustumisen arvoinen paikka! Joka päivä näki ja koki jotain uutta ja viikoksi riitti kyllä joka päivälle tekemistä. En malta odottaa, että pääsen avaamaan kunnolla maan saloja, jakamaan kuvia ja antamaan matkavinkkejä!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply