Suomen suurin matkablogiyhteisö

La Gomera

Kun oma Teneriffan reissu on enää viikon päässä ajattelin tänään torstain kunniaksi muistella kolmen vuoden takaista reissua ja sieltä päiväretkeä toiseksi pienimmälle Kanariansaarelle La Gomeralle. La Gomera on aivan toisenlainen maailma kuin Teneriffa. Rannat eivät hivele silmiä, mutta sen sijaan luonto on häkellyttävän kaunista. Kannattaakin ottaa alle auto ja suunnata vuorille kohti sisämaata Garajonayn luonnonpuistoa. Matkalla kohti puistoa upeat vuoret ja rotkot halkoivat maisemaa ja korkeanpaikankammoista olisi saattanut hieman pelottaa serpentiini teillä.

IMG_2404

Garajonayn luonnonpuisto kuuluukin UNESCON maailmanperintökohteisiin. Se on aivan oma maailmansa ja kattaa mm. nykypäivälle harvinaisen laakeripuu viidakon. Luonnonpuistossa kävellessä tuntuu kuin olisi saapunut johonkin satumaahan. Kävellessäni satuin näkemään myös isoimman hämähäkinseitin ikinä! Kannattaa kuitenkin pukeutua lämpimästi, metsässä on nimittäin melko viileää.  Alueella saaren keskellä sijaitsee myös metsän lisäksi iso tasainen kraatterialue, jolla ei kasva mitään.

Garajonay

Saaren pääkaupunkiin San Sebastíaniin kannattaa myös tutustua. Pääkaupunki ei ole suuri, mutta sitäkin tunnelmallisempi. Menoa ja vilskettä ei löydä täältäkään vaan sama rauhallinen tunnelma jatkuu. Paikalliset lapset pelasivat nurmella jalkapalloa eikä turisteja näkynyt missään. Täydellistä!

San Sebastian

Jos tuntuu, että Teneriffa on jo nähty ja koettu ja haluaa nähdä jotain uutta mielestäni La Gomera on siihen hyvä vaihtoehto. Pakkaa mukaasi hyvät kävelykengät, lämmintä vaatetta, sekä rento mieli ja varaudu ällistymään luonnonmaisemista ja rauhasta.  Lauttamatka saarelle kestää vain noin tunnin, joten matkustuksen takia saarta ei ainakaan kannata jättää kokematta.

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Teea torstai, tammikuu 16, 2014 at 00:18

  Upea kuva tuo ensimmäinen! Mikäli tuohon suuntaan jossain vaiheessa eksyn, niin luonnonpuisto olisi kiva kokea. Varmasti käymisen arvoinen kohde! Espanjassa on muutenkin upeaa luontoa ja turhan vähän on tultu sitä katseltua.

  • Reply Katja torstai, tammikuu 16, 2014 at 07:09

   Espanjassa todella on upeaa luontoa! Koko automatkan ajan maisemat olivat todellaan La Gomeralla tuon ensimmäisen kuvan veroisia. 🙂
   Kelpaisi vaellella pitempäänkin nuissa maisemissa!

 • Reply Anna Koskela torstai, tammikuu 16, 2014 at 04:46

  🙂 Minäkin lähden Tenereffalle viikon kuluttua torstaina pakkasta pakoon. Norwegian sullakin….?
  Meillä on auto ja ollaan kaksi päivää La Gomeralla. Mitään varsinaisia suunnitelmia ei olle tehty. mennään sinne minne nokka näyttää.

  En ole aikaisemmin käynyt Teneriffalla. Gran Canarialla ja Lanzarotella kylläkin. Mielenkiintoista huomata miten saaret poikkeavat toisistaan.

  • Reply Katja torstai, tammikuu 16, 2014 at 07:13

   Mahtavaa! Kanariansaaret ovat kyllä yllättävän erilaisia kaikkia vaikka samaa saariryhmää ovatkin. La Gomeran juttu on ehdottomasti se luonto ja rauha. Norwegianin siivillä tosiaan mennään täytyyhän nuita suoria (ja halpoja) lentoja aina kannattaa etteivät vain lopeta vaa päinvastoin avaisivat uusia hyviä reittejä 😉
   Lentokentällä nähdään! 🙂

 • Reply Tiina, Kinttupolulla torstai, tammikuu 16, 2014 at 14:48

  Kanariansaaret kyllä yllättää positiivisesti kun lähtee tutkimaan vuoristoa. Mä olen kolunnut Teneriffaa, Gran Canariaa sekä La Palmaa ja kaikki ovat osoittautuneet patikoijan paratiisiksi 🙂 Joskus täytyy käydä Gomerallakin!Tällä hetkellä asustelen Andalusiassa ja tutkin ympäröivää luontoa, joka on osoittautunut aivan mielettömäksi. Hauskaa Teneriffan reissua!

  • Reply Katja torstai, tammikuu 16, 2014 at 16:52

   Se on ihan totta, että jokaisella Kanariansaarella on oma upea luontonsa. Eikä tarvitse kauas turistikeskittymästä lähteä, kun pääsee jo omaan rauhaansa. La Palma on kiehtonut aina, sinne olisi minunkin päästävä ihailemaan maisemia! 🙂

 • Reply Maarit/Pää pilvissä torstai, tammikuu 16, 2014 at 18:31

  Ompa hauskan oloinen saari! Mie tykkään hirveästi ”keräillä” noita unesco-kohteitakin, ihan mielettömiä paikkoja tullut löydettyä matkoilta, ja joskus ihan vahingossa!

  • Reply Katja torstai, tammikuu 16, 2014 at 18:41

   Tuonne uutta unescon kohdetta sitten metsästämään tulevalla Teneriffan reissulla 😉
   Oli kyllä aivan käymisen arvoinen saari 🙂

 • Reply Veera Bianca sunnuntai, tammikuu 19, 2014 at 10:31

  Wow mitä maisemia! Teneriffalta löytyy varmasti todella kaunista luontoa 🙂

 • Leave a Reply