Antiikin Rooman taikaa – Colosseum ja Palatinus

Eilisen yli tunnin jonottamisen jälkeen päätimme tänään olla vieläkin aikaisempia ja niinpä suuntasimme Colosseumille jo heti 8:30 kun se aukesi. Se kannatti, sillä pääsimme ilman minkäänlaisia jonoja sisälle ja sisälläkin oli vielä suhteellisen väljää.

Jos Colosseum ei näyttänyt ulkoapäin niin upealle kuin kuvissa täytti se sisältä kaikki odotukset. Colosseumiin pääsi tutustumaan kahdesta eri kerroksesta ja välillä ihan hirvitti, kun ajatteli sen historiaa.
Ostimme yhteislipun Colosseumille, Palatinuskukkulalle ja Forum Romanumille ja tämä maksoi 12€ per. henkilö.

image

image

image

Colosseumilta suuntasimmekin sitten kohti Palatinusta ja Forum Romanumia. Alue on aiva valtava mahtavine raunioineen. Aloitimme kierroksemme Palatinukselta. Näimme Stadionin, Livian talon ja paljon muita raunoita.  Ihailimme myös maisemia kukkulalta Vatikaanille päin.

image

image

image

Viimeisenä kiersimme Forum Romanumille ja siinä vaiheessa voimat alkoivat jo olla vähissä. Koko alueella ei ole kauppoja tai kahviloita, joista saisi ostettua vettä ja kun lämpötila kohoaa sinne 30 pelkkä yksi 0,5l vesipullo käy hyvin niukaksi. Jokatapauksessa kiersimme sinnitellen Forum Romanumin nähden kaikki tärkeimmät nähtävyydet, kuten Septimus Severuksen riemukaaren.

image

image

Kokonaisudessaan Colosseumilla ja Palatinuksella aikaa kului noin 4 tuntia ja olimme siis hieman puolen päivän jälkeen valmiita jatkamaan matkaa. Kiersimme kukkulan ympäri nähden toinen toistaan hienompia rakennuksia. Kävimme kuvaamassa Ponte Palatinon silalla ja kävelimme Sirkus Maximusta pitkin takaisin kohti Colosseumia.

image

image

image

Tässä vaiheessa nälkä oli jo kova, mutta kävelimme kuitenkin kärsivällisesti kauemmas nähtävyysalueelta. Aivan turhaa. Tulimme siltikin ”huijatuiksi”. Tavallisen näköinen pitseria baari otti fanta lemoneistamme 7 eur per limukka! Pitsa oli kyllä hyvää ja tilasimme ne listalta, mutta hinta muodostuikin juuri juotavien perusteella. Kokonaisuudessaan 2 pitsaa ja limukkaa teki 35€.
Bar Amore – Via Cavour 252 Roma
ÄLÄ MENE JOS ET HALUA MAKSAA YLIHINTAA RUUISTASI!!!

Nyt illalla pienen tauon jälkeen tarkoituksemme on suunnata ihailemaan espanjalaisia portaita ja nauttimaan gelatoa fontana ni trevillä iltavalaistuksessa.
Huomenna suuntaamme samoille seuduille päivänvalolla katsastamaan keskustan nähtävyyksiä.
Siihen asti näkemiin!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply kaukokaipuu sunnuntai, syyskuu 22, 2013 at 18:46

  Ohhoh, melkoiset hinnat limuilla.. Pikkusisko joutui pulittamaan Firenzessä jäätelöstään 14e, huh.

  Mutta hei, kiva nähdä kuvia Colosseumin sisältä, kun itse olen sen nähnyt vain ulkoapäin! 🙂

 • Reply Katja sunnuntai, syyskuu 22, 2013 at 21:38

  Jep tuli hieman juomille hintaa, mutta tätähän se joskus turistien valloittamissa paikoissa meinaa olla. Colosseum oli kyllä kiva nähdä sisältäkin 🙂 sinne sitren ensi kerralla sisälle kun kaupunkiin eksyt 😉

 • Reply Veera Bianca maanantai, syyskuu 23, 2013 at 22:26

  Ihania kuvia Roomasta, itse en tuossa suunnassa Italiaa olekaan ollut vieläkään! …Mun blogi on muuten vihdoin taas kunnolla toiminnassa täällä Rantapallossa taas 🙂

  • Reply Katja tiistai, syyskuu 24, 2013 at 19:26

   Rooma on kyllä nähtävä ainakin kerran! Meillä alkaa loma olla ohi.
   Ja hyvä juttu, pitääpä taas päivittää bloglovinissa seurauslistalle kunhan kotiin pääsee! 🙂

 • Reply Anne | Metallia Matkassa maanantai, lokakuu 20, 2014 at 11:51

  Hei ostitteko tuon lipun etukäteen netistä vai vasta paikan päällä? Olen kuullut, että Colosseumilla on ihan hirveät jonot ja lippu kannattaisi ostaa etukäteen netistä, mutta kuitenkin se netistä ostettu lippukin pitää sitten vielä noutaa/käydä vaihtamassa Colosseumilla.. Että mikä järki siinä nyt sit taas on, en tiedä onko siellä erillinen tiski etukäteislipuille vai miten. Ei tosiaan huvittaisi jonotella tuntikaupalla lippujen perässä 🙂

  • Reply Katja tiistai, lokakuu 21, 2014 at 21:28

   Moikka!
   Me ostettiin tiskiltä ja silloin syyskuun aamuna ei ollut ollenkaan ruuhkaa, tosin jos ilman lippua aikoo niin kannattaa tosiaan varmaankin mennä vähän ennen paikan aukeasmista.

   Ainakin Vatikaanin museoon tais olla erillinen jono niille joilla oli lippu valmiina, joten uskoisin ettö myös Colosseumilla olis sama systeemi. Ainakin omien kokemusten jälkeen suosittelisin sitä valmiiksi lippujen ostamista netistä. : )

  Leave a Reply