Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ostospaikkoja Alicantessa

Ostoskadut

Alicantessa on monia eritasoisia ostoskatuja ja sellaista katua tuskin löytää, missä ei jotain pientä putiikkia olisi. Hyvänä ostosreittinä meidän hotelliltamme toimi kuitenkin kyseisenlainen:

Ostoskierros on hyvä aloittaa Av. Alfonso X El Sabiolta, kun on ensin noussut lievän ylämäen satamasta sisämaahan päin Ramblaa pitkin.
Ramblalla ei itsessään ole vaatekauppoja, mutta tältä kadulta löytyy ne parhaimmat jäätelöpaikat. 😉
Alfonso X El Sabiolta löytyy paljon halpoja ei mihinkään ketjuun kuuluvia yleensä Aasialaisten pitämiä putiikkeja. Vaatteita sai hyvin edullisesti ja suurimman osan edullisimmista ostoksistani teinkin näistä muutamasta liikkeestä. Kadulta löytyy myös pari edullista kenkäkauppaa, joten kadulle kannattaa ehdottomasti suunnata jos etsii halvempaa vaatetusta ja ketjuliikkeet on jo moneen kertaan kolunnut. Kadun varrella sijaitsee myös Alicanten kauppahalli, jonka suuret ja tuoreet valikoimat ovat ihan omiaan.

IMG_4238

IMG_1011

Av.Alfonson päässä on iso liikenneympyrä ja siitä suoraa jatkamalla kadun nimi vaihtuu  Av. de la Estacióniksi. Kyseistä katua ei voi kutsua perinteiseksi ostoskaduksi, mutta aivan juna-asemaa vastapäätä oli käymisen arvoinen laukkukauppa, josta alennusmyynti aikaan sai laukkuja kympillä ja matkalaukkujakin 30€. Laadusta en sitten tiedä. Aseman vieressä sijaitsee myös Alicanten postitoimisto, joka oli kylläkin sulkenut ovensa kesäkaudeksi.

IMG_4243

Asemalta matkaa kannattaa jatkaa Av. Maisonnavelle, joka on koko Alicanten pääostoskatu! Kyseiseltä kadulta löytyvät kaikki kansainväliset- ja muutamia merkkiliikkeitä. Kadun kummassakin päässä sijaitsevat myös El Corte Inglesin tavaratalot, joiden yläkerrasta löytyy päivystävät postit. (Huom. Postitoimistoista ei kuitenkaan saa postimerkkejä, joten ne kannattaa hankkia jostain lukuisista tupakkakaupoista.)

IMG_1026

Kun Av. Maisonnaven pään on saavuttanut löytyy liikkeitä myös Av. Federico Sotolta, joka menee takaisin liikenneympyrälle, sekä Av. Doctor Gadealta, joka menee takaisin rantaan päin. Kaikkia katuja ei kannatakaan koluta saman illan aikana vaan katsella rauhassa yksi kerrallaan.

Ostoskeskukset

Plaza Mar 2

Plaza Mar oli vanhemman puoleinen suhteellisen tavallinen ostoskeskus, josta löytyi kaikki tarvittava. Plaza Mar sijaitsee Monte Benacantilin takana, eli siis kukkulan, jolla myös Santa Barbaran linnoitus sijaitsee. Kartasta katsottuna matka näytti hyvinkin pitkältä ja varasimme kävelyreissulle tuntuvasti aikaa. Matka on kuitenkin hyvin mitätön ja menee todella nopeaa. Tämä ostoskeskus onkin siis aivan jalkamatkan päässä. Jotain spesiaalia ja tärkeää löysimme kuitenkin kyseisestä ostoskeskuksesta, nimittäin Fish Span! Olimmekin sen tarpeessa, sillä yhtäkään kalahoitolaa ei matkallamme ollut tullut vastaan ennen tätä!!! Puolen tunnin hoito maksoi 8€ ja olihan se taas sen arvoinen. 🙂 Hoitola näytti olevan erityisesti isien ja lasten suosiossa, jotka luultavasti odottelivat perheen naisia ostoksilta. 😀 Mutta mikäpä olisikaan parempi paikkaa kuluttaa aikaa ja odotella.

Plaza Mar 2

Kalahoitolassa

Gran Via

Gran Via sijaitsi hieman kauempana keskustasta laitakaupungilla ja ajoimme sinne taksilla viimeistä lomapäivää ennen yölentoa kuluttamaan. Se ehdottomasti kannatti! Tämän uuden ajan ostoskeskus piti sisällään kansainvälisten kauppojen lisäksi kauppoja, joita ei muualla ollutkaan tullut vielä vastaan ja sen ehdoton vetonaula on Primark. Itse Primarkissa meni nopeaa pari tuntia ihastellen kaikkea sitä tavaraa ja niitä hintoja. Primarkin lisäksi ostoskeskuksesta löytyi mm. Shana ja Lefties. Hinnat tuntuivat myös koko ostoskeskuksessa halvemmilta kuin muualla.
Ainoa miinus oli huono ravintolatarjonta, sillä niitä ei ollut lukuunottamatta ketjupaikkoja.

IMG_4387

IMG_4385

Tätä kyseistä ostoskeskusta pidän kyllä koko Alicanten ykkös ostospaikkana!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Heidi / Auringon alla tiistai, syyskuu 17, 2013 at 18:05

  Oioi, Espanjan kaupat! Kun asuin Màlagassa kävin katselemassa vaate- ja kenkäkauppoja lähes päivittäin, sillä lähin iso ruokakauppamme sijaitsi ostoskeskuksessa. Onneksi oli sentään halpaa 🙂

  Ja jee, fish spa! 🙂

 • Reply Katja tiistai, syyskuu 17, 2013 at 18:56

  Espanjan kauppavalikoima on kyllä niin uskomaton! Ja fish spat, niissä on aina ulkomailla käytävä kun sellainen tulee vain vastaan!

 • Reply Jasmin Seppälä maanantai, syyskuu 19, 2016 at 19:05

  Moikka! Onko kenelläkään varmaa tietoa että onko Alicanten lähistöillä olevissa ostoskeskuksissa Michael Korsin liikkeitä?

  • Reply Katja maanantai, syyskuu 19, 2016 at 20:47

   Heippa Jasmin, mitä nopeaa googlasin Alicanten ostarit ja tämän hetkisen kauppatarjonnan niin näyttää siltä että ei ole.

   Tästä linkistä löydät Plaza Marin tarjonnan:
   http://www.plazamar2.com/directorio

   Ja tästä vastaavasti Gran Vían.
   http://www.ccgranvia.com/tiendas

   Näyttää siltä, että lähin Michael Korsin myymälä löytyy Valencian kaupungista, jonne on parin tunnin junamatka. Valencia itsessäänkin on aivan ihana kaupunki jos reissulla on enemmän aikaa. Muuten voisi luulla, että Alicantessakin kuitenkin saa jostain Michael Korsin tuotteita.

  Leave a Reply