Suomen suurin matkablogiyhteisö

Cable cars ja Seven falls vesiputoukset

Jo heti aamusta otimme suunnan Langkawin suosituimmalle nähtävyysalueelle Oriental Villagen ympäristöön. Tällä alueella sijaitsevat siis saaren tärkeimmät nähtävyydet kaapelihissit, joilla pääsee vuorelle maisemia ihailemaan, sekä pienen matkan päässä yhdet saaren hienoimmista vesiputouksista.

Oriental Village oli turisteja varten rakennettu pieni kylä, jossa oli kalliita turistimyymälöitä. Vaikka nimi antaisi olettaa alueella olevan paikallisia taloja jne.. kaikki on kuitenkin uutta ja hienoa. Alueella on kaneja, joita saa käydä silittelemässä ja tarjolla on myös hevos- ja norsuratsastusta.
Kuitenkin se tärkein nimittin kaapelihissit lähtevät täältä.

image

image

Kaapelihissit vievät Mat Cincang vuoren huipulle 710 metriin ja matkalla on mahtavat maisemat. Hissit liikkuvat kuitenkin säävarauksella, mutta onneksi tänään oli erittäin aurinkoinen ja tuuleton sää. Ja jos matkalla maisemat ovat mahtavat, on ne huikeat huipulla näköalapaikalla! Saarta voi ihailla joka puolelta, näkee metsikköä, merta ja kauniita hiekkarantoja, kaikkea mistä voi vain haaveilla. Tällähetkellä näköalasilta oli kuitenkin korjauksessa, joten sieltä ei näkymiä päässyt ihailemaan.
Pakollinen vierailukohde, jos Langkawille joskus eksyy!

Matkalla kohti huippua

Matkalla kohti huippua

Maisemaa huipulta

Maisemaa huipulta

Näköalasilta

Näköalasilta

Seven falls vesiputoukset olivat lyhyen kävelymatkan päässä Oriental Villagesta. Nyt kuitenkin eletään saaren kuivinta aikaa, joten vesiputouksissa ei ollut suuremmin vettä. Nousu ylös vesiputouksen huipulle oli raskas. Portaita toisensa jälkeen, mutta oli sekin sen arvoista. Ylhäällä sai pulahtaa raikkaaseen vesiputouksen veteen uimaan. Paikalle oli muokkautunut myös luonnon oma pieni vesiliukumäkikin.
Putouksen alatasanteelta näki veden laskevan hienosti alaspäin. Tällekin paikalle oli pienoinen kävelymatka, mutta ei ollenkaan niin raskas kuin huipulle. Jos vain mahdollista kannattaa vesiputouksia käydä ihailemassa sateisempaan aikaan, mutta ovat näin kuivanakin aikana, kuitenkin vierailemisen arvoisia.

Ylätasanteelta

Ylätasanteelta

image

Vesiputous alhaalta

Vesiputous alhaalta

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply