Petronasin kaksoistornit

Malesia halusi jotain uutta ja näyttävää maahansa. Jotain, mikä houkuttelisi turisteja maahan yhä uudelleen ja joka jäisi ihmisten mieleen. Näin syntyi ajatus Petronasin kaksoistorneista. Ja nyt kokemuksella voin sanoa, että Malesia on onnistunt tavoitteessaan.

Tosiaan eilen ostimme liput näköalakierrokselle tälle aamulle. Kierros oli hyvin samanlainen kuin Dubain Burj Khalifan vastaava. Ensin mentiin turvatarkastuksen läpi odotushuoneeseen, jonka jälkeen hissien edessä näkyi savussa tervetulotoivotukset. Hississä kuului musiikki ja seinillä näkyi kuvaa siitä missä suhteessa ylöspäin mennään. Hissi pysähtyi tornien väliselle tasanteelle 170 metriin. Paikallinen opas oli ottamassa vastaan ja kertoi faktoja tasanteesta. Sitten olikin vain aikaa kuvailla ja ihailla maisemia. Oppaalta sai kysyä, jos oli kysymyksiä.

Näkymä 170 metristä

Tämän jälkeen matka jatkui toisella hissillä vielä hieman ylöspäin 360 metriin näköalakerrokseen. Kerroksessa oli ikkunoita joka suuntaan, mistä sai hyviä valokuvia. Samaisessa tilassa oli myös pienoismalli kaupungista, johon oli nimetty tärkeimpiä rakennuksia ja hotelleja. Kokonaisuudessaan kuvausaikaa täällä oli noin 20 minuuttia.
Sellainen oli siis näköalakierros torneissa.

Näkymä 360 metristä

Mutta Petronasin kaksoistornit tarjoavat paljon muutakin.
Tornien välissä on suuri ostoskeskus, missä on enimmäkseen hienoja merkkiliikkeitä, mutta alin kerros on kuitenkin pyhitetty myös tällaisen tavallisen ihmisen budjetille sopivilla kaupoilla.

Tornien edustalla on myös valtava puistoalue, jossa on muunmuassa juoksurata aamulenkkiä varten. Puistossa oli myös allasalueet. Toinen missä oli pieni uimapaikka lapsille ja toinen, missä on joka ilta vesi näytöksiä.
Ja mikä parasta, rauhallisesta puistosta on hyvä ihailla ja valokuvata 452 metrin korkeuteen yltäviä torneja.
Koko alue on ehdottomasti se ensimmäinen kohde, missä kannattaa vierailla Kuala Lumpurin matkalla!

Näkymää puistoalueelta

Lasten uima-alue

Lasten uima-alue

Petronasin kaksoistornit

Petronasin kaksoistornit

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply