Kaupunkikierros Kuala Lumpurissa

Huhhuh. Pitkä, mutta aivan mahtava ensimmäinen päivä takana täällä Kuala Lumpurissa 🙂 paljon on nähty, mutta paljon on vielä näkemättäkin.

Tänään 11 aikaan lähti bussi hotellimme edestä kaupunkikierrokselle. Opas bussissa kertoi nähtävyyksistä ja paikoista, mitä matkalle sattui. Ensimmäisenä pysähdys paikkana oli kuitenkin kuninkaan palatsi. Palatsi oli kuitenkin hyvin kaukana porttien ja sisäpihan takana, joten sitä ei päässyt läheltä ihailemaan. Porttien edessä oli vahdit, yksi heistä hevosen selässä. Satuimme paikalle juuri tasalta ja näimme myös vahdin vaihdon.

Kuninkaan palatsi

Kuninkaan palatsi

Seuraavana bussi suuntasi kansalliselle monumentille. Paikalla näkyi hyvin kaikki Malesiaa asuttavat kansalaisuudet; malaijit, kiinalaiset ja intialaiset islamin tunnuksineen, kukkineen ja kupoleineen.
Keskittymänä itse monumenttina oli sotialaspatsas, jonka on tarkoituksena kuvata malesialaisia sotialaita. Patsaan tekijä oli kuitenkin amerikkalainen, joten patsaan miehetkin näyttivät hyvin länsimaalaisilta.
Monumentti alueelta aivan erittäin pienen kävelymatkan päässä oli patsaspuisto ja niin kuin nimikin kertoo viheralueella oli hyvin moderneja patsaita. Oikein kaunis ja viihtyisä pieni puistoalue.

Kansallis monumentti

Kansallis monumentti

Tämän jälkeen bussi suuntasi kohti Kuala Lumpurin kiinalaisaluetta. Alueelta löytyi kiinalaisten sekä hindujen temppeli. Kummassakin sai vierailla. Hindujen temppeliin mennessä kengät tuli kuitenkin ottaa jalasta ja tätä varten temppelin vieressä oli kenkien säilytys.
China townista löytyi myös markkinakatuja. Näillä kaduilla myytiin kaikkea mitä ihminen voi toivoa; laukkuja, vaatteita, ruokaa, elektroniikkaa jne..

Viimeinen pysähdys tapahtui itsenäisyyden aukiolla. Aukiolla oli 95 metriä korkea lipputanko, joka on oppaan mukaan maailman korkein. Huipulla liehui tietenkin Malesian lippu. Bussin palatessa jo takaisin hotelleille päin, näimme vielä pikaisesti intialaisen kaupunginosan. Alueella oli paljon huivikauppoja, sekä perinteisiä Intialaisia matto- ja vaatekauppoja.

Me jäimme bussista pois Petronasin kaksoistornien kohdalla ja kävimme ostamassa huomiselle päivällä liput näköalakierrokselle torneihin. Huomenna nähdään päihittääkö Petronasin näköalakierros lähellekään Dubaissa sijaitsevan Burj Khalifan kyseistä kierrosta.

Kaupunkikierros oli erittäin kattava ja helppo vaihtoehto muutaman päivän reissulle. Nyt loppuloman voikin tarkemmin tiettyihin paikkoihin tutustumiseen, kuten huomiseen Petronasin kaksoistorniin ja ylihuomiseen KL toweriin.

Näkymää hotellihuoneesta

Näkymää hotellihuoneesta

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply