Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reissaajat

Tässä hieman tietoa meistä bloggaajista. Yhteisiä reissuja on takana siis jo melkoisen paljon. Pisin reissu on ollut vuoden mittainen maailmanympärimatka vuosina 2011-2012. Toiseksi pisin yhteinen reissumme oli vuoden 2007 kuukauden reilireissu Euroopassa. Olemme käyneet tähän mennessä yli 100 maassa.

Olen Imatralla syntynyt ja suurimman osan elämästäni asunut 47-vuotias luokanopettaja. Opettajan töitä olen tehnyt jo yli 20 vuotta. Vietin vaihto-oppilasvuoden 1991-1992 Nevadassa, USA:ssa ja opettajavaihtovuoden 2002-2003 Michiganissa, USA:ssa. Eli pari vuotta elämästä on tullut asuttua rapakon takana. Kolmas vuosi pois Suomesta menikin vuorotteluvapaalla ja maailmaa kiertäessä.

Sitä voi sanoa olevansa myöskin elämäntapaurheilija. Kilpaurheilua tuli harrastettua peräti 30 vuotta, pääasiassa hiihtoa, mutta myös juoksua. Muutama maratonikin on tullut kiskaistua; ennätys on 3h 15min. Pitkä ja monivaiheinen hiihtoura tuli päätökseen vuonna 2011 ennen maailmalle lähtöä. Urheileminen on kuitenkin jatkunut lopettamisen jälkeenkin tuttujen harjoitusmuotojen parissa. Pieni comeback kilpailuihin tuli tehtyä talvella 2021-2022, tuloksena kultaa oman ikäluokan (N45) SM-hiihdoissa.

Myös matkustaminen on intohimo ja harrastus. Minusta on tullut oikea maabongari. Sadan maan tavoite täyttyi Israelissa helmikuussa 2019. Haaveissa olisi päästä käymään jopa kaikissa maailman maissa.

Urheilun ja matkustamisen lisäksi harrastuksiin lukeutuu mm. espanjankielen opiskelu. Hiihtouran lopettamisen jälkeen aikaa ja energiaa alkoi liietä enemmän myös musiikkiharrastuksiin. Laulusta onkin kevääseen 2022 mennessä tullut suoritettua kolme tutkintoa. Vanhan musiikin kuorossa olen myöskin ehtinyt olla mukana keikkaluonteisesti.

 

Imatralla syntynyt ja suurimman osan elämästään asunut 40-vuotias paperityöntekijä. Ennen maailmalle lähtöä (2011) täyttyi juuri se vaadittava 10 vuoden työhistoria ja pystyin myös ottamaan vuorotteluvapaan, joka mahdollisti reissun. 30-vuotissynttäreitäni vietin reissun aikana maailman korkeimmalla sijaitsevan järven (Lake Titicaca) rannalla.

Harrastuksiin kuuluu matkailun ja englannin opiskelun lisäksi mm. valokuvaus, maastopyöräily, juoksu, hiihto ja kuntosali. Urheilu kiinnostaa lähes laidasta laitaan ja melkeinpä lajista riippumatta. Omia kilpailukokemuksia on puolimaraton- ja maratonjuoksuista, maastopyöräilystä, vapaaottelusta ja moottorikelkkailusta.