Reissaajat

Tässä hieman tietoa meistä bloggaajista. Yhteisiä reissuja on takana jo melkoisen paljon. Ensimmäinen hiukan pidempi yhteinen reissumme oli kuukauden reilireissu Euroopassa kesäkuussa 2007. Pisin reissumme on ollut vuoden mittainen maailmanympärimatka vuosina 2011-2012. Tällä hetkellä olemme jälleen vuorotteluvapaalla ja kierrämme Etelä- ja Keski-Amerikkaa sekä Karibiaa, elokuusta 2022 maaliskuuhun 2023 asti. Olemme käyneet tähän mennessä yhteensä 115 maassa.

Olen Imatralla syntynyt ja suurimman osan elämästäni asunut 48-vuotias luokanopettaja. Opettajan töitä olen tehnyt jo 23 vuotta. Vietin vaihto-oppilasvuoden 1991-1992 Nevadassa, USA:ssa ja opettajavaihtovuoden 2002-2003 Michiganissa, USA:ssa. Eli pari vuotta elämästä on tullut asuttua rapakon takana. Kolmas vuosi pois Suomesta menikin vuorotteluvapaalla ja maailmaa kiertäessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sitä voi sanoa olevansa myöskin elämäntapaurheilija. Kilpaurheilua tuli harrastettua peräti 30 vuotta, pääasiassa hiihtoa, mutta myös juoksua. Muutama maratonikin on tullut kiskaistua; ennätys on 3h 15min. Pitkä ja monivaiheinen hiihtoura tuli päätökseen vuonna 2011 ennen maailmalle lähtöä. Urheileminen on kuitenkin jatkunut lopettamisen jälkeenkin tuttujen harjoitusmuotojen parissa. Pieni comeback kilpailuihin tuli tehtyä talvella 2021-2022, tuloksena kultaa oman ikäluokan (N45) SM-hiihdoissa.

Myös matkustaminen on intohimo ja harrastus. Minusta on tullut oikea maabongari. Sadan maan tavoite täyttyi Israelissa helmikuussa 2019. Haaveissa olisi päästä käymään jopa kaikissa maailman maissa.

Urheilun ja matkustamisen lisäksi harrastuksiin lukeutuu mm. espanjankielen opiskelu. Hiihtouran lopettamisen jälkeen aikaa ja energiaa alkoi liietä enemmän myös musiikkiharrastuksiin. Laulusta onkin kevääseen 2022 mennessä tullut suoritettua kolme tutkintoa. Vanhan musiikin kuorossa olen myöskin ehtinyt olla mukana keikkaluonteisesti.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Imatralla syntynyt ja suurimman osan elämästään asunut 41-vuotias paperityöntekijä. Ennen maailmalle lähtöä (2011) täyttyi juuri se vaadittava 10 vuoden työhistoria ja pystyin myös ottamaan vuorotteluvapaan, joka mahdollisti reissun. 30-vuotissynttäreitäni vietin reissun aikana maailman korkeimmalla sijaitsevan järven (Lake Titicaca) rannalla.

Harrastuksiin kuuluu matkailun ja englannin opiskelun lisäksi mm. valokuvaus, maastopyöräily, juoksu, hiihto ja kuntosali. Urheilu kiinnostaa lähes laidasta laitaan ja melkeinpä lajista riippumatta. Omia kilpailukokemuksia on puolimaraton- ja maratonjuoksuista, maastopyöräilystä, vapaaottelusta ja moottorikelkkailusta.