Suomen suurin matkablogiyhteisö

Uusivuosi Antigua ja Barbudalla

St. Kitts ja Nevisillä vietetyn joulun jälkeen oli aika suunnata taas uuteen maahan. Naapurisaari – ja valtio Antigua ja Barbuda olisi vuorossa seuraavana, ja siitä tuli meidän 117./105. maamme. Saarten välin matkustimme lentäen. British Airwaysin jumbojetin kyydissä matka taittui alle 20 minuutissa. Osa matkustajista jäi Antigualle, osa jatkoi matkaa Lontooseen.

Antigua ja Barbuda, maa numero 117/105
Pääkaupunki St. John’s, jossa pysähtyvät myös Karibianristeilijät
St. John’s
St. John’s

Meillä oli varattuna Antiguan saarelta majoitus kahdeksi yöksi pienestä Eko Cozy-majatalosta. Kaikki meni kuitenkin pieleen alusta asti. Jo ennen maahan saapumista olimme viestitelleet omistajan kanssa ja varmistelleet, että tuleehan hän hakemaan meitä lentokentältä, koska olimme lentokenttäkuljetuksesta jo varausvaiheessa maksaneet. Ilmoitimme hänelle myös lentotiedot, kahteen kertaan. No, kuinka ollakaan, miestä ei lentokentällä näkynyt. Eräs taksikuski soitti tyypille, joka sanoi langan toisessa päässä nukkuneensa pommiin. Hän saapui lopulta paikalle lähes kaksi tuntia myöhässä. Meille mies valehteli kirkkain silmin, ettei tiennyt, että hänen piti tulla meidät kentältä hakemaan. Kun sitten majapaikkaan saavuttuamme huomasimme saaneemme astetta huonomman huoneen kuin mistä olimme maksaneet, miehen valehdellessa meille useammasta asiasta ja ajauduttuamme seuraavana aamuna sanaharkkaan omistajan kanssa, jouduimme vahtamaan majapaikkaa. Rahat toisesta yöstä mies sentään palautti, käteisellä.

Nihkeän alun jälkeen Antigua ja Barbuda näytti meille hieman parempia puoliaan. Seuraava majapaikka, Seaview Antigua, oli jo aivan toistaa luokkaa. Itse asiassa tämän majapaikan huoneisto oli yksi reissumme parhaimmista, vaikkakin hieman kallis. Harmi, että saimme viettää siellä vain yhden yön!

Antigua Seaview-majapaikassa majoituimme viihtyisässä huoneistossa.

Uutta vuotta otimme vastaan Jolly Beach-all inclusive-hotellissa. Hotellin ranta ja suuri uima-allasalue ovat Jolly Beachissä todella viihtyisiä. Hotellihuoneet sen sijaan ovat melko pieniä ja vaatimattomia. Palvelu on hidasta ja aika ajoin kehnoa, eikä esimerkiksi ravintoloiden aukioloaikoja ole esillä missään. Kysymällä asiat tietysti selviävät, mutta helpompiakin tapoja olisi mielestämme olemassa. Siivous ei tässä hotellissa kuulu hintaan, vaan siitä pitää pulittaa erillinen $10:n suuruinen maksu. Todellinen all inclusive-hotelli siis! 😊 Netti toimii hyvin ainoastaan hotellin aulassa ja uima-altaalla, ei huoneissa.

Jolly Beach-hotelli
Viihtyisä uima-allasalue
Jolly Beach

Ruokapuoli on aina tärkeä osa all inclusive-lomailua. Ruoka-annokset ovat Jolly Beachissä melko pieniä ja vaatimattomia, eikä buffet-ruokailua ollut vierailumme aikana tarjolla kuin aamupalalla ja uudenvuoden aattoillallisella. Ruoka on kuitenkin hyvää, ja sitä saa tilata niin paljon kuin haluaa. Kasviksia jäimme hiukan kaipaamaan. Vaikka Jolly Beach on all-inclusive-hotelliksi vaatimaton, vietimme kuitenkin leppoisat ja rennot kolme päivää siellä uima-altaasta ja merestä nauttien. Voi olla, että osa hotellin heikohkosta palvelusta menee sen piikkiin, että hotelli oli vastikään uudelleen avattu. 

Uudenvuodenaaton illallinen oli Jolly Beachissä maittava. Tässä jälkiruokapöytä.
Illan ohjelmasta vastasi steelpan-yhtye.

Vuosi vaihtui meillä siis tällä kertaa Antiguan vaaleilla hiekkarannoilla, tarkemmin juuri Jolly Beachillä. Aattoillan ateriaa tahditti steelpan-yhtye. Meillä oli tekemistä, että jaksoimme valvoa puoleenyöhön, mutta onnistuimme siinä. Vuoden vaihtuessa lähialueen hotellit ampuivat ilmaan raketteja, tosin esitys jäi melko vaisuksi. No, vaihtui se vuosi siltikin, ja pääasia, että se vaihtui lämpimässä. 😊

Otimme vastaan uutta vuotta jälleen kerran lämpimässä.
Tervetuloa vuosi 2023!

Jolly Beachin jälkeen siirryimme takaisin St. John’sin eli Antiguan pääkaupungin alueelle. Kolme viimeistä yötä majoituimme keskinkertaisessa Connie’s Comfort Suites-huoneistohotellissa. Tämän majapaikan huoneet ovat pieniä, mutta varustelutaso kohtalaisen hyvä. Antiguan ruuan hintatason ollessa jopa suomalaisittain korkea, paras vaihtoehto on ostaa ruoka kaupasta ja valmistaa se itse. Tälläkin tavalla aterioille tulee jo ihan kiitettävästi hintaa. 

Jolly Beachin lisäksi Antigua ja Barbudalla on paljon muitakin vaaleita hiekkarantoja. Rannat ovat täällä runsaslukuisempia ja keskimäärin astetta hienompia kuin naapurimaassa St. Kitts ja Nevisillä. Barbudan saarella emme käyneet, mutta Antiguan saaren rantoja kiertelimme muutamana päivänä kävellen majapaikalta käsin. Yhtenä päivänä hyppäsimme bussin kyytiin, kun matkaa aikomallemme rannalle oli reilut 10km.

Rannoista mainittakoon Dickinson Beach, jonka varrella on myös hotelleja. Ranta on kuitenkin julkinen, kuten lähes kaikki muutkin Antiguan rannat. Tällä rannalla on hauskana yksityiskohtana kirkkaanpunaisena loistava englantilainen puhelinkoppi, joka komeilee palmujen varjossa keskellä vaaleaa hiekkaa.

Dickinson-ranta
Dickinson-ranta

Dickinson-rannan eteläpuolellä on pari hiljaista ja kaunista rantaa. Runaway Beach ja Fort James ovat molemmat pitkiä vaaleita rantoja, joissa saa nauttia auringosta ja merestä hyvinkin privaatisti. Aallot ovat mukavan korkeat ja pohja samettista hiekkaa. Ainoa miinus on se, että rannoilla järjestetään hevosratsastusta, eikä hevosten jätöksiä siivota pois. Fort James-rannan päädyssä on James-linnake, jolle on vapaa pääsy. Linnake on melko pieni ja nähnyt parhaat päivänsä, mutta näkymä turkoosille Karibianmerelle on silti hieno.

James-linnoituksen raunioilla
Fort James-ranta
Runaway-ranta

Hawksbill Bay-hotellialueen vieressä on muutama ranta, joissa kannattaa käydä, jos aikaa on. Toki Antigua on täynnä rantoja, eikä jokaisella niistä voi käydä, mutta nämä rannat ovat lyhyen bussimatkan päässä St. John’sista. Bussi jättää matkustajat niin sanotulle ensimmäiselle rannalle Landing Baylle. Landing Bay on pieni kaunis yleinen ranta, jossa vuokrataan myös aurinkotuoleja. Läheinen Hawksbill-ranta on samannimisen hotellin oma ranta. Tämän rannan voi kiertää autotietä pitkin, jos haluaa edetä vielä pidemmälle Eden-rannalle. Eden Beach on Antiguan ainoa naturistiranta. Valokuvaus rannalla on kielletty, siksi tästä rannasta ei ole kuvia. 

Landing Bay-ranta
Hawksbill Bay-hotellin pieni rantapoukama
Portti Eden-rannalle

Mitä jäi päällimmäisenä mieleen Antiguasta? No, tietenkin ne lukuisat hienot rannat. Täällä voisi käytännössä kaikki päivät viettää meressä uiden. Toinen asia, joka jäi mieleen, on kallis hintataso. Hotellien lisäksi erityisesti ruoka on kallista. Autoa emme vuokranneet, joten siitä ei ole kokemusta. Edestakainen laivamatka naapurisaari Barbudalle tai Montserratille (1.30h/suunta) maksaa yli 100€/hlö. Majapaikat ovat myös varsin hinnakkaita. Mikään helppo budjettimatkalaisen kohde Antigua ei siis ole, mutta viihdyimme siellä silti reilun viikon ajan. Kolmas asia, joka Antiguasta jäi mieleen, oli se, että hotellit ja taksikuskit vastasivat viesteihin todella hitaasti, jos ollenkaan. Monet ihmiset tuntuivat suhtautuvan asioihin vähän liiankin rennosti, eivätkä he oikein tienneet mistään mitään. Ehkäpä karibialainen letkeys ja rentous on Antigualla viety huippuunsa. 😊

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 16.1.2023 at 09:16

  Harmi, että tuo ensimmäinen varaamanne majapaikka osoittautui huonoksi, joskus tuollaisia tapauksia tulee vastaan, mutta onneksi harvoin. Tuntuu Karibian hintataso olevan yleisestikin varsin korkea, laittaa miettimään miten paikallisilla itsellään on varaa peruselintarvikkeisiin.

 • Reply anu/pete 17.1.2023 at 03:13

  Joo, huono tuuri kävi. Samaa ollaan mietitty Karibian hintatason suhteen. Joissain maissa sentään jostain saa jotain halpaa, mutta mm. Antigualla ei oikein löytynyt mitään halpaa mistään. Sääliksi käy paikallisia!

 • Reply Markus 18.1.2023 at 18:42

  Olipa mukava lukea Antiguasta. Itse olin kuutisin vuotta sitten siellä ja majoituin mm tuossa Jolly Beach hotellissa. Silloin kyllä siivous kuului hintaan, mutta ei ole vuodet näköjään saaneet wifiä vielä huoneisiin. Hotellin arvostelut olivat siihen aikaan aika kehnot, mutta itselle jäi ihan positiiviset fiilikset. Näköala oli hieno, ruokaa oli riittävästi ja se oli kelvollista (buffet oli tarjolla joka päivä kaikilla aterioilla), juomapuoli oli kunnossa. Hintatason saarella ollessa korkea, niin ko hotelli tuntui jopa huokealta, kun ei tarvinnut ruokaa muualta ostaa. En yleensä välitä all inclusive hotelleista erityisemmin, mutta tässä tapauksessa oli kuitenkin mielestäni hyvä valinta. En tosin montaa kertaa sellaisessa ole yöpynytkään, että vertailukohtia ei montaa ole.

  • Reply anu/pete 19.1.2023 at 02:33

   Kiitos viestistä. Mukava sattuma, että samassa hotellissa yövyttiin. Joo edelleenkin hotellin arvostelut olivat vähän heikot, mutta tuo oli lähes ainoita all in clusive-hotelleja Antigualla, joka hintansa puolesta oli meille kelvollinen tämän reissun budjettiin.
   Haluttiin uudelle vuodelle ottaa joku tuollainen paikka ja vähän ”luksusta”. Muuten tulee harvemmin meilläkään noissa all in clusive-hotelleissa oltua. Emme tarkemmin kyselleet asiasta, mutta voi olla että hotelli oli juuri avattu uudestaan koronan suljettua sen ja näin ollen siellä saattoi olla paljon uusia työntekijöitä tai ehkä uusi omistajakin. Toivotaan että nousee siitä uuteen ja entistä parempaan kukoistukseen 😊

  Leave a Reply