Suomen suurin matkablogiyhteisö

Surinamen Nickerie ja Guyanan Corriverton

Surinamen luoteisosassa on Paramariboa pienempi ja rauhallisempi Nieuw Nickerien kaupunki. Nieuw Nickerie sijaitsee lähellä Guyanan rajaa, ja se on Nickerien piirin pääkaupunki. Alueen halki virtaa samanniminen joki.

Nickerien kuuluisin nähtävyys on Bigi Pan-luonnonsuojelualue. Bigi Pan on tunnettu lintubongauspaikka. Myös kalastusta ja melontaa voi harrastaa. Meiltä jäi harmillisesti Bigi Pan käymättä, sillä retkenjärjestäjien kuuden hengen veneet olivat joko täynnä tai sitten aivan tyhjiä. Yhden hengen lippu veneeseen maksaa 20€, mutta jos muita  ei tule, joutuu retkestä maksamaan kuuden hengen hinnan. 120€ muutaman tunnin ajelusta olisi ollut hieman liikaa.

Itse Nieuw Nickerie on äkkiä nähty. Kanavanvarsi, pieni puukirkko ja pari muuta rakennusta, siinäpä tärkeimmät nähtävyydet.

Niew Nickerie

 

 

 

 

Perinteinen kuvauspaikka löytyy täältäkin.

 

Hyvä yöpymispaikka on Concord-hotelli. Kahden hengen ilmastoitu huone pienellä aamupalalla maksaa vain noin 19€/yö. Hotellissa on aamusta iltaan auki oleva ravintola, jossa syö edullisesti. Kaupungista löytyy myös muutama muu ruokapaikka, mutta tarjonta on melko suppea.

Concorde-hotelli

 

Surinamen ja sen läntisen rajanaapurin Guyanan välissä virtaa Courantyne-joki. Jos mielii Guyanaan, täytyy rajajoki ylittää veneellä Nickeriestä. Virallisesta rajanylityspaikasta meillä ei ole tarkempaa tietoa, mutta homma toimii varmastikin ihan hyvin. Itse ylitimme rajan nimittäin jostain toisesta kohtaa. Tämäkin rajanylityspaikka on Nickeriessä, ja sitä näyttävät myös jotkut paikalliset käyttävän.

Syy siihen, miksemme menneet yli virallista reittiä pitkin ja jatkaneet matkaamme Guyanan pääkaupunkiin Georgetowniin on se, että Guyana vaatii vielä maahan saapuvilta matkustajilta koronarokotussarjan, jota meillä ei ole. Saimme kuitenkin Paramaribossa tietää, että maahan pääsee tuota toistakin reittiä pitkin. Rokotustodistusta tai passia ei tarvita. Tällä tavoin saisimme sittenkin Guyanan maapisteen!

Tässä rajajoki ja ylityspaikka Guyanan puolelta kuvattuna.

 

Tätä kujaa pitkin astelimme joelta Corrivertonin kaupunkiin. Tulopaikka on kaupan takapiha.

 

Tässä ollaan menossa jo takaisin Surinameen.

 

Olimme ostaneet meno-paluuliput Surinamesta Nickerieen. Hintaan sisältyi myös venekyyti Guyanaan ja takaisin ja arvatenkin tullimiesten lahjusrahat. Guyanan puolella meiltä kysyttiin, kuinka kauan aikoisimme Guyanassa olla. Lisäksi reppumme tarkastettiin pintapuolisesti. Vaikutti siltä, että tullimiehet ja venekuski olivat tuttuja keskenään. Olisimme voineet jäädä Guyanan puolelle yöksikin, mutta palasimme kuitenkin Surinamen puolelle saman päivän aikana ja majoituimme Nieuw Nickerieen. Kaieteur-putoukset, Guyanan kuuluisin ja meitä kiinnostava käyntikohde, jäisi joka tapauksessa näkemättä, sillä sinne on rajalta matkaa. Toisaalta pääkaupunki Georgetown ei kiinnostanut, sillä kaupunki on ryöstöjen vuoksi huonossa maineessa.

Ainoaksi käyntikohteeksi Guyanassa meille jäi siis rajakaupunki Corriverton. Pääkadun varren kirkko ja moskeijat, joenranta ja jääkahvit paahtavassa helteessä, eipä sitä enempää olisi jaksanutkaan.

Corriverton, Guyana

 

 

 

.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 20.9.2022 at 10:55

    Itse oltaisi kyllä ilman muuta maksettu tuo 120 euroa, mutta toki pitkällä matkalla raha-asioita täytyy miettiä hieman eri tavalla kuin noin kuukauden matkoilla. Harmi myös, että Kaieteur-putouksilla käynti ei onnistunut, sekin olisi kiinnostava kohde.

  • Reply anu/pete 21.9.2022 at 01:51

    Totta. Lisäksi meillä on ollut vastaavia ja paljon hienompiakim paikkoja, joihin ollaan käytetty rahaa, niin siksikin jätettiin Bigi Pan suosiolla väliin.

  • Leave a Reply