Suomen suurin matkablogiyhteisö

Port of Spain

Tobagolla vietimme rennot viisi päivää kierrellen autolla pienehkön saaren kauniita nähtävyyksiä sekä nautimme luonnosta ja rantaelämästä. Paluu takaisin Trinidadiin tapahtui lentäen, sillä emme halunneet toistamiseen viettää neljää tuntia keikkuvassa laivassa. 20 minuutin lento Tobagolta takaisin Port of Spainiin oli lyhin lento, jonka olemme isolla suihkukoneella koskaan lentäneet. Kone nousi ilmaan Tobagon pieneltä kentältä, ja samantien näkyviin tulivatkin jo Trinidadin valot.

Trinidadilla olimme päättäneet majoittua samaan majapaikkaan kuin ennen Tobagolle menoa. Studio 27 Inn-motellin kuski tuli tuttuun tapaan hakemaan meitä lentokentältä, tällä kertaa keskellä yötä. Majapaikan sijainti ei ole paras mahdollinen, sillä kaupat ja ruokapaikat ovat ajomatkan päässä. Palvelu motellilla on kuitenkin niin loistavaa, että halusimme palata tähän paikkaan. Olimme myös jättäneet toisen rinkkamme säilytykseen motellille Tobagon vierailun ajaksi. Myöhässä olevan lentomme myötä saavuimme väsyneinä majapaikkaan, mutta huomasimme iloksemme, että saimmekin majoittua astetta tilavampaan huoneeseen.

Trinidadilla päätimme vielä käydä tutustumassa pääkaupunki Port of Spainin keskustaan, sillä aiemmin olimme käyneet vain saaren muissa osissa. Vierailu sattui sunnuntaille, joten liikenne oli normaalia hiljaisempaa. Myös monet ravintolat näyttivät olevan kiinni.

Port of Spain näköalapaikalta

 

Port of Spain tunnetaan ehkä eniten viehättävistä siirtomaa-aikaisista rakennuksistaan. Kauniit rakennukset reunustavat Savannah-puistoa, joka ei yllätykseksemme ollutkaan niin hieno, kuin nimen perusteella olisi voinut olettaa.

The Magnificent Seven on yhteisnimitys näille 1910-1920-luvuilla rakennetuille taloille. Taloja on nimensä mukaisesti yhteensä seitsemän. Ne ovat kaikki hiukan erilaisia. Rakennuksista yhteenkään ei pääse sisälle. Pihoillekaan ei ole asiaa, vaan valokuvat täytyy ottaa aidan ulkopuolelta.

The Magnificent Seven (kuusi seitsemästä talosta)

 

 

 

 

Keskustan pohjoispuolella on toinen nähtävyys, kuningas Yrjön linnake. Harkitsimme alun perin sinne kävelemistä, mutta luovuimme ajatuksesta, sillä majapaikan autokuskin mukaan alue ei ole turvallinen. Niinpä päätimme Port of Spainin kierroksemme ostoskeskukseen, jonka ruokapaikat ovat auki myös sunnuntaisin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 4.9.2022 at 15:11

    Omat lyhimmät lennot taitavat olla Kota Kinabalusta Bandar Seri Begawaniin ja sitten Helsingin ja Tukholman väli, molemmat siis noin tuplasti tuon 20 minuuttia. Kieltämättä varsin upeita ovat nuo The Magnificent Seven -talot. Brittien rakentamia ilmeisesti…

    • Reply anu/pete 4.9.2022 at 19:46

      Ok! 😊 Joo, nuo ovat brittien rakentamia.

    Leave a Reply