Omatoimimatkaajan Tobago: osa 1

Trinidadin pikkuveli Tobago sopii isoveljeään paremmin lomanviettopaikaksi. Tobago on selvästi pienempi ja rauhallisempi kuin Trinidad. Kaikki on jotenkin lähempänä. Auton vuokraaminen on Tobagollakin suositeltavaa. Näin ei ole riippuvainen harvakseltaan liikkuvien bussien aikatauluista. Liikenne on vasemmanpuoleista, mutta ajotyyli Trinidadia rauhallisempaa. Autonvuokraamoita löytyy lentokentän lisäksi teiden varsilta. Vuokrauksen vuorokausihinta vakuutuksineen pyörii 50 euron nurkilla.

Parhaiten Tobagon saareen tutustuu vuokra-autolla.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saaren lounaisosan Crown Point on hyvä tukikohta Tobagon kiertelyä ajatellen. Crown Point on asutuksen, palveluiden ja majapaikkojen keskittymä, ja se sijaitsee aivan lentokentän kupeessa. Se on myös verrattain lähellä, noin 15 minuutin ajomatkan päässä Scarborough:n lauttaterminaalista. Crown Pointin edustalla on paikallisten ja matkailijoiden suosima Store Bayn ranta.

Crown Point on yksi Tobagon keskeisistä asutuskeskittymistä.

 

Store Bay-ranta

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kävelymatkan päässä on koko Tobagon kaunein ranta, Pigeon Point. Alueelle on noin kolmen euron suuruinen pääsymaksu. Rannalla on palveluita, suihkut, vessat, rantatuolien vuokraus sekä ravintoloita ja rantabaareja. Lukuisat palmut koristavat aluetta. Hiekka on koko Trinidad ja Tobagon vaaleinta. Rannasta osa on rajattu uimista varten. Pigeon Pointin alueella voi myös nähdä kirkkaanvihreitä iguaaneja.

Pigeon Point on Tobagon kaunein ranta.

 

 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Crown Pointista noin 15 km koilliseen on Scarborough, yksi saaren keskeisistä asutuskeskittymistä. Kaupungissa sijaitsee kuningas Yrjön linnake. Linnakkeen rakensivat britit 1770-luvulla Scarborough:n puolustamista varten. Linnakkeelle on vapaa pääsy. Linnakkeen yhteydessä on vuonna 2019 avattu Icons of Tobago-museo.

Kuningas Yrjön linnake

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

 

30 km Crown Pointista pohjoiseen sijaitsee puolestaan Castaran kylä, josta löytyy myös jonkin verran palveluita sekä majoitusta. Castaran ranta on erityisesti ylhäältä näköalapaikalta katsottuna varsin kuvauksellinen. Rannalla järjestetään joinakin iltoina muun muassa musiikkiesityksiä.

Castaran ranta

Reilut 10 km Castarasta koilliseen on yksi saaren kauneimmista poukamista ja rannoista. Kyseessä on Englishman’s Bay. Ranta on melko hiljainen ja rauhallinen, ja se soveltuu hyvin uimiseen.

Englishman’s Bay

 

Tobagon saarella autoilu on melko rentoa ja leppoisaa puuhaa, sillä välimatkat ovat lyhyitä. Tiet ovat monin paikoin mäkisiä ja hitaita, mutta maisemat kauniita. Näköalapaikat ovat hienoja, ja hyvällä säällä niissä kannattaakin pysähtyä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 29.8.2022 at 10:41

  Pigeon Point näyttää hienolta! Sijaitsiko se muuten niin, että siellä olisi ollut mahdollista katsella auringonnousua tai -laskua? Kuvien perusteella ympäristö vaikuttaisi aika otolliselta. Ette ilmeisesti käyneet kummallakaan saarella snorklaamassa?

  • Reply anu/pete 29.8.2022 at 15:14

   Pigeon Pointilla näkyy auringonlasku, samoin niillä muilla lähirannoilla. Hienolta näytti!
   Veneretkiä järjestetään lähiriutoille, mutta itse emme tällä kertaa menneet. Muutama ihminen näytti snorklaavan rannastakin käsin.

 • Reply Teeri Manos 29.8.2022 at 12:26

  Onpa upeat kuvat! Oli hauska blogi lukea. Tsemppiä.

  • Reply anu/pete 29.8.2022 at 15:10

   Kiitokset kommentista ja tsempeistä, mukava kuulla!

  Leave a Reply