Suomen suurin matkablogiyhteisö

Paluu Caracasiin

Caracas oli meidän viimeinen kohteemme Venezuelassa. Olimme käyneet siellä jo puolitoista viikkoa aiemmin päiväreissulla, ja nyt palasimme kaupunkiin vielä pariksi yöksi. Tiesimme, että Caracasissa kannattaa majoittua keskustan itäosiin, sillä sen länsialue on melko rähjäistä seutua.

Monet Caracasin hotellit ovat aika hinnakkaita, ainakin jos haluaa siistin majapaikan. Löysimme kuitenkin suht edullisen ja hyvätasoisen Chacao Cumberland-hotellin booking.com-sivuston kautta. Tämän hotellin huoneet ovat tilavia ja sijainti erinomainen, sillä lähettyvillä on kävelykatu ja palveluita. Aamukahvin voi käydä juomassa ilmaiseksi hotellin aulassa, mutta varsinaista aamupalaa huoneen 60 euron vuorokausihintaan ei kuulu. Naapurissa sijaitsevassa ravintola tarjoaa onneksi hyvät ruokapalvelut.

Hotelli Chacao Cumberland

 

Tilava huone

 

Hyvä lähiravintola

 

Hotellin lähellä on kävelykatu ja metroasema.

 

Tapasimme viimeisenä kokonaisena Venezuelan päivänämme tänne vuonna 1974 muuttaneen suomalaisen Jarmon. Jarmo tarjosi meille henkilökohtaisen kiertoajelun Caracasissa ja kertoi samalla omia kokemuksiaan täällä olosta. Saimme paljon tietoa siitä, miten maa on vuosikymmenten saatossa muuttunut.

Ajelun aikana näimme myös Caracasin parhaita nähtävyyksiä, kuten kansallissankari Simon Bolivarin mausoleumin. Bolivar oli erittäin merkittävä vallankumousjohtaja, joka johti 1800-luvun alkuvuosikymmeninä Venezuelan lisäksi myös muidenkin Etelä-Amerikan maiden vapaustaisteluja Espanjan siirtomaavallasta. Hänen mukaansa on nimetty muun muassa aukioita, katuja, lentokenttiä ja puistoja.

 

Simon Bolivarin viimeinen leposija

 

Panthéon-pyhäkkö on Bolivarin lisäksi myös monen muunkin kansallissankarin viimeinen lepopaikka. Bolivarille on luonnollisesti omistettu näyttävin paikka. Itse pyhäkkö on koko Caracasin kauneimpia rakennuksia.

 

Panthéon-pyhäkkö

 

Tässä sotasankareiden muistomerkki, näyttävä sekin

 

Yksi Caracasin tunnuspiirre on sitä ympäröivät kauniit vehreät vuoret. Koska Galipan-köysirata oli edelleen remontissa, piti meidän ajaa autolla näköalapaikoille. Caracasia halkovalta moottoritieltä pääsee nousemaan ylös vuorille useasta kohdasta. Onneksi kaupungissa on asukaslukuun nähden verrattain vähän autoja, muuten ilmanlaatu olisi pakokaasujen vuoksi todella huono. Metrokin Caracasista löytyy, mutta sitä emme kokeilleet kertaakaan.

 

Caracas sijaitsee kauniilla paikalla vuorten ympäröimänä.

 

Kaksi viikkoa Venezuelassa oli nyt tullut päätökseen. Vaikka Angelin putoukset jäivät meiltä harmillisesti näkemättä, löysimme maasta silti monia mielenkiintoisia käyntikohteita. Choronin pikkukaupungista tuli molempien suosikkikohde. Venezuela ei ole niin vaarallinen, mitä etukäteen ajattelimme. Meidän kokemusten perusteella kyseessä on matkailijan kannalta aivan tavallinen Etelä-Amerikan maa. Ihmettelemmekin Suomen ulkoministeriön sivuilta löytyvää ”vältä tarpeetonta matkustamista”- kohtaa. Noudatimme normaaleja varotoimia, pidimme arvotavarat piilossa jne. Pimeällä liikuimme muutaman kerran, mutta esimerkiksi yökerhoissa tai muissa vastaavissa paikoissa emme käyneet. Ihmiset auttoivat meitä paljon eri tilanteissa, joten sikälikin maa jäi kokonaisuudessaan reilusti enemmän plussan kuin miinuksen puolelle. Lopuksi vielä koontina Venezuelan plussat ja miinukset.

 

+ Kaunis luonto ja hienoja käyntikohteita

+ Ystävälliset ja avuliaat ihmiset

+ Hyvä paikallinen ruoka

+ Vähän turisteja

+ Omatoiminen matkustaminen bussilla onnistuu hyvin.

+ Edullinen hintataso

+ Dollarit käyvät maksuvälineenä bolivarien ohella. Myös kortit toimivat yllättävän hyvin eri paikoissa.

 

-Englantia ei puhuta yleisesti.

-Vesi- ja sähkökatkoksiin saa varautua.

-Internet-yhteydet ovat monissa paikoissa hitaita tai ne puuttuvat.

-Matkanteko bussilla voi olla hidasta.

-Caracasin maine yhtenä maailman rikollisimmista kaupungeista

-Mahdolliset poliisiratsiat

 

Vaikka Caracasilla on huono maine, löytyy kaupungista paljon viihtyisiä alueita.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 22.8.2022 at 13:37

    Panthéon-pyhäkkö tosiaan näyttää kauniilta. Bolivarin merkityksen on saanut huomata useammassakin Etelä-Amerikan maassa, kun sillä suunnalla on tullut aika paljon reissattua. Kiva kuulla, että Venezuelan vaarallisuutta ehkä liiotellaan, joten ehkäpä sinne sitten itsekin voisi uskaltautua.

    • Reply anu/pete 23.8.2022 at 14:08

      Joo, itsekin olemme saman huomanneet! 😊

    Leave a Reply