Suomen suurin matkablogiyhteisö

Gorsa-kanjonin vaellus

Pohjois-Norjassa sijaitseva Gorsa on Pohjois-Euroopan syvin kanjoni. Sen yli on rakennettu vankka silta, jolta voi myös hypätä benjihypyn. Silta ei sovi heikkohermoisille, sillä kanjoni on peräti 150 metriä syvä. Sillan vieressä pauhaava vesiputous on vaikuttava, kuten koko paikka. Gorsan kanjoni kuuluu ehdottomasti Pohjois-Norjan must-käyntikohteisiin.

Vaelluksen lähtöpisteen parkkipaikalla oli hyvin tilaa ainakin kesäkuussa 2021. Kävelyä parkkipaikalta kanjonille on vain 1,8 kilometriä. Vaellus on melko helppo, vaikka reitin päämäärän hurjuuden perusteella voisi kuvitella muuta. Reitti on pääasiassa tunturikoivujen reunustamaa hiekkapolkua. Polku on ainakin näin kesäkuussa osittain vähän märkä, joten vedenpitävät vaelluskengät kannattaa laittaa jalkaan.

Gorsan vaelluksen lähtöpaikalla

Tämä vaellus ei ole kovin pitkä, mutta ainahan se on mukava pakata mukaan vähän evästä. Hieman ennen kanjonia reitin varrella on laavu. Paikan päältä sekä matkan varrelta löytyy lisäksi pari levähdyspaikkaa.

Gorsan kanjonin viereinen levähdyspaikka

Kanjonin läheltä löytyy myös laavu.

Kanjonin yli menevä silta on sitten koetinkivi korkeanpaikankammoiselle. Me molemmat pelkäämme korkeita paikkoja, mutta sillan vankkuus vakuutti meidät molemmat niin hyvin, että astelimme sen yli useaan kertaan ilman suurempia kauhun tuntemuksia. Täytyy kyllä myöntää, että vähän pelotti. 😊

Gorsan silta, joka ylittää kanjonin huikealla paikalla

Gorsa-vesiputous syöksyy alas kanjoniin 122 metrin korkeudelta.

Meille sattui Gorsa-kanjonin vaellukselle pilvinen keli. Saimme niskaamme myös hieman vettä, mutta laavulta saimme sadesuojan pikku kuurolle. Tällä vaelluksella ei pilvisyys kovin paljon haitannut, sillä kanjoni oli harmaasta taivaasta huolimatta upea näky.

Tässä varsinainen Gorsan kanjoni. Kanjoni on noin 153 metriä syvä, ja se on Pohjois-Euroopan syvin kanjoni.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Ailajajuha 5.7.2021 at 08:41

  Wau mikä paikka! En ole tuonne lähdössä, mutta oli pakko tulla katsomaan huikeat kuvanne. Voisin toki lähteäkin, jos matkustelisin tuonne suunnalle, kysymys ei ole siis siitä, että pelkäisin. Matkani vain suuntautuvat enemmän Etelä-Eurooppaan. Moni on ihmetellyt sielläkin yhtä retkikohdettani eli Caminito del Reytä Andalusiassa. En pelännyt, mutta mies ei lähtenyt mukaan. Aila

  • Reply anu/pete 5.7.2021 at 09:56

   Hei ja kiitos kommentistasi! 😊 Espanjassa on varmasti myös hienoja reittejä ja maisemia!

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 7.7.2021 at 21:03

  Oho, tämä olikin ihan tuntematon kohde itselleni, vaikka muutamaan kertaan Käsivarresta on Norjan puolelle tullut ajettua. Näyttävältä vaikuttava paikka, voisimme itsekin sisällyttää tämän seuraavalla kerralla matkaohjelmaan, kun Pohjois-Norjassa tulee käytyä.

  • Reply anu/pete 9.7.2021 at 10:02

   Hei! Joo, meillekin ns. yllätyksenä tuli tämä. Mut hieno paikka ja helppo vaellus, ni suositellaan kyllä! 😊

 • Reply Merja Köykkä 3.8.2021 at 20:46

  Jos vaan reissuun Norjan puolelle pääsee, syyskuussa tarkoitus mennä. Minkälainen tie oli ajaa tuonne parkkipaikalle, josta se vajaa 2 km kävelyä? Liikumme matkailuautolla ja k9mmentit tiestä on niin erilaisia

  • Reply anu/pete 3.8.2021 at 20:51

   Hei ja kiitos kommentista! Tie on kyllä pomppuinen, eli hitaasti pitää ajaa. Kyllä sinne matkailuautolla meidän mielestä kuitenkin pääsee. Hauskaa reissua!

  Leave a Reply